Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Menyire gonosz az ördög?

Inside_You kérdése:

Menyire gonosz az ördög?

Figyelt kérdés

febr. 16. 13:37
1 2 3
 11/23 Grimfox ***** válasza:
72%
Van is egy olyan mondás, hogy az ember maga teremti a démonait.
febr. 16. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/23 dabones ***** válasza:

Azért ebben is van valami (igen, csak egy film, de nekem tetszik, elgondolkodtatott ez a nézőpont ezzel kapcsolatban):


[link]

febr. 16. 16:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/23 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
#10 pontosan az ember a gonoszsag forrasa belole arad a sotetseg
febr. 16. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/23 A kérdező kommentje:
De én a patás piros szarvas cuccosra gondolok, semmi emberi eredetü dologra, tulajdonságra. Azért, hogyha pokolra jutok, vajon a vasvillájával döfköd-e majd, miközben egy nagy üstben főz meg.
febr. 16. 17:14
 15/23 anonim ***** válasza:
Nos, a sok negatívnak címkézett lény közül melyikükre bízta az Úr a Földet?
febr. 16. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/23 anonim ***** válasza:
Az emberre
febr. 16. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/23 anonim ***** válasza:
0%

az ördög a sátán, minden rossz a világban. emberi és természeti erők összessége.

a természeti népek és őseinknek nem voltak tudományos eszközei, nem tudtak mindent megmagyarázni...vagyis de, a hit és a csoda által. Ha nem vagy elfogult láthatod is a párhuzamot.


a gyermekhaladnóság, mikor 4-5 vagy több gyermekből jó ha 1 megérte a felnőtt kort Isten vette volna el?

a gyilkosság, a lopás és a bűnös kísértéseket a jó érdek vezérelné?

ha víz kiáztatja a termést az újjat meg a meleg égeti el Istenek vagy démonok tennék?


minden vallási alapra vannak, racionális válaszok. Isten az életerő mi mindenütt jelen van. mindenből előtör mint betonon a fűcsomó.

a rossz a pusztulás, a halál, és a balsors. Őt hívják sátánnak

az éltető és a pusztító Isten-Sátán; Visnu-Siva; születés-halál; szeretet-gyülölet; kezdet és vég. Ha Igaz istent keresnék azt Változásnak hívnám s eme erők az abszolút jó és az abszolút rossz csupán gyermekei lehetnének.

ezek azok az erők mik vannak léteznek és vallásonként más a nevük. Igazak, fölösleges vitázni melyik AZ, A TUTI, a ateista is hit a keresztény és a buddhista is igaz.


Úgyhogy nem rossz, csak te/mi látjuk annak, pedig csak ez az ördög feladata/hivatása. Próbára tenni, kísértéseivel, irigységével, ármányságával. mellyel ha felálsz több lehet, ha elbuksz megcsúszol a úton felfelé és legurulsz a lejtőn s ki tudja hol állsz meg

febr. 17. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/23 anonim ***** válasza:

Annyira, hogy emberi értelemmel nem lehet fogni. Tehát nagyon-nagyon.


Saját magukat tekintették istennek (pontosabban azzá akartak lenni és nem akarták elismerni Istent) , az ördög és angyalai, bár tudták hogy ez nem lehetséges.

Ők örökké szenvednek..

Annyi idejük van, hogy próbára tegyék az embert a jót vagy a rosszat választja, és csak rossz és ártó, önző az is el lesz ítélve mint ember velük..

Sohasem adnak jó tanácsokat csak kísértenek a rosszra és bűnre. Céljuk, ha ők kárhozatra jutottak akkor mások is, akik nem teszik a jót. Bár ez egy kicsit most kuszán lett leírva..


Még ez a pár kép is rosszul adja vissza mi van odalent a pokolban.. (nyilván minden jónak az ellentéte, depresszió, fázás, harag, kétségbeesés, férgek, stb.) :


[link]

[link]

[link]


Ennél sokkal rosszabb képek is vannak, orvosi esetek ahol trópusi betegségek pl. parazita lárvák kerülnek (orvosi nevén myasis). Ezt nem raktam be mert erős idegzet kell hozzá..


