Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » CUKRÁSZOK! A cukrász szakma...

CUKRÁSZOK! A cukrász szakma nagyon hajtós, kisker-nagyker szinten is?

Figyelt kérdés
Kifejezetten a cukrászokhoz szólnék, hogy kérem írják le a a saját/mások által hallott tapasztalataikat, lehet-e találni cukrászként olyan állást, ahol nem 12-15órás hajtások mennek naponta!

2016. ápr. 30. 21:11
 1/3 anonim válasza:
Persze. Cukrász szakma jóval könnyebb mint a pék. a közelben van egy cukrászda haverom ott dolgozik 8 órában de abbol szinte - 3-4 óra a folyamatos munka.
2016. máj. 2. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Ez sok mindentől függ. Mekkora a cukrászda, hány féle süteményt készítenek napi szinten, csak helyben árulnak, vagy kiszállítanak-e más helyekre,mennyi plusz torta megrendelés van, egyszóval az adott cukrászda napi-heti termelésétől függ, és, hogy hány cukrász van minderre. Attól is függ, milyen poszton dolgozol (tészta, díszítő, stb), mert nálunk pl. 1 ember van díszítő poszton, reggel 7-este 8-is nyomja a dísztortákat megállás nélkül, van, hogy heti 7 napban. Ami általános, hogy heti 5 munkanap van, de ezt nem te osztod be, hanem a vezetőség. Egyik héten lehet, hogy a hétfőd és a szombatod szabad, máskor a kedd, csütörtök, stb. 8 órás munkaidő kötelező, de sokszor rá kell húzni plusz 1 órát, van, hogy többet is. Nálunk reggeli és délutáni műszak van, a reggeli hajnali 4-től délig, a délutáni déltől este 8-ig. Ezt sem te osztod be, bár ha állandóan tészta poszton vagy, kb. garantált a hajnali műszak, mert ez kábé pék szakma, ekkor készülnek a reggeli sütik, pl túrós táska, kakaós csiga, pogácsák, stb.
2016. máj. 9. 14:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 Dnyepropetrovszk ***** válasza:

Szerintem minden munkahely más és más, szóval így általánosságban nem lehet megmondani, hogy hajtós-e a cukrászat.

Én szerencsésnek érzem magam, mert olyan helyen vagyok, ahol minden nap annyit dolgozunk csak, amíg mindennel kész nem leszünk. Van, hogy csak 5-6 órát dolgozunk, máskor meg 9-10-et. Hét elején az a gyakoribb, hogy 8 óránál kevesebbet vagyunk bent. A péntek és a szombat szokott a leghúzósabb lenni, mert ilyenkor a legnagyobb a forgalom, így aznapra is többet kell termelnünk, mint a többi napokon, de készülnünk kell a hétvégére is előre, plusz a legtöbb tortarendelés és egyéb rendelés is hétvégére esik. Tehát inkább hétvégente fordul elő, hogy túlórázni kell, de ilyenkor sem 12 órán át tart a munkaidő.

A másik dolog amit szerencsésnek tartok ezen a munkahelyen, hogy itt csak délelőttös műszak van, így pedig az egész délutánunk szabad. Persze néha, amikor nagyobb a hajtás (karácsony és húsvét előtti időszak, vagy amikor valamilyen különleges rendelés van), akkor kénytelenek vagyunk ideiglenesen beiktatni délutáni vagy éjszakai műszakot is.

2016. jún. 22. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!