Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » A materialista áltudomány és...

A materialista áltudomány és az idealista vallásosság az emberiség két legnagyobb rákfenéje?

Figyelt kérdés

Egy spirituális ufókutató oldal a gyakorikérdéseket ezotéria rovatát olvasva jutott eme következtetésre. Szerinted is így van ?

[link]

2014. máj. 10. 01:57
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

"Azért nagyon nem mindegy, hogy arról beszélünk, hogy a tudomány egy eszközt adott az ember kezébe, amivel ha akarja, rosszat is tehet, vagy a vallás egy ideológiát, amivel hamisan indokolhatja meg mindazt a rosszat, amit tesz! A hiba természetesen az emberé, aki megteszi a rosszat, de szerintem nem kérdés, hogy utóbbi sokkal károsabb és veszélyesebb."

Szerintem is az emberi hülyeség a bajok oka, hisz bármilyen hasznos vagy pozitív dolgot lehet jóra és rosszra is használni, rajtunk múlik, mire használjuk. Viszont abban nem értek egyet, hogy a vallás sokkal károsabb és veszélyesebb, mint egy eszköz, amit a tudomány ad az ember kezébe. Tudtommal annyi nukleáris fegyvere van ma az emberiségnek, amivel örökre kiirthat minden életet erről a bolygóról. Ez azért elgondolkodtató...

2014. máj. 11. 19:43
 22/43 anonim ***** válasza:

"De azért a ma olyannyira ünnepelt tudományos és technikai fejlődésnek elég nagy felelőssége van a létrejöttében"

Jó, ennyi erővel másszunk vissza a fára, mert már a kőbalta is egyfajta tudományos/műszaki vívmány, és az ősemberek azzal verték agyon egymást.

"A vallások se arra tanítanak, hogy gyilkold le a másikat"

Az azték vallásnak része volt az emberáldozat. Arra tanított, hogy a hadifoglyokat fel kell áldozni az isteneknek.

De itt egy idézet az Ószövetségből is:

"8 Ha ezt mondom a hitetlennek: Hitetlen, halálnak halálával halsz meg; és te nem szólándasz, hogy visszatérítsd a hitetlent az õ útjáról: az a hitetlen vétke miatt hal meg, de vérét a te kezedbõl kívánom meg.

9 De ha te megintetted a hitetlent az õ útja felõl, hogy térjen meg róla, de nem tért meg útjáról, õ vétke miatt meghal, de te megmentetted a te lelkedet. "

Erről ennyit.

"Egyébként a náci haláltáborokban konkrétan tudományos kísérletek folytak"

De miért? Mert az ideológiájuk - tulajdonképpen a vallásuk - a zsidókat nem alsóbbrendű lényeknek tekintette.

"És ez csak egy példa, voltak még ilyenek a történelemben."

És mindegyik mögött ott volt valami elcseszett idelógia(vallás).

"Egyébként biztosan vannak ma is olyanok, akiknek a tudományos eredmények fontosabbak még az emberi életnél is."

Igen, csak azok nem ép elmével, racionálisan gondolkodnak.

"Amúgy meg az én véleményem az, hogy egy végletekig racionális, tudományos szemléletű világban élni legalább annyira borzalmas lenne, mint egy végletekig babonás, irracionális világban."

Pontosan az óvná meg a világot a borzalmaktól, ha MINDENKI racionálisan gondolkodna.

"A vallással kapcsolatban meg annyit, hogy elég sok emberre pozitívan hathatott az évezredek során"

Egyetértek. Csak sajnos akik az egyházakat irányítják, azok nem tartoznak közéjük.

"De mondhatnám például a középkori betegápolást is"

Aham, amikor imával meg ördögűzéssel akarták betegségeket gyógyítani, úgy, hogy sokszor a beteg a "gyógyításba" halt bele..

"vagy azt a tényt, hogy a kereszténység megjelenése előtt természetes dolog volt, hogy egy rabszolgát meg lehetett ölni."

A kereszténység megjelenése után pedig az vált természetes dologgá, hogy válogatott módokon kínozzanak meg és máglyán égessenek el embereket, akikre ráfogták, hogy boszorkány/eretnek.

Egyébként nem tudom, rémlik-e valami az 1800-as évek Amerikájáról, de ott a néger rabszolgákkal a fehérek ugyanígy bántak. Amúgy ezek a fehér emberek keresztények voltak.. :)

"Viszont abban nem értek egyet, hogy a vallás sokkal károsabb és veszélyesebb, mint egy eszköz, amit a tudomány ad az ember kezébe."

