Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák ti miből és hogyan...

Vegák ti miből és hogyan készítetek brassóit? Szoktatok-e egyáltalán ilyet készíteni?

Figyelt kérdés

Én magam nem vagyok vega, bár sokszor rámjön, hogy akármit ennék, de hús nem kell.

Mivel szinte sosem rakok a fagyóba egy-egy marék husit, ami egymagam részére egy-egy adag brassóihoz kellene, de az ízét és a hozzá kapcsolódó fűszerezést szeretem.

Szóval szoktatok ilyet készíteni, és miből, hogyan?



2013. máj. 7. 07:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Tofuból, szója kockából csináld meg, ugyanúgy, mintha hús lenne.
2013. máj. 7. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:

Igen, én is kizárólag ez miatt tartok itthon szója-kockát. Csak gondoltam, valami más zöldféléből valaki már "kitalált" valami hasonló kaját.

Mindegy, ha valakinek van valami ötlete, vagy próbálkozott már valamivel ezen a téren, várom a válaszokat!

Mindenkinek megy a zöld-pacsi!

2013. máj. 7. 09:39
 3/14 acelsziv ***** válasza:
100%
na és mi van a seitannal? Tudtommal jó húspótló.
2013. máj. 7. 10:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:

Az mi?

Ezt még nem hallottam, vagy valami más néven lehet ismerős?

2013. máj. 7. 10:22
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem bármilyen zöldséggel érdemes kipróbálni. Borsó, cukkini, patiszon. Rossz nem lehet. Vagy ha mégis akkor legközelebb nem csinálod.
2013. máj. 7. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
72%

A vegák nem készítenek brassóit, esetleg brassói módon készült zöldségféléket.

Nagyon finom pl a fokhagymás , majorannás sültkrumpli, összekeverve egy kis petrezselymes, bazsalikomos sültkrumplival.

De kockázott sült padlizsánnal, ami szintén fokhagymás is érdemes a krumplit összekeverni.

Sokan a húsos brassóit is zöldborsóval ismerik, így a hús nélküli változat is elképzelhető egy vega életében.

2013. máj. 7. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Én friss erdei gombából! ISteni! Én majorannával, borssal, sóval, pirospaprikával fűszerezem.


Szeretem a tofut, de az szerintem nem annyira jó erre. A brassóiba olyasmi való, ami maga is ad egyfajta ízt, párolódik a saját levében, tehát zöldségekkel logikusabb helyettesíteni a húst, mint szójával/tofuval.

2013. máj. 7. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 bumbi02 ***** válasza:
57%
A brassói hús nélkül, nem brassói. Ahogyan a marhapörkölt se lesz marhapörkölt, ha nem teszel bele marhahúst..: )
2013. máj. 7. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
43%
Hol marad a zöldpacsi "jó"szomszéd??
2013. máj. 7. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 ivilicious ***** válasza:
100%
egyetértek bumbival. de ha már vmivel helyettesítenem kéne a 'húsos-kurmplit' ,gombával tenném.
2013. máj. 7. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!