Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Látogatóba érkezik hozzátok...

Látogatóba érkezik hozzátok pár képzeletbeli külföldi ismerős. Milyen magyarosabb étellel lepnétek meg őket, ha kifejezetten kíváncsiak, és érdeklődők a magyar konyha felé?

Figyelt kérdés

Legyen leves, főétel, desszert.


Én még gondolkozom :)

A kérdés elméleti.


2015. ápr. 29. 11:53
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Kepzeletbeli ismerosoknek nem fozok. :D

Amugy csinalnek egy jo huslevest, majd egy harcsapaprikast kapros turos csuszaval, gundel palacsintaval.

2015. ápr. 29. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
95%

Hagyományosabb magyar ételeket, esetleg hungarikumnak tartott dolgokat. Na meg persze függ attól is, mit tudsz jól megcsinálni :)


A gulyást ismerik a legtöbben külföldről, szóval vagy leves vagy marhapöri formájában az lenne az egyik fogás.


Ha a leves guláysleves, akkor másodiknak valami olyat adnék, ami nem ez a paprikás-jellegű dolog, mondjuk túrós csusza. Ha a második a gulyás, akkor a leves lehet mondjuk Újházi-tyúkhúsleves.


Desszert lehet somlói galuska, dobostorta, Rigó Jancsi, Rákóczi-túrós, kürtőskalács, gombóc, palacsinta, rétes, aranygaluska, fánk vagy akár a túró rudi.


Inni bodzaszörpöt! :)

2015. ápr. 29. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Levesnek húslevest főznék, főételnek vörösboros pörköltet, desszertnek rétest.
2015. ápr. 29. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
#3 vagyok. A pörköltköz köretnek nokedlit adnék :)
2015. ápr. 29. 13:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Vörösboros vadpörköltet
2015. ápr. 29. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 A kérdező kommentje:

A húsleves nekem is tetszik, nagyon, de elgondolkoztam még a gyümölcslevesen is.

A második fogás, annak ellenére, hogy tudom, előételnek számít, bár nem tudom miért, mert szerintem elég laktató, na az a hortobágyi húsos palacsinta.

Desszert... hmm. Somlói szerintem :)

2015. ápr. 29. 14:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A gyümölcslevesekkel és az édes tésztákkal óvatosan, azokat nehezen tudják értelmezni a külföldiek :D Azokra mindig azt hiszik, hogy desszert.
2015. ápr. 29. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Áhh ők csak a képzeletemben léteznek :)
2015. ápr. 29. 16:01
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

- leves: gulyásleves

- főétel: lángos ;)

- desszert: túró rudi (torta, szelet...)

2015. ápr. 29. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Biztosan nem az elcsépelt, s nem is a legfinomabb gulyás-pörkölt-húsleves-édestészta kombóval. Minden évszakban mással, mert idényben főzök.

Most tavasszal a következő menüvel:


Tejszínes-friss tárkonyos tavaszi borjúragúleves, spárgával, zsenge zöldborsóval, friss répával és friss karalábéval, zsenge fehérrépával gazdagon, benne kis medvehagymás burgonyagombócokkal.


Zsenge csirkét adnék májas töltelékkel vagy bárányt, rozmaringosan, ami a közhiedelemmel ellentétben sokkal régebb óta a magyar konyha része, mint a pörkölt. Köret gyanánt most a csirkéhez készítenék petrezselymes újburgonyát és sült spárgás gerslirizottót, melyek szintén több száz éves, magyar ételek.


Desszert gyanánt valami könnyűt adnék ezek után. Mivel a túrós desszertjeink elég speciálisak, talán azt, pohárkrémmé formálva mondjuk, vagy -lassan itt a szezon- cseresznyés rétest vagy tejespitét.

2015. ápr. 30. 10:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!