Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért csinálják pár helyen a...

Miért csinálják pár helyen a sóska főzeléket édesre?

Figyelt kérdés
Göcsejben nőttem fel és mióta Pesten élek sok helyen találkoztam vele. Furcsának gondolom, mintha nem lenne természetes íze a főzeléknek.
2023. márc. 26. 14:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%

Ettél te már cukor nélküli sóskafőzeléket? A maró savanyú ízen kívül semmi mást nem érezni. Ha édesítve van, akkor kijön a saját természetes íze is.

Nem muszáj túlcukrozni, ebben is vannak fokozatok!

2023. márc. 26. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
88%
Hát inkább az a ritka ha cukor nélkül csinálják.
2023. márc. 26. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
23%

Vannak ilyen elcseszett ízlésűek, akik nem tudják, hol a határ.

Én zöldborsófőzeléket ettem több helyen is olyat, hogy desszertnek is elment volna.

Ezekbe az ételekbe nem azért kell cukor, hogy gejl édes legyen tőle...

Egyébként nem föltétlenül pesthez van ennek köze, én főleg vidéken tapasztalom azt, hogy 3 nap alatt betanított konyhamunkásokat alkalmaznak "szakácsnak" mert normális szakács nem megy el 20 év tapasztalattal 2 ember helyett gályázni , biztonsági őr fizetésért.

Ilyen a felhozatal. Én azért el-el járogatok már csak tesztelésből is ide-oda, olyan alapvető hibákkal találkozom, hogy normál esetben olyanért egy másodikos tanulót nem engednek tovább.

2023. márc. 26. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
16%
1, én zalai vagyok, soha nem cukroztuk és nem savanyú. Bár felénk nem a turmixolt változatot szokás főzni.
2023. márc. 26. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
97%

2-es, (3-mas vagyok) a cukorral készült, meg az édes között fényévnyi különbség van!

A sóskafőzeléket, vagy paradicsommártást, vagy hasonló dolgokat, nem tortabevonásra használjuk, annyi cukor kell bele, hogy elvegye az alapanyag vad, savanyú ízét, azt kiegyensúlyozza annyira, hogy egyik se legyen domináns, és a pikáns savasság megmaradjon.

Hogy ízben illeszkedjen mondjuk egy sós jellegű húsgombóchoz, vagy főzelékfeltéthez.

2023. márc. 26. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
97%
Na, látom, beindult a lepontozás, akkor hajrá! 1-es, ez rád is vonatkozik, látom a magyar nyelv értelmezése neked se megy annyira, mint a pontozgatás, nincs a kérdésben cukor nélküli változat! Olyan változatról beszél a kérdező, ami nem édes. Így már tetszik érteni?
2023. márc. 26. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
77%

#6

1-es vagyok és SENKIT nem pontoztam le, téged sem.

72% vagyok, de belőled üt a rosszindulat. Nevelési célzattal "hasznosnak" minősítettelek, de 0-át érdemelnél!

2023. márc. 26. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Én is zalai vagyok azért tartottam furcsának, amit ott csináltak inkább savanykás íze volt mint édes. De gondolom ez is olyan mint a paradicsomos káposzta, ki hogy szereti.
2023. márc. 26. 17:07
 9/13 anonim ***** válasza:
51%

6, a cukortól lesz édes, az megvan???

Tehát ha édeset evett, az cukros volt.

2023. márc. 26. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
92%
Azért csinálják édesre, mert úgy szeretik.
2023. márc. 26. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!