Jobb lesz kerülni a rosszat és a bűnt és a mennyekbe jutni.. Hallgass az őrangyalodra.. :


"A te jó őrangyalod őrködjön mindig feletted, ő legyen a vezetőd, aki irányít az élet zord ösvényein; őrizzen meg mindig Jézus kegyelmében, támogasson kezével, hogy meg ne botolj valami kőben; szárnyai védelmezzenek a világ, az ördög és a test csábításaitól.


Légy nagy hódolattal iránta,.. , a jóságos angyal iránt. Milyen vigasztaló a gondolat, hogy ott van mellettünk egy lélek, aki a bölcsőtől a sírig soha nem hagy magunkra egy pillanatra sem, akkor sem, amikor vétkezünk. És ez a mennyei lélek vezet minket, barátként, testvérként védelmez.


Végtelenül vigasztaló azt tudni, hogy ez az angyal szüntelenül imádkozik értünk, Istennek ajánl minden jó cselekedetet és mindent, amit teszünk, a gondolatainkat, a vágyainkat is, ha tiszták.


Kérlek, ne feledkezz meg erről a láthatatlan társról, aki mindig jelen van, mindig készen áll, hogy meghallgasson minket, és még inkább kész megvigasztalni. Ó, milyen kedves meghittség, ó, milyen örömteli társaság ez, bárcsak megérthetnénk! Legyen mindig lelki szemeid előtt, gondolj gyakran az angyal jelenlétére, mondj köszönetet neki, imádkozz hozzá, légy mindig jó társa. Nyílj meg előtte, bízd rá fájdalmaidat; mindig óvakodj attól, hogy megsértsd pillantása tisztaságát. Tudd ezt, és vésd jól az elmédbe. Ő annyira finom, annyira érzékeny! Hozzá fordulj a legnagyobb szorongás pillanataiban, és megtapasztalod majd, milyen jótékony hatással lesz rád.


Soha ne mondd, hogy egyedül vagy az ellenségeiddel vívott harcban; soha ne mondd, hogy nincs egy lélek sem, aki előtt megnyílhatsz, akiben megbízhatsz. Nagy tévedés lenne ezzel a mennyei hírnökkel szemben..."

[link]

febr. 17. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/23 De La Cruse ***** válasza:

Mit értünk ördög szó alatt?

Mert a világ szerint mi keresztények így beszélünk, hogy "a gonosz" vagy "Az ördög" pedig a Szentírás nevesíti a gonosz birodalmának polgárait.

A démonokat nevezi Károli ördögöknek és egy helyen meg is van nevezve a fejedelmük név szerint: Baál Zebub = Legyek Ura.

De a Sátán esetében több a jelző. "Sárkány" "Kígyó" "Ellenség" ő régen fényes hajnali csillag korában, (a teremtés kezdetén megteremtett angyalok gyűjtőneve több helyen Jézusra is utal ezzel a szentírás és az ember teremtését szemlélő angyalokat is Istennek a fiaiként és hajnal csillagként említi az Ige) amikor a mennyben volt Hélél ben Sáhár -nak Hajnal fiának nevezi később pedig a Sátán néven nevezi amikor már lázadásba került Isten ellen, hogy majd ő jobban csinálja a dolgokat. Onnan már "vádló", "ellenség" és "szétdobáló" nevekkel említi.

A világ meg nem ismeri ezeket a részleteket és ők maguk sem tudják, hogy mit is neveznek ördögnek és mit neveznek gonosznak.

febr. 20. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/23 lovejoy válasza:
Hogy mennyire gonosz az Ördög? Ő miatta van a szenvedés,fájdalom,betegség,bűnözés,háború,öregség és halál,és minden rossz ami előfordul a világban.Üzenem,hogy a Sátán-ellenkező ellenfél az Ördög-rágalmazó és a Lucifer-fényhordozó ugyan az a személy sőt még a Bibliában említett kígyó is.Jelenések 12:9 Ledobták hát a nagy sárkányt+, az őskígyót+, akit Ördögnek+ és Sátánnak+ neveznek, aki az egész lakott földet félrevezeti.+ Ledobták őt a földre,+ és az angyalait is ledobták vele együtt. 10
febr. 20. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!