Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Általánosságban kiknek van...

Általánosságban kiknek van rosszabb véleménye a másikról; a vegetáriánusoknak a nemvegetáriánusokról vagy a nemvegetáriánusoknak a vegetáriánusokról?

Figyelt kérdés

Mit gondoltok, kik ellenzik jobban a másik táplálkozási formáját?

Személyes példákat is mondhattok, ha van. Próbált e már téríteni egy vega vagy esetleg te próbáltál e már meggyőzni egy vegát, hogy egyen húst?

2016. jún. 29. 15:09
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
54%
A mindenevőknek. Mivel ők azok, akik állandóan belekötnek a vegetáriánusokba.
2016. jún. 29. 22:47
 12/28 anonim ***** válasza:
78%
Vegán vagyok, de nem ítélem el a nem vegánokat sem. Volt időszak, amikor én is furán néztem a vegánokra, ettem húst, ittam tejet stb. Aztán hoztam egy döntést, tájéozottabb lettem. Nem ítélem el azt, aki húst eszik, egyszerűen nem elég tájékozottak. Engem viszont kb mindenki hülyének néz, kérdezgetnek, hogy hogyan jutok fehérjéhez, tudom e hogy hús nélkül az ember meghal stb. Nagyon fel tudnak idegesíteni olyankor...
2016. jún. 30. 21:55
 13/28 anonim ***** válasza:
19%

"Nem ítélem el azt, aki húst eszik, egyszerűen nem elég tájékozottak."

Mit jelent az, hogy a húsevők "nem elég tájékozottak"? Én azért eszem húst, mert qrva finom. Miféle tájékozatlanságot árul el ez?

2016. jún. 30. 22:00
 14/28 anonim ***** válasza:
76%
Kedves előző! Ha tudnád, hogy a hús milyen hatással van a szervezetedre, ha tudnád, mennyi kárt okoz a modern állattenyésztés... Akkor megfontolnád, hogy vegán legyél. Te csak egyszerűen tudatlan vagy, és nem törődsz az élőlényekkel. Van ilyen.
2016. jún. 30. 22:19
 15/28 anonim ***** válasza:
38%

"Kedves előző! Ha tudnád, hogy a hús milyen hatással van a szervezetedre, ha tudnád, mennyi kárt okoz a modern állattenyésztés... Akkor megfontolnád, hogy vegán legyél. "

Nem fontolnám meg, mert a hús attól még továbbra is qrva finom marad, és nem vagyok különösebben állatvédő se, szóval felőlem vághatják le a csirkéket meg a teheneket. A tápláléklánc csúcsán vagyunk, az állatvilág meg beszophatja - ők úgyis megennének minket, ha tehetnék. A szervezetemre való hatásról meg annyit, hogy nem a hús az egyetlen egészségtelennek mondott dolog, amely elég finom ahhoz, hogy leszarjam az egészségügyi hatásait.

Szerintem inkább te vagy tudatlan, mégpedig olyan szempontból, hogy nem tudod felfogni, hogy mások táplálkozásait más is motiválhatja, mint a tiedet.

2016. jún. 30. 22:28
 16/28 anonim ***** válasza:
57%

#12-es, azért azt a tájékozottság részt helyesbíteném. Biztos vannak olyanok is, persze, akik egyáltalán nem is foglalkoznak a témával, de sok esetben szó sincs tájékozatlanságról, egyszerűen csak más emberek máshogy gondolkodnak, más értékrend szerint élnek.

Például van aki csak azért lesz vegán, mert az ő elvei szerint egy állat leölése is bűn. Szerintem meg pl semmivel sem nagyobb bűn ha egy csirke hal meg azért hogy én életben maradjak, mintha egy krumplinövényt fosztok meg az életétől. Az is élőlény.

Valamit viszont ennem kell, akkor viszont nem látom jogosnak hogy az alapján szelektáljak, hogy az élőlény sejtszinten vagy specializált szöveti struktúrákon keresztül érzékeli a külvilágot. Megeszek bármit ami finom és tápláló, én például ezt látom normálisnak.

2016. jún. 30. 22:46
 17/28 anonim ***** válasza:
65%

"Szerintem meg pl semmivel sem nagyobb bűn ha egy csirke hal meg azért hogy én életben maradjak, mintha egy krumplinövényt fosztok meg az életétől. Az is élőlény. "

Ha te képtelen vagy morális különbséget tenni egy központi idegrendszerrel rendelkező, tehát fájdalomérzékelésre képes állat, és egy növény között az téged minősít.

Szánt szándékkal kárt okozni a saját testünknek, a környezetünknek és ezáltal szenvedést is más élőlényeknek, és erre büszkének lenni egyszerűen primitívség.

2016. jún. 30. 23:08
 18/28 anonim ***** válasza:
38%

Mert mi a fájdalomérzet? Elektromos és kémiai inger, ennyi, amit az állatok esetében épp specializált szervek továbbítanak. Valamilyen biotikus stresszhatás érzékelése, ami annak elkerülésére irányuló válaszreakciót indukál.

A növények egyszerűen másfajta érzékelési és védekezési mechanizmusokat fejlesztettek ki, de bizony ők is éreznek. Ugyanúgy kémiai jelek tájékoztatják az egyedet az adott negatív hatásokról, sérülésekről, amelyekre ugyan korlátozottabban mint egy aktív mozgásra képes állat, de reagál, védekezik, mert épp ugyanolyan szinten érdekelt saját életének fenntartásában mint bármely állat.

Ugyan nem túl régóta folynak ilyen irányú kísérletek, de a lúdfű egy már ismert példa:

[link]

Bocsi, a cikk angol, ha esetleg nem értenéd, a lényeg röviden: a növény a legkisebb sérülést is érzékelve védekezésképp mustárolajat választott ki a hernyók elleni védekezésre. De ez még nem minden, a növény olyan szinten "tisztában van" a környezetévek, hogy mindössze a hernyók rágáshangjának lejátszását, a hang rezgéseit is érzékelte, és már ez is védekezésre késztette.

Szóval nem hinném, hogy bármi olyan morális elv mellőzne valamiféle önkényes kettős mércét, ami az állati életet értékesebbnek tartaná egy növénynél.

2016. júl. 1. 00:40
 19/28 anonim ***** válasza:
16%
*specializált sejtek az állatok esetében, bocsánat a hibáért.
2016. júl. 1. 00:41
 20/28 anonim ***** válasza:
95%

"A növények egyszerűen másfajta érzékelési és védekezési mechanizmusokat fejlesztettek ki, de bizony ők is éreznek. "

Ezt minden egyes vegetáriánus kérdésnél elsütöd, és még mindig nem igaz.

A növények ÉRZÉKELNEK, nem éreznek, hiszen NINCSEN központi idegrendszerük, így a külső ingerek érzésére, pl. fájdalomérzet képtelenek.

Viszont érzékelik, ha kár éri őket (leszakad egy ág, levél, stb.) és beindul a regeneráció folyamata. Ennek SEMMI köze nincs a fájdalomérzékeléshez, a félelemhez, rettegéshez, kínhoz, szenvedéshez, amit az állatok éreznek.

Ha ezt nem tudod felfogni valószínűleg egy 2 éves gyerek szintjén rekedtél meg agyilag, mert már egy óvodás is tisztában van ezzel kb.

2016. júl. 1. 00:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!