Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mégis mi zajlik a vendéglátásb...

Mégis mi zajlik a vendéglátásban? Miért romlik meg állandóan az étteremből rendelt / elvitelre kért kaja már másnapra?

Figyelt kérdés

Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem nincs türelmem naponta főzni, és ha főzök itthon, azt több napra szoktam. És akármit is főzök, az hűtőben tárolva legalább 4 napig normális minőségű marad!


Ellenben az elmúlt hetekben már zsinórban a hetedik(!), elég jó (4+-os) Google-értékeléssel rendelkező helynél tapasztalom azt, hogy az elvitelre vagy kiszállításra kért kaja, ha nem fogyasztjuk el azonnal, az (behűtőzve) másnapra elromlik, besavanyodik.


Mégis hogy a fenébe csinálják ezt? Lefőzik reggel és képesek egész nap a +30 fokban tárolni az asztalon az ételt?



2018. szept. 11. 20:22
 1/6 grafno ***** válasza:
100%
Miket rendelsz? En meg nem tapasztaltam ezt.
2018. szept. 11. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem rossz helyröl rendelsz, vagy rossz a hütöd!

Még soha nem történt ilyen velem, de most utána kérdeztem, egyetlen ismerösnél sem.

2018. szept. 12. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha beleesztek és így nyál kerül az ételbe, akkor természetes, hogy megromlik, mert a nyál egy emésztö enzim, aminek az a dolga, hogy lebontsa az ételt.

Ez az egyetlen magyarázat, amit el tudok képzelni, mivel eddig ilyenröl még nem hallottam sehol, ez egyedi probléma nálatok.

Megoldás, hogy egy tányérba szedtek ki belöle és úgy eszitek, ami meg a tányéron marad, azt (a kicsit - mert ugye egy ember csak be tudja nagyjából saccolni, mennyit tud megenni, így csak pár falatnyi maradhat) kiöntöd, ami meg az edényben marad, nem lesz beszennyezödve. (A szennyezödésbe beletartozik a saját, használt evöeszközzel utána szedés is!)

2018. szept. 12. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tapasztaltam még ilyet. Biztos hogy jól tároljátok?
2018. szept. 12. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

"Ha beleesztek és így nyál kerül az ételbe, akkor természetes, hogy megromlik, mert a nyál egy emésztö enzim, aminek az a dolga, hogy lebontsa az ételt."


Ez jó tipp, köszi, ezzel valóban elcseszhetjük.


Nekem még az is eszembe jutott, hogy túl ritkán takarítjuk ki rendesen a hűtőt, és vacsora után túl sokáig marad a kaja az asztalon, mielőtt elrakánk. De ennek az itthon főzött kajára is hatással kéne lennie, az mégis tovább bírja.


Pár napja megkérdeztem egy vendéglátós ismerősömet, ő azt javasolta, hogy egyrészt, szedjük ki az ételeket (főleg a leveseket és főzelékeket) abból a műanyagból, amiben kihozzák, másrészt, mindig várjuk meg, míg kihűl, mielőtt hűtőbe tesszük, harmadrészt meg ne tartsuk olyan zárt edényben, ami nem tud szellőzni - ha ezeket megszegjük, akkor a dobozban az étel fölött keletkező pára is tudja rohasztani a kaját.

2018. szept. 16. 23:34
 6/6 A kérdező kommentje:

"Miket rendelsz? En meg nem tapasztaltam ezt."


Magyaros ételeket szoktunk, bableves, brassói, cigánypecsenye, ilyesmik. Néha vietnamit (pho leves), de azzal még sosem volt probléma.


"Szerintem rossz helyröl rendelsz, vagy rossz a hütöd!"


Itt a külvárosban elég korlátozott a választék sajnos, belvárosi éttermek nem szállítanak ide (Budapest). A hűtő elvileg elég jó.

2018. szept. 16. 23:44

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!