Ha tetszenek Eckhart Tolle könyvei, milyen könyveket ajánlanátok még?
Aki Tolle-t érti, az Őket is fogja szeretni:
Mooji, Adyashanti, Papaji, Maharshi, Nisargadatta Maharaj, Jiddu Krishnamurti. ŐK hitelesek!
Jó "utat" Mindenkinek! :)
Előző vagyok.
Rupert Spira-t kihagytam. Őt én is csak ajánlani tudom.
És talán még Brandon Bays-t is ide sorolnám.
Az Advaita vonal főbb tanítói (akiket én "ismerek"):
Srí Ramana Maharsi
Tanítványai:
- Niszargadata Maharadzs
- Sri H. W. L. Poonja (Papaji)
Papaji
Tanítványai (ma élő, modern tanítók):
- Mooji
- Gangaji
- Eli Jaxon-Bear
- Ganga
Fontos még megemlíteni David R. Hawkins nevét. Titulusa (pszichiáter) senkit ne tévesszen meg. Ő is felébredett volt. "A Valódi Én hatalma - A megvilágosodás magas szintű állapotai" c. könyve alapmű minden keresőnek! Ez előbbi az "Erő kontra erő" c. könyvének folytatása, de önmagában is teljes, érthető - nagyon hatásos - mű.
A Youtube-on is fönt vannak a felsorolt tanítók videói, közülük sok magyar felirattal is elérhető. Na és persze a FB-on is meg lehet őket találni, sok magyar oldal is van.
Advaita védánta - a "nem-kettősség" tanítása.
A "dvaita" szanszkrit kifejezés kettősséget jelent, a tapasztalati világ dualitását értjük alatta. Az "a" fosztóképzővel használva jön létre az "advaita" szó, amely kettősség nélküliséget, azaz egységet jelent. A tanítás lényege a tudat keletkezésének vizsgálatán (átma vicsára - önkutatás) keresztül a valóság megtapasztalása, amely a hitrendszerek, meggyőződések, szokások mögött rejtőzik.
Többet erről itt lehet olvasni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!