Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy szakácsnak muszáj megkósto...

Egy szakácsnak muszáj megkóstolni a saját főztjét?

Figyelt kérdés
Mondjuk ha a főnök azt mondja, főzzön pacalt, de ő nem szereti, akkor is megkóstolja? Én pl. megfőzöm a gyerekemnek a spenótot, de soha nem kóstolnék bele, és szinte semmit nem szoktam megkóstolni főzés közben, van amit utána sem, nem is szek belőle.
2015. márc. 20. 12:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
A szakácsnak az a célja, hogy megegyék amit főzött. A vendég nem hülye, azt eszi meg, ami finom. A szakács úgy tudja ellenőrizni, hogy tényleg finom-e az étel, ha megkóstolja.
2015. márc. 20. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

anyám valami istenien tudott főzni, és sosem kóstolta meg


fiatal korában kifőzdéjük volt

2015. márc. 20. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
53%
azért szokták megkóstolni, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy jó-e. akik már eléggé jártasak a főzésben azoknak nem muszáj megkóstolniuk, ugyanis akkorra már eléggé meg tud magában bízni hogy ne kelljen megkóstolnia.
2015. márc. 20. 12:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Igen, de amit nem szeret, arról úgysem tudja megmondani, hogy jó, mert ő rossznak érzi-ha nem szereti.
2015. márc. 20. 12:33
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
De attól független érzi az ízét,tudja, hogy milyen és,hogy olyannak kell-e lennie.
2015. márc. 20. 15:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Jó, de mondjuk ha valaki nagyon válogatós és finnyás, abból akkor nem is lehet szakács? Én biztos, hogy semmilyen körülmények között nem kóstolnám meg a pacalt, a tejes vagy rikottás dolgokat. De sokan utálják a gombát, halat, spenótot is. De talán akkor az megy szakácsnak, aki mindenevő.
2015. márc. 21. 10:32
 7/14 anonim ***** válasza:
52%
hát tudtommal a szakács nem szokott válogatós lenni
2015. márc. 21. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
69%
Nem kell mindenevőnek lenni, szimplán annyi kell, hogy merj új dolgokat kipróbálni és ne undorodj az ételektől... Egyáltalán hogyan gondoltad azt hogy fizető vendégeknek olyan ételt adsz ki amiről fogalmad sincs, hogy milyen lett? Mi van ha véletlen elfűszerezted, ha nem főzted meg eléggé? Nem várhatod el senkitől, hogy olyan ételt egyen amit előtte senki se kóstolt meg. Étterembe enni járnak az emberek nem kisérleti patkányt játszani. Erre jön az, hogy mi van, ha neki is új dolog lenne ez? Abban az esetben a szakács tudására és ízlelőbimbóira bízza a választását.
2015. márc. 21. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim válasza:
Ha valami nem ízlik hagyd ott és ne edd meg. Ételekről nem beszélünk undorral.
2015. márc. 24. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
33%
Akkor ha nem kostolja meg ökör honnan tudja mit föz??????? vagy mindegy csak edd meg es kesz!!!
2015. márc. 26. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!