Akkor tévedsz. Pont egy idióta vallási/ideológiai fanatikus ember tud odáig elmenni, hogy lazán kilő egy atombombát, egy racionálisan gondolkodó ember nem tesz ilyet.

2014. máj. 11. 21:04
 23/43 anonim ***** válasza:

"Jó, ennyi erővel másszunk vissza a fára, mert már a kőbalta is egyfajta tudományos/műszaki vívmány, és az ősemberek azzal verték agyon egymást."

Tudod, mi a baj? Az, hogy az ember olyan, amilyen, nem változik. A kőbaltával még csak néhány embert lehetett elintézni, atombombával milliókat. Egyébként imádom, egyszerűen imádom, amikor valaki csak végletekben bír gondolkodni. "Ha kritizálod az észnélküli, őrült tudományos és technikai fejlődést, ami napjainkban van, akkor mássz vissza a fára!" Más ugye nem létezik, csak a végletek. Imádom! (Ebből látszik, te se vagy teljesen racionális. Egyébként nincs is olyan ember.)

"Az azték vallásnak része volt az emberáldozat. Arra tanított, hogy a hadifoglyokat fel kell áldozni az isteneknek."

Nem ismerem az azték vallást, de nyilván addig keresgéltél, amíg nem találtál egy példát, ami a gyilkosságot elfogadottnak tartja, és akkor már az összes vallás rossz és rosszra tanít, igaz? Amúgy a mai, felvilágosult korunkban meg van abortusz. Konkrétan azért ölnek meg fejlődő magzatokat. Az is gyilkosság. És mindezt azért, mert nincs kedve a szülőknek foglalkozni vele, vagy mert valamilyen rendellenességgel születne.

"De miért? Mert az ideológiájuk - tulajdonképpen a vallásuk - a zsidókat nem alsóbbrendű lényeknek tekintette."

Mengele ikerkísérletei konkrétan tudományos kísérletek voltak. Ha a nácik nem lettek volna, Mengele szerintem akkor se állt volna máshogy a tudományhoz, csak legfeljebb nem tehette volna legálisan, amit tett. De értem én, minden, ami rossz a világban annak a vallások az okai.

"És mindegyik mögött ott volt valami elcseszett idelógia(vallás)."

Úgyszintén. Kíváncsi lennék, mit fogsz majd mondani, ha már bárhol bárkit meg tudnak figyelni, ha akár eljutunk oda, hogy a gondolatainkat is lehet olvasni, vagy a génjeinkkel bármit megtenni, játszadozni, vagy ha mesterséges baktériumokat, vírusokat hozhatunk létre, amivel milliókat lehet elpusztítani, vagy akár mindenkit. Szép új világ lesz, de gondolom, te azt is ünnepelni fogod, mint újabb hatalmas "fejlődést". És hát, ha valaki rosszra használja ezeket az eredményeket, akkor megint kizárólag az ideológia (=vallás) lesz az oka ennek. Egyébként az emberi természet nem fog változni, mindig lesznek, akik rosszra használják az eszközöket, és akkor is, ha semmilyen ideológiáról nincs szó. Ezért kéne elgondolkodni rajta, hogy mennyire szerencsés ez a "fejlődés". De te mint "racionális" ember, még ennyit se bírsz megtenni. Vicces...

"Igen, csak azok nem ép elmével, racionálisan gondolkodnak."

Mért is nem? Egyrészt ki dönti el, mi az ép elme. Nem ismerek erről pontos tudományos definíciót. (Nem mintha az nem lenne önkényes egyébként.) Másrészt mért ne lenne racionális dolog azt mondani, hogy a tudomány (akár az orvostudomány, ami sokak életét meggyógyíthatja) fontosabb, mint egy ártatlan ember élete? Ez teljesen racionális gondolkodás, és tudod mért nem tenne mégsem ilyet a legtöbb ember? Ezt imádni fogod! Mert a többségben van valamilyen erkölcsiség, valami irracionális dolog, egy érzés, hogy ezt nem szabad megtenni. De persze ezt te sose fogod belátni, mert megakadályoz a saját irracionális gyűlöleted az irracionális dolgok iránt.

"Pontosan az óvná meg a világot a borzalmaktól, ha MINDENKI racionálisan gondolkodna."

Nem haragszom én az ilyen mondataidért. Egyszerűen nem gondoltál bele a dologba, nem tudod, miről beszélsz. Egyébként az előbbi bekezdésben ezt megcáfoltam.

