Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Aki nem eszik tojást az hogy...

Aki nem eszik tojást az hogy készíti el a palacsinta tésztát?

Figyelt kérdés
2009. jan. 10. 23:21
 1/9 anonim válasza:
85%
A palacsinta tészta süthető és jó is tojás nélkül. Nem kell hozzá semmi extra a tojás helyett,egyszerűen kihagyható.
2009. jan. 10. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
75%
Ha nincs benne tojas, akkor csak tej es liszt? Na, ezt kiprobalom.
2009. jan. 12. 01:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Még tej sem kell hozzá.


Én így készítem: fehér/tönköly liszt + ZAB LISZT kb. fele arányban. + csipet só + csipet cukor + kis olaj a tésztába + esetleg egy csipet mézeskalács fűszerkeverék! És szokásosan vízzel hígra kikeverni...


Ami fontos hogy jó minőségű, vastag aljú és teflon serpenyőben süsssük ki! Így még a serpenyőt se kell kiolajozni.

2009. jan. 14. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim válasza:
30%

a lányom allergiás a tejre és a tojásra is.

én a tojást kihagyom belőle teljesen,tej helyett pedig fél liter zab vagy risz italt adok hozzá, a többi szódavíz-ásványvíz. amúgy lehet kapni bio boltban tojásra hasonlító port, de mégsem az. egyedül rántottát nem lehet csinálni belőle

2009. márc. 9. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
57%
Nem szoktam soha tojást tenni a palacsintatésztába. Thát: tálba teszed a lisztet ,sót, kevés cukrot, tojás helyett pedig egy kanál buzadarát is. Nagyon jól össze kell turmixolni, nem tejjel, hanem szódavizzel. és állni hagyni a masszát, kb egy óráig. Be lehet tenni addig a hütőszekrénybe. Ezután sütni. Nem ragad le sohasem!!!!!!!!!Jóétvágyat a finom palacsintához.
2009. márc. 19. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Liszt + szójatej (házi készítésűvel szoktam) + cukor. Robotgéppel összekeverni, ez egy kicsit habosítja. A szója miatt nagyon habosra is megcsinálhatod, ez akkor előnyös, ha vastag tésztát szeretnél sütni, egyébként figyeld, hogy mennyire folyékony. Célszerű kicsit "elhígítani" az elején és hagyni 30-60 percig pihenni. Ha ekkor nem megfelelő a sűrűség, korrigálod.


VAGY:


Szójatej helyett vízzel, ekkor én egy csipet szárított élesztőt teszek hozzá (ettől puhább lesz, mint a sütőportól, mert attól inkább roppan a széle és kevésbé tekerhető). A szárított élesztő (nálunk legalábbis) hamarabb kéznél van, mint a szénsavas ásványvíz.


Tojás helyett:

(A neten találtam nemrég, még nem volt alkalmam kipróbálni, hogy működik-e, azért leírom, hátha segít valakinek.) Természetes és egészséges "pótlék".


"Ha egy egységnyi lenmagot leáztatunk négyegységnyi vízben egy éjszakára, akkor egy a tojásfehérjére hasonlító anyagot kapunk, melyből bátran készíthetünk akár piskótát is. És ezenkívül még számtalan étel alapanyagául szolgálhat."

Forrás: [link] Köszönet nekik!


Még azt is el tudom képzelni, hogy a lenmagot is belekeverem a palacsintába. Nyami! :)

2009. ápr. 28. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
25%
Ne tegyél bele tojást:D valamikor én sem szoktam:D annak ellenére h fiú vok néha szoktam palacsintát csinálni :P
2009. júl. 6. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
kiprobálom
2011. aug. 17. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:

Ez a tojás nélküli verzió szerintetek az amerikai palacsintára is igaz ?? :-)


( köszönöm a választ előre is ! )

2012. nov. 6. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!