Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Gáz úgy beülni étterembe ha...

Gáz úgy beülni étterembe ha nem kérek mellé üdítőt?

Figyelt kérdés
Szeretek pizzeriákba jarni, de én úgy gondolom nem erőltethetik ràm, hogy 5x áron üditőt is kérjek mellé. Gáz, nem gáz, én csak kaját kérek. Ti hogy vagytok ezzel?

ma 20:01
A kérdező szavazást indított:
egyetértek
sóher vagy nem értek egyet
7 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
Én mindig kérek üdítőt is, de pont leszarom, más mit csinál, nem szoktam nézegetni, ki mit eszik-iszik, szerintem a pincér se gondol bele sokat, hogy te miért nem kérsz üdítőt.
ma 20:04
 2/10 anonim ***** válasza:
74%

Miért lenne gáz? Senkit nem érdekel, az sem, ha csak egy üdítöt vagy vizet kérsz, az sem probléma.

Én szoktam valami italt is kérni, mert nem szeretem szárazon nyelegetni a pizzát vagy más ételt, és nem azon a pár forinton spórolok, de ha valakinek ez örömet szerez, akkor ne rendeljen italt.

ma 20:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
ha szomjas vagy, vagy megkívántad kérsz üdítőt, ha nem akkor nem 🤷‍♀️ őszintén sose nézegetem más tálcáját, sem a pénztárcáját
ma 20:28
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha beülök enni valahova, akkor kérek innivalót, mert nyilván szomjas leszek evés közben/után. Ha otthonra rendelek, akkor nem kérek innot, mert van otthon.

Amúgy pedig mindenki nagyívben tesz rá, hogy ki kér üdítőt és ki nem.

ma 20:29
 5/10 anonim válasza:
39%

Az italon van a haszon, ha nem kérsz akkor az étteremnek hasztalan vagy, a többi vendég természetesen leszarná, mint ahogy a pincér sem fog gáznak tartani, sem a szakács, a tulajnak viszont egy mínuszos buli leszel.

Nézz utána például a McDonald's-nak, hogy mennyire nem éri meg nekik a hamburger árulás, az üdítőn van nekik is a haszon.

ma 20:33
 6/10 anonim ***** válasza:
39%
Nem az a gáz hogy nem kérsz, hanem az, hogy úgy picsogsz az árakon, mintha Lenke néni lennél a szomszédokból.
ma 21:11
 7/10 anonim ***** válasza:
77%

Engem is zavar az ára, én sem kérek soha inni. Pedig fizetés előtti napon is ehetnék kaviárt.

Ez ilyen elvi dolog, a kaja oké, azzal foglalkozni kell, szakács, áram, munka, stb., de hogy felszisszentsen a pincér egy 2,5 decis üveges kólát 600-ért, az nekem nem oké. Átestek a packó túloldalára, megveszik kb. 150-ért, semmit nem kell vele csinálni, csak kihozni egy ládával a hűtőbe, aztán pont ezzel akarnak a legjobban lerántani.

ma 21:21
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Vizet kotelesek adni. Pont leszarom hogy min keresnek. Szoktam italt kerni.
ma 21:30
 9/10 anonim ***** válasza:
62%
Kérjél nem hűtöttet, olyan úgysincs nekik.
ma 21:46
 10/10 anonim ***** válasza:
62%

Én egy ideje mindig 3 deci szódavizet kérek. Általában 50-100 Ft/dl. Eredetileg nem azért kezdtem el ezt kérni, mert olcsó, hanem nem akartam se cukros se édesítőszeres dolgokat enni/inni és általában a víz az egyetlen dolog az itallapon ami ennek megfelel.

A férjem alkoholmentes citromos sört szokott kérni, általában olcsóbb, mint az üdítők.

ma 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Ciki egyedül beülni egy neves étterembe és kikérni a legolcsóbb pizzát és a legolcsóbb italt?

Az Alessioba szeretnék menni. Láttam a menüt a neten, a legolcsóbb a margaréta pizza és a legolcsóbb italuk a másfél deci fehérbor (olcsóbb, mint az üdítő és vízért nem szívesen fizetek). Elképzelem, ahogy mellettem minden asztal tele, előétel, főétel stb. én...

Mennyire ciki egyedül nőként beülni egy étterembe?

Jelenleg most nincs párom, viszont fejembe vettem, hogy elmegyek kajcsizni egy kiadósat a kedvenc éttermembe. Már rég voltam és most megkívántam. Csak sajnos egyik barátnőm se ér rá... Mennyire fognak szerintetek emiatt kinézni?

Nagyon gáz egyedül beülni étterembe/moziba?

30 éves nő vagyok, 2 gyerekem van (4 éves, 5 hós). Nagyon kimozdulnék (bekattanás szélén állok), de a kicsi nagyon sírós, csak úgy tudnék menni, ha a mama kinn tologatná és ha nagyon sír màr akkor otthagynék mindent és kimennék.🙈 Vannak barátnőim, de ígyis nehézkesen...

Egyedül mennyire ciki kirándulni vagy moziba menni/ètterembe beülni stb?

Sajnos párom nincs a barátnőim pedig vagy családosak vagy párjuk van. Nagyon unatkozom hètvègente ezèrt gondoltam ha jön a jobb idő akkor kimozdulok valahova. Mert itthon megfogok őrülni a 4 fal között. De nem tudom mennyire fura ha egyedül megyek helyekre. 31/N

Nem fura érzés úgy beülni valahova, ha senki más vendég nincs? (Kávézóba, étterembe)

Nekem ilyenkor mindig olyan érzésem lesz, hogy csak minket les a pincér, ha többen vannak akkor meg megoszlik a figyelem.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!