Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Honnan lehet venni az éttermek...

Honnan lehet venni az éttermekben általában előforduló háromszög alakú rántott sajtot?

Figyelt kérdés

Nem folyik ki a sajt és a panír is tökéletes rajta és a sajt nyúlós.


Több étteremben is találkoztam már vele.


Ezek mirelit sajtok készen veszek valahonnan nem?


Nem az éttermek vágják, panirozzák stb...



2021. aug. 14. 16:21
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
39%

Tegyük tisztába az alapokat.


Ha egy vendéglátó hely félkész mirelit rántott sajt (-nak hazudott ipari hulladék) -ot árul, azt nem étteremnek hívják, hanem moslékgyártó büfének.


Szóval... ennyiből nem lehet tudni.

Normál sajtot is meg lehet csinálni úgy, hogy ne folyjon ki, szép legyen a bundája, és nyúljon.


De emellett létezi olyan is, aminek a bundája (szinte) mindig tökéletes, mondhatni gyanúsan túl tökéletes, ezek általában félkész mirelit termékek.

Ezek többnyire úgy készülnek, hogy összesöprögetnek a sajtgyárban valami szemetet, bekeverik a mindent is dúsító ótvar pálmazsírral (ha már termeli Borneó ezerrel...) ráraknak valami bakelit bundát, amiben több az E betű mint a tojás, lefagyasztják, és már lehet is sütni. :)


Előbbi verziót 99%-ban úgy hívják, hogy trappista, utóbbit meg bármilyen multi elfekvő részlegén megtalálod, az előre panírozott "húsok" (csont pép) környékén.

2021. aug. 14. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/38 anonim ***** válasza:
95%

Simán csinálhatják az éttermek ezt a sajtot. Azért háromszög, mert ők ugye tömbben veszik a sajtot, az meg általában négyzetes alakú. Levágnak egy szeletet, azt átlóban ketté, aztán elkezdik normálisan panírozni: liszt, tojás (vagy saját maguk által csinált panírmassza), zsemlemorzsa, majd megint tojás (vagy panírmassza), és megint zsemlemorzsa. Szóval gyakorlatilag kétszer kell panírozni, így nem folyik ki a sajt a bundából. Ha otthon rántott sajtot csinálsz, akkor próbáld meg te is így.


A sajt márkája általában trappista, de ha extrán úgy van az étlapon, hogy "rántott camembert" akkor ugye egyértelmű.

2021. aug. 14. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/38 A kérdező kommentje:

Szóval nem lehet venni, olyan trapistát, ami előre be van panírozva, mintha otthon paníroznánk.


Csak hulladék mirelitek vannak?


Ha otthon bepanírozzuk lefagyasztjuk majd később előveszük az is ugyan olyan jó lesz nem?


Nekem otthon nagyon ritkán sikerül úgy, hogy ne folyón ki hiába panírozom be többször.

2021. aug. 14. 17:07
 4/38 anonim ***** válasza:
93%
Veszel eidami sajtot, legalább 1-1,5 ujjnyi darabot. Azt ha szeretnéd, akkor keresztbe vághatod, hogy háromszöget kapj. Az sokkal jobban működik, mint a trappista.
2021. aug. 14. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/38 anonim ***** válasza:
24%
Metro
2021. aug. 14. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/38 anonim ***** válasza:
77%

1-es vagyok.

Én nem igazán ismerek előre panírozott mirelitben olyat, ami rendes sajt lenne, még ha az a legegyszerűbb trappista is.

Még nagykereskedők által forgalmazott, "minőséginek" mondott termékek is,

(tehát amiket speciálisan éttermeknek szállítanak, kereskedelmi forgalomba nem is kerül) az is valami siralmas minőség, néhány %-os valódi sajttartalommal, túlnyomó részt pálmazsír állományjavítóval. És ez a fullos verzió!


Rántott camembertből létezik ilyen mirelit, az még aránylag elfogadható minőség, 2 baj van vele:

1: nem tudom, hogy kereskedelmi forgalomban kapható e. (keress rá)

2: A camebmertnek azért van egy jellegzetes karakteres íze, szóval nem az a neutrális sima trappista íz, úgyhogy ha valaki nem szereti a camembertet, akkor neki ez nyilván nem opció.


További kérdésekre a válasz:

Igen, otthoni bundázottat is lehet fagyasztani, az is jó, és ki se kell olvasztani, fagyosan is lehet sütni. Ilyenkor nem kell olyan tűzforró olaj.

Ha nem fagyosan sütöd, akkor is jó, ha hűtő-hideg a sajt, sütés előtt, ilyenkor viszont az olajnak egészen forrónak 190 fok körülinek kell lenni.

Még egy trükk, ha bebundáztad a sajtot (liszt, tojás, zs.morzsa, tojás, zs.morzsa) akkor úgy tedd be a hűtőbe (sütés előtt) hogy rakd egy dobozba, amiben zs.morzsa veszi körül minden irányból.


Tehát teszel egy dobozba, vagy mélyebb tálcára zs.morzsát, rá a bundázott sajtot, és megint megszórod bőven morzsával. Sokkal jobb sütni, ha egy ideig morzsában áll.

És mindenhol egybefüggő legyen a bunda, ott is , ahol megfogtad a sajtot.


Ez egy kicsit több morzsát igényel, de sütés előtt le lehet dörzsölni óvatosan a fölösleges morzsát róla, és az összes megmaradt morzsát el lehet tenni a következő alkalomra, semmi baja nem lesz, pláne, ha átszitálod az esetleges tojásos szennyeződéstől.

És rövid ideig süsd. Elég, ha a bunda megsül, utána a hő még dolgozik, és befelé terjed, akkor is, ha már kivetted a sajtot az olajból.

2021. aug. 14. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/38 A kérdező kommentje:

Értem. Akkor ez és piaci rés😂

Olyan terméket kell csinálni, ami mirelit és olyan, mintha otthon panírozott sajtot csinálna az ember csak nem folyik ki😃


Megpróbálom köszönöm a tartalmas választ.


Camambert más kategória azzal tisztában vagyok.

2021. aug. 14. 17:43
 8/38 anonim ***** válasza:
87%
Még egyszer: Metro tele van vele
2021. aug. 14. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/38 A kérdező kommentje:
Ja igen? Most a metro oldalát nézegetem. Tudnál linket küldeni melyikre gondolsz?
2021. aug. 14. 17:45
 10/38 anonim ***** válasza:
74%

Bármelyik élelmiszerboltban lehet kapni háromszög alakú mirelit rántott sajtot.

Kétféle van, az amelyik nem nyúlik csak folyik és tejszín íze van, meg a rendes sajt ami nyúlik és pont olyan mintha otthon csináltad volna. Végig kell próbálgatni a márkákat, és kitapasztalni hogy melyik a jó.

2021. aug. 14. 17:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!