"Egyetértek. Csak sajnos akik az egyházakat irányítják, azok nem tartoznak közéjük."

Az egyházak kötelékében/irányítói között is dolgoznak jó szándékú emberek, mint ahogy bárhol máshol.

"Aham, amikor imával meg ördögűzéssel akarták betegségeket gyógyítani, úgy, hogy sokszor a beteg a "gyógyításba" halt bele.."

A kolostorokban betegeket ápoltak, gyógynövénytermesztéssel foglalkoztak, az antik orvostudomány eredeményeit vitték tovább. Karitatív tevékenység volt, de már látom, ezt se lehet elfogadni. Egyébként a modern orvostudomány nem nyírt ki felületességből vagy tudatlanságból egy csomó embert, igaz? Én konkrétan négy-öt ilyenről tudok a környezetemben. De neked mindegy egyébként, neked bármilyen finom ételkülönlegességet tesz is eléd egy vallásos ember, addig nem vagy nyugodt, amíg meg nem találod benne a porszemnyi légyszart. Mondom, ez, ahogy te a valláshoz és az irracionális dolgokhoz állsz, ebből csak az irracionális, elvakult gyűlölet sugárzik, semmi más. És ezt nem azért mondom, mert más véleményem van. Vitatkoztam már tudománnyal foglalkozó emberekkel a témáról, vagy egyértelműen materialista beállítottságúakkal, és többségük visszafogott volt, nem egyoldalú, próbált tárgyilagos maradni stb. Nálad ennek a nyomát se látom.

"A kereszténység megjelenése után pedig az vált természetes dologgá, hogy válogatott módokon kínozzanak meg és máglyán égessenek el embereket, akikre ráfogták, hogy boszorkány/eretnek."

Nem védem az inkvizíciót, mert én veled ellentétben a jó és a rossz dolgokat egyaránt elismerem. De azért azt vedd hozzá, hogy az inkvizíció már kezdetektől fogva erősen ellenére volt a KATOLIKUS lakosságnak is. Meg azért vedd hozzá, hogy a vallás és terjesztői jót akartak, még ha sok rosszat is eredményezett idővel az egész.

2014. máj. 12. 13:24
 24/43 Grielean ***** válasza:

"Viszont abban nem értek egyet, hogy a vallás sokkal károsabb és veszélyesebb, mint egy eszköz, amit a tudomány ad az ember kezébe. Tudtommal annyi nukleáris fegyvere van ma az emberiségnek, amivel örökre kiirthat minden életet erről a bolygóról. Ez azért elgondolkodtató..."

Nincs is kiírtva minden élet a bolygóról, ez azért elgondolkodtató!

Csak mert létezik egy eszköz, az nem azt jelenti, hogy az fel is lesz használva. Viszont onnantól, hogy valaki valami vallásos fanatizmustól vezérelve árt másoknak, akkor teszi azt minden eszközzel, amit csak elérhet!

Mert ha 1000 éve létezett volna atombomba, akkor már nem lennénk itt, kedves vallásos barátaink miatt, akik kizárólag azért nem irtottak ki mindenkit, aki nem úgy gondolkodott, mint ők, mert nem állt hatalmukban.

Szóval, az eszköz az egy eszköz, önmagában senkinek nem árt semmit. Csak ha mögötte van az a káros hitbéli ideológia...

2014. máj. 12. 14:51
 25/43 anonim ***** válasza:

"Nincs is kiírtva minden élet a bolygóról, ez azért elgondolkodtató!"

Még. De mondom, mi lesz például akkor, ha Kis Józsika össze tud dobni otthon valami jó kis vírust, és Józsika esetleg annyira kattant, hogy rá is szabadítja azt az emberiségre? Egyébként engem nem kell győzködni, hogy az elvakultság és a fanatizmus rossz dolog, mert teljesen egyetértek ezzel, de azt is gondolom, hogy ha valakire ugyanez az elvakultság és fanatizmus jellemző a vallás vagy valamilyen (eredetileg pozitív) ideológia ellenében, az ugyanúgy baj. És az is baj, ha az illető nem gondol bele, hova vezetne, ha az általa kívánt világ valósulna meg. Végletek - csak ezektől sikerüljön magát távoltartani az emberiségnek...

