Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » A mostani nehéz gazdasági...

A mostani nehéz gazdasági helyzetben várható, hogy eltűnnek a rossz éttermek és tehetségtelen szakácsok?

Figyelt kérdés
Sajnos továbbra is ehetetlen az étel nagyon sok helyen. Pedig most sok, nagyon jó szakács lett munkanélküli önhibáján kívül. Miért nem küldik el a rossz szakácsokat az éttermek, és veszik fel a helyükre a jókat?

#tehetségtelen szakács #jó szakács #rossz éttermi kaják
2021. jan. 10. 11:45
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
48%

Sajnos egyáltalán nem várható, mert minimum nincs összefüggés a gondolataid közt, de ha mégis, az nem ritkán pont fordítva működik.


Mondok egyet az ezernyi okból:

A nehéz gazdasági időszakot is jobban túlélik azok, akik eddig is, most is, ezután is lopnak, csalnak, szarból építenek várat, és lehúzzák a vendéget.

Pont a -vendégek számára is - nehéz gazdasági helyzet miatt még a korábbinál is kevesebben fizetik meg a minőséget. Legyen sok, legyen olcsó, ennyi az igény.


Egy jó szakács meg nem fog azért elkurvulni, mert van egy pár hónapos hullámvölgy, és nem fog elmenni 280 órát robotolni 200.000 ft-ért!

A putrik meg csak a hulladék munkaerőt tudják megfizetni!


Amúgy se olyan egyszerű jó szakácsot felvenni!

Én nem nagyon látom a munkanélküli tömegeket, akikben csak úgy kedvére válogathat egy munkáltató.

Vagyis vannak páran, de a munkáltató -visszaélve a helyzettel- mocskosul ki akarja zsákmányolni őket, és ezen a ponton bukott is a minőség!

Még ha el is megy egy normális szakember egy ilyen lehúzós putriba, feketén dolgozva, fele bérért ős csak moslékot fog gyártani, mert ennyi fér bele!

Ha meg kicsit is normalizálódik a helyzet, ugyanúgy kimegy mindenki külföldre. Egy munkaadó örülhet, ha talál olyan munkavállalót, aki időben bejár dolgozni, nem alkesz és/vagy drogos, és nem lopja ki a szemét!

2021. jan. 10. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/26 anonim ***** válasza:
88%

Az ilyen egyszerű kifőzdék, menüs éttermek stb esetében, ahol szar a kaja 90%-ában nem a szakácsa rossz, hanem a tulaj smucig. A szakács csak utasítást követ, lefőzi a szar alapanyagból, aminek beszerzésébe nincs beleszólása, a nem általa alkotott "étlapról" a kommersz ételeket.

A rossz gazdasági helyzet inkább azt okozza, hogy még több étterem fog az alapanyagokon és a minőségen spórolni, persze ne legyen igazam.

2021. jan. 10. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/26 anonim ***** válasza:
89%

Én azért bízok benne, hogy kicsit kititsztul a piac, és az egyszeri szerencsepróbáló éttermek (0 minőség, de turistaközpontban, szóval turistakopasztás a lényeg) látják h nincs bevétel átnyergelnek más, nagy haszonnal kecsegtető bizniszbe.


Akik meg élvezettel csinálják, remélhetőleg megmaradnak.


Azért akinek volt esze, az kiszállításra állt át. Én az összes kedvenc éttermemből tudok rendelni. Igaz h sok pincérüket kirúgták, de a szakácsokat biztos nem. Aki nagyon maradi és nem képes egy 30 perces regisztrációs folyamaton végigmenni aWolton meg a Netpincéren.. hát lehet h finom kaját főzött, de sajnos aki lemarad kimarad. Ez a 21. század. Ha nem tudsz beregisztrálni a Woltra, esélyes h nyugdíjba kéne menned...

2021. jan. 10. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/26 A kérdező kommentje:
Nálunk az egyik kiszállításra átállt étteremben van 4 szakács, abból 2 jó, a másik két gyerek kb kutyakaja szinten főzi meg ugyanazokat az ételeket ugyanolyan alapanyagokból. Folyamatosan jönnek a panaszok azokon a napokon, amikor ők "főznek". Mégsem vesznek fel a helyükre jobb szakácsokat. Pedig én reménykedtem ebben. Sokan szeretnek rendelni hétköznap, ünnepekre is, csak így ez lutri, hogy épp melyik van bent.
2021. jan. 10. 12:12
 5/26 anonim ***** válasza:
87%

Lehet, hogy tévedek, de szerintem vidéken - ebből is inkább ahol falcvakba is szállítanak - ott kifejezetten jó a kaják minősége és a mennyisége. A falusi embernek nem lehet kiszúrni a szemét jelképes kajákkal. Háziasabban főznek és emberesebben porcióznak.

Több megyében így tapasztaltam.

2021. jan. 10. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/26 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező: Azért nem vesznek fel, mert 400 nettó alatt még mindig nem találsz szakácsot, de közben az étterem bevétele számottevően csökkent.
2021. jan. 10. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/26 A kérdező kommentje:
Nem értem, mert akkor ugye ezek szerint a kókler is kap legalább ennyit. Ugyanannyi pénzért lehetne találni jobbat is, főleg most. Vagy rosszul gondolom?
2021. jan. 10. 13:45
 8/26 anonim ***** válasza:
72%

Igen, rosszul gondolod, ezt magyarázzuk már vagy 5-en.

"ezek szerint a kókler is kap legalább ennyit."


Mármint mi szerint? Miből következtettél erre?

Tényleg őszintén kérdezem, hogy jött ez ki, mert én csak azt látom, hogy megint nincs összefüggés a gondolataid között.

2021. jan. 10. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/26 A kérdező kommentje:
Ha munkanélküli szakács lennék, mert bezárt a munkahelyem, én elmennék kevesebbért is átmenetileg. Ebből indulok ki.
2021. jan. 10. 14:54
 10/26 A kérdező kommentje:
Tehát a kókler helyére akadna több, sokkal minőségibb szakács is, aki ugyanennyiért vállalná a melóját, inkább, mint a munkanélküliséget, vagy hogy mást csináljon, mint ami a szakmája. Magyarán versenyhelyzet lenne.
2021. jan. 10. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!