Mennyire jellemző az, hogy étteremben nem tudják megfőzni a tojást?
Szóval kitaláltuk azt, hogy beülünk vacsorázni egy puccosnak tűnő étterembe.
Főtt tojást kértem körettel hogy hozzanak.
Kihozták a tojást, de rögtön feltűnt, hogy a tojás sárgáját zöld kéreg veszi körbe. Megkérdeztem a pincért, hogy ez micsoda, legyen szíves cserélje ki jóra.
Az első reakció, hogy nem értette mi a probléma, a második, hogy akkor hoz másikat.
Na most, kihozott egy ugyanolyan zöld kérgeset... Erre már legyintettem, de nyilván a családtagoknak azért halkan elkezdtem ekézni, hogy b.ki egy tojást nem tudnak megfőzni normálisan. Feltűnt egyébként az is, hogy a sárgája teljesen az aljában van, magyarul a forgatásáról is megfeledkeztek, ami ugye középen tartaná.
Erre az éppen távozó pincér visszafordult és kérdi valami gond van-e még mindig.
Nyilván, ha már megkérdezte, akkor ugyanezt elmondtam fennhangon is és kérdeztem is, hogy miért nem tudnak egy egyszerű tojást normálisan megfőzni. Mondta, hogy ha kéri, akkor ezúttal tényleg olyan főtt tojást hoz, amivel elégedett leszek... Nem hiszitek el, de kihívta a séfet, aki először még normálisnak tűnt, majd miután elmondtam az észrevételeimet elkezdett leb.ni, hogy ez így van jól megfőzve, mindenhol így csinálják meg különben is ha nem tetszik, akkor nem érti miért ezt rendeltem.
Nem akartam vitát, ezért annyiban hagytam a dolgot, de akkor is rosszul esett. Teljesen elvette a kedvemet, hogy valaha is étterembe akarjak menni (eddig sem volt jellemző).
Tényleg ennyire nem jogos a kérésem, hogy ha már étterembe ülök be, akkor normálisan főzzék meg a tojást? Még teljesen laikusként is tudom, hogy főzés után jeges fürdőbe kell tenni a tojást és főzés elején forgatni kell, ha azt akarom hogy középre kerüljön a sárgája... Ezt nem képesek megcsinálni, akkor mire fel kérnek több ezer Ft.-ot egy étkeztetésért, miközben én jobbat tudok otthon főzni? Ez mindenhol így megy vagy csak kifogtunk egy rossz helyet? Ránézésre amúgy modern, tiszta étterem volt, nem is értettem hogyan engedhetik meg ezt a bánásmódot maguknak.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Egy puccos étteremben nem tudsz főtt tojást kérni semmilyen körettel, max salátát főtt tojással.
Egyébként a tojást nem úgy kell főzni, ahogy te írtad, de mindegy. Nem attól lesz zöld, hogy nem tették jeges fürdőbe a főzés után. Legközelebb ne az MI-t kérdezd meg, hogyan kell tojást főzni, és legfőképpen ne hazudj, hogy puccos étterembe mentél főtt tojást zabálni.

válasza:A sza**ágás tipikus esete. Amikor azon balhézol, hogy nincs milliméterre pontosan középen a sárgája.
Azzal pedig semmi probléma nincs, ha a tojássárgáján zöldes bevonat van. Természetes kémiai reakció eredménye. Ez csak az utóbbi években lett divat, meg szent ügy, hogy jaj, nehogy 10 másodperccel a minimálisnál szükségesnl tovább főzzük a tojást...

válasza:

válasza:" Még teljesen laikusként is tudom, hogy főzés után jeges fürdőbe kell tenni a tojást és főzés elején forgatni kell, ha azt akarom hogy középre kerüljön a sárgája..."
Ilyen hülyeséget még életemben nem hallottam, de szerintem más sem.
Egyrészt a tojást nem lehet forgani fözés közben, magától beáll egy helyzetbe, másrészt a "jeges fürdönek" semmi értelme, a babona szerint csak könnyebb lehámozni.
Másrészt a tojás sárgáján akkor lesz zöld réteg, ha keményre fözik, ez teljesen normális.
Egyébként nem érdekelne, MILYEN étterem az, ahol fött tojást lehet rendelni, utána meg cirkuszolni.
Aki meg olyanokat ír, hoyg "puccos étterembe" akar menni, az garantáltan egy olyan proli, akinek egy kínai büfé a luxus teteje.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Romlott hús Kilópva az adag egy része Vagy számlával átverés stb
ez már a hamburger előtt is jelen volt, (esetleg csak Pestre vagy a nagyobb városokra korlátozódott) vagy régebbi/újabb?
nem szoktam borravalózni, rendelni házhoz meg évek óta semmit. most szeretnék, fogok. nem nagy cégek és ismert szolgáltatók, vidéki kisváros, és ingyenesnek hirdetett kiszállítás. azt hittem naivan, ha kártyás fizetést kérek akkor egyértelmű hogy csak annyit fizetek....
Pepihús = az asztalokról összegyűjtött maradék hús ledarálva.
Prágában nagyon sok ilyen vendéglő van. Itthon nem lenne rá kereslet? Vagy ha van ilyen hely itthon, akkor hol?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!