2014. máj. 12. 23:38
 26/43 anonim ***** válasza:

"Még. De mondom, mi lesz például akkor, ha Kis Józsika össze tud dobni otthon valami jó kis vírust"

Ilyen soha nem lesz. És nem azért, mert nem elég fejlett még a technika ehhez. Puskát sem tud gyártani otthon magának Kis Józsika.

"és Józsika esetleg annyira kattant, hogy rá is szabadítja azt az emberiségre"

Kattant -> Irracionálisan cselekszik. Ahogy a szélsőségesen vallásos, vagy szélsőséges ideológiát követő emberek.

2014. máj. 13. 09:29
 27/43 Grielean ***** válasza:

"De mondom, mi lesz például akkor, ha Kis Józsika össze tud dobni otthon valami jó kis vírust"

Nos, fejet hajtok azelőtt, aki otthon, bármilyen célból is, de össze tud dobni valami jó kis vírust XD

"de azt is gondolom, hogy ha valakire ugyanez az elvakultság és fanatizmus jellemző a vallás vagy valamilyen (eredetileg pozitív) ideológia ellenében, az ugyanúgy baj."

Így van! De a tudomány mióta ideológia?

"És az is baj, ha az illető nem gondol bele, hova vezetne, ha az általa kívánt világ valósulna meg."

És ez hol igaz a tudományra? Ott szó sincs arról, hogy valaki bármiféle kívánalmakat valósítana meg, a tudomány olyan modellekkel dolgozik, amik a tapasztalatok szerint a lehető legpontosabban írják le a világunk, vagy annak egyes elemeinek működését, nem pedig olyanokkal, amiket valaki kíván, hogy legyenek.

2014. máj. 13. 11:26
 28/43 anonim ***** válasza:

Oké, és mi lesz akkor, ha valamelyik ország vezetői szabadítanak a világra egy fertőzést, mert racionálisan úgy gondolkodnak, hogy túl sok az ember a Földön, és ennek nem lesz jó vége?

De ezen a ponton befejeztem, lehet úgy tenni, hogy mindent, ami egyezik a világképünkkel, meghallunk, elfogadunk, mindent ami ellene van, kritizálja, szépen elhárítunk, mint ahogy te/ti is ezt teszed/teszitek folyamatosan ebben a vitában. Sajnos ez nekem olyan emberek benyomását kelti, akik gondolkodásra képtelenek, aki a (nem szó szerint értve) belenevelt világkép elvakult követője.

Én, amit lehetett, leírtam, elvakultakkal, akik racionálisan gondolkodó embereknek hiszik magukat, nem látom értelmét vitatkozni. Csak annyit kértem, hogy próbáljuk meg a dolgokat több szemszögből megnézni, például a vallást is, de sokan még ennyire sem képesek. A legviccesebb az az egészben, hogy nem is vagyok vallásos ember (legalábbis hétköznapi értelemben nem). A legszomorúbb meg az, hogy ezek a reakciók is csak azt támasztják alá, amit eddig is gondoltam: majmok vagyunk még mindig, akik atombombával a kezükben rohangálnak.

2014. máj. 13. 11:47
 29/43 anonim ***** válasza:

"És ez hol igaz a tudományra? Ott szó sincs arról, hogy valaki bármiféle kívánalmakat valósítana meg, a tudomány olyan modellekkel dolgozik, amik a tapasztalatok szerint a lehető legpontosabban írják le a világunk, vagy annak egyes elemeinek működését, nem pedig olyanokkal, amiket valaki kíván, hogy legyenek."

Valóban, csak azt nem veszed figyelembe, hogy aztán a tudomány eredményeit az emberiség mire használja/használhatja. Amikor azt mondom, hogy a tudomány és a technika olyan eszközöket ad a kezünkbe, amikhez nem vagyunk felnőve, akkor remélem világos, hogy mire gondolok.

2014. máj. 13. 11:53
 30/43 anonim ***** válasza:

"Nos, fejet hajtok azelőtt, aki otthon, bármilyen célból is, de össze tud dobni valami jó kis vírust XD"

Nem biztos, hogy ez annyira sci-fi, mint hiszed. De örülök, hogy ikszdézel, főleg, hogy a huszonháromezer példából arra, hogy milyen veszélyei vannak a fejlődésnek, megint egyet vettél ki te is, a többiről meg persze egy szót sem szólsz. Ezer érvből kiveszünk egyet, amit meg tudunk cáfolni, a többiről meg úgy teszünk, mintha nem is létezne, és már meg is van mentve az egygondolatú, merev világképünk. Na ezért nincs értelme veletek vitázni... XD

2014. máj. 13. 11:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!