Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Dolgozik itt valaki étteremben...

Dolgozik itt valaki étteremben Magyarországon szakácsként? Tényleg igazak az alábbiak?

Figyelt kérdés
Egy készételt akár egy hétig is hűtve tárolnak, és rendelés esetén tálalják. Tehát ha valaki rendel egy pörköltet, akkor esélyesen három napja készített köretet és 5 napja megfőzött és újramelegített pörköltet fog enni? Biztonságos ez? Én otthon 48 óránál tovább nem tárolok semmit, pláne nem húslevest, meg halászlevet. Ha nem fogy el, lefagyasztom. Hogy van ez vendélátásban? Tényleg átcímkézik az elkészített ételeket, és ettől visszakövethetetlen lesz az egész? Tehát ha nem fogy el a húsleves pár napon belül, egyszeráen csak átcímkézik a hűtőben, és csak szagról ítélnek tálaláskor. Igaz ez?

#ételmérgezés #élelmiszerbiztonság #éttermi kaják #Meddig tárolható biztonságosan?
2020. dec. 21. 19:03
 1/5 A kérdező kommentje:
Így előfordulhat, hogy 5 napos húslevest eszel jól megforralva. Én otthon főzök, nem járok étterembe, bár néha jólesne, de ezek miatt nem merek. Én soha nem ennék meg ilyen levest. És nem is adnám oda másnak jóérzéssel.Köretet csak másnap eszek meg. Éttermekben meg állítólag nem így van, több napos, újramelegített köretekkel is megkínálnak. Csak át van címkézve ellenőrzés esetére. Hogy van ez?
2020. dec. 21. 19:05
 2/5 anonim ***** válasza:
85%

Van ilyen is, igen. Mindent megpróbálnak eladni, vagy újra hasznosítják, pl Hortobágyi palacsinta.

Az megszokott, hogy pl heti 2-szer főznek húslevest vagy gulyást, és addig adják, amíg el nem fogy, utána főznek újat. Ugyanez van a rizzsel, főtt krumplival, meg még csomó más dologgal.

Mondjuk annak nem lenne értelme, hogy akkor kezdik a húslevest meg a pörköltet főzni, amikor megrendeled. Akkor várhatnál a kajára 3-4 órát.


Én általában frissen sültet szoktam kérni, azt akkor sütik, amikor megrendelem.

2020. dec. 21. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:
A menü biztonsággal ehető? Köszi szépen a válaszod, persze, értem így végiggondolva, csak akkor én személy szerint inkább megfőzöm magamnak otthon, ami kell, minthogy több napos akármiket egyek. Újrahasznosítás amúgy nem gáz, csak hát érted...inkább otthon akkor, arról tudom, merre meddig.
2020. dec. 21. 19:50
 4/5 anonim ***** válasza:
87%
Egy uzemi konyhan valoszinu sok varazslat tortenik, de egy johiru etterem biztos, hogy ilyeneket nem tesz.
2020. dec. 21. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Az üzemi konyhákról hallottam pozitívabb dolgokat a kérdésben. Mert ott hamarabb fogynak a dolgok.
2020. dec. 21. 21:40

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!