Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Írjatok nekem, diós palacsinta...

Írjatok nekem, diós palacsinta tölteléket hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
2011. okt. 11. 07:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

15 dkg darált dió

2 ek mazsola

1,5 dl tej

10 dkg porcukor

2011. okt. 11. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

A diós cukrot kis tejben felfőzöm, adok hozzá rumban áztatott mazsolát és ezzel töltöm meg a palacsintát. Jó hozzá a reszelt citromhéj vagy narancshéj is, persze csak akkor, ha van bio citrom/narancs, aminek a héja nincs átitatva méreganyagokkal.


Szoktam úgy is csinálni, hogy megkenem a palacsintát vanília pudinggal és erre szórom a cukros diót.

2011. okt. 11. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
Fentieken kívül legjobban úgy szeretem, hogy csak simán megszórom diós cukorral, majd leöntöm csokiöntettel és teszek rá tejszinhabot.
2011. okt. 11. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Vaníliapudingot főzök, ezzel megkenem a palacsintát, rászórok porcukorral kevert darált diót, feltekerem a palacsintát.
2011. okt. 11. 08:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Darált, porcukros dióhoz annyi Hulalát (vagy habtejszínt) keverek, hogy kenhető legyen és ezzel töltöm a palacsintákat. (Ja, és felveretlenül keverem a dióhoz a tejszínt.)
2011. okt. 11. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 Kerria válasza:

Diós töltelék: én ugyanazt használom a bejglihez, palacsintához, hókiflihez, stb...

A darált diót összekeverem cukorral/mézzel, tejben felfőzöm, kicsit hagyom kihűlni, és hozzá keverek birs/körte lekvárt, hogy jó krémes legyen. Az ízén se a körte, se a birs lekvár nem változtat, viszont nem lesz száraz a töltelék.

2011. okt. 11. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
Sárgabarack lekvárt higítok rummal vagy rumaromával, és ebbe keverem a darált diót.
2011. okt. 11. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
A kész palacsintát megkenem barack lekvárral, majd rászorom a porcukoral kikevert darált diót, aztán feltekerem,
2011. okt. 11. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Összekeverem a diót cukorral, beleszórom a tésztába, és feltekerem.
2012. ápr. 23. 05:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!