Miért vagyunk ilyen földhöz ragadtak?
miért kéne pl víz élet kialakulásához? lehet hogy vannak olyan civilizációk,életformák amelyek teljesen máshogy fejlődtek ki. lehet hogy nekik nem kell exobolygó az élethez,mert teljesen más életkörülményeket kívánnak meg,ahol nem kell oxigén,meg víz, meg ideális hőmérséklet? variációk száma közelít a végtelenhez,szóval miért ne létezhetne olyan életforma,ami pl. metánt lélegzik,kénsavat iszik és 12000-fokban érzi jól magát?
miért érezzük magunkat ennyire meghatározónak,uralkodónak,holott csak egy porszem vagyunk a sivatagban...
"Igen a materialisták lesni fognak ahogyan mondani szokás mint a moziban:)"
Már most is lesünk, mert nem értjük, hogy szaladgálhat ennyi hülye szabadon..
"honnan tudni,hogy az univerzum (ami kb 14 milliárd fényév átmérőjű) mindenhol egyforma?"
Hosszú lenne nagyon, ha én ezt neked el akarnám magyarázni, tekintve a természettudományos műveltségi szintedet.
Épp ezért inkább nem is akarom.
Tudod mit? Igazad van, hemzseg az élet az univerzumban, vas alapú, arany alapú, réz alapú, cink alapú, magnézium és kálcium alapú, sőt, még fényalapú és energia-alapú élet is van. És természetesen régóta itt vannak már, és a piramisokat is ők építették, és ők alkotják Barack Obama testőrségét, és a zsidók világméretű összeesküvését is ők irányítják egy Dávid-csillag alakú űrhajóról, ami Izrael felett lebeg, csak a kormányok kiretusálják még a turisták fotóit is.
"Meg fogtok ti még lepődni, nem is olyan soká :P"
ezt 2012 decemberében is mondtad??
hm?
mert azóta is itt írogat minden szkeptikus, és az ezósok semmit sem tudtak felmutatni, csak a youtube videó linkeket, meg konteós oldalak zagyvaságait.
12 te egy igazi retardált vagy. :-)
én ném hiszek az ufókban,hogy ott vannak,meg piramisokat ők építették.
azt sem tudjuk,h az ősribbanás minek a következmény. oké Hawking feszegette a csapágygolyós-gravitációs szemléltetésével,meg hogy egszercsak több anyag lett mint antianyag és ebből alakulhatott ki az egész.
szóval sokmindent még csak találgatás szinten tárnak elénk,de te biztos felülmúlod őket,egy féregjáraton át jöttél..
szerintem a 12-es válaszoló hasznos volt. be is zöldkezeztem.
kérdező, elég radikális példákat sorakoztattál fel, amivel máris komolytalanná tetted a kérdést. nem vagyunk földhöz ragadtak, elég sokat foglalkozunk az univerzummal és kozmológiával, de minden eredményt és kimutatást alátámasztanak, így adva neki hitelességet. nem jelenti azt, hogy nem elképzelhető egy egy koncepció, de amíg nincsenek rá érvek, vagy kimutatások nem lehet közzé tenni semmi ilyesmit. különben sorra jönnének ki a cikkek a nagyobbnál nagyobb baromságokkal. aztán akkor tényleg semmi értelme nem lenne a kutatásoknak.
a radikalitással csak szemléltetni akartam egy másik látószöget,hogy talán nem mindent kéne földi léptékekkel mérni.
csupán egy kérdés volt,azt viszont nem tűröm elhogy leidiótázzanak,nem olyan kérdést tettem fel azt hiszem,hogy a hold egy űrhajó-e,mert kongott...
nem lehetnek olyan vegyületek,kémiai elemek tőlünk messze,amit mi nem ismerünk? oké,hogy a világűrben állandó dolgok vannak (hőm.,nyomás stb) de miért ne lehetnének más dolgok is ,mint amiket mi emberek bebizonyítottunk?
"nem lehetnek olyan vegyületek,kémiai elemek tőlünk messze,amit mi nem ismerünk?"
Vegyületek lehetnek, de kémiai elemek nagyon valószínűtlenek, max. létező elemek izotópjai.
Viszont a vegyületek a már létező kémiai elemekből kell álljanak, feltételezve, hogy nincsen nagy számú ismeretlen kémiai elem. Viszont ha ez így van, akkor csak nagyon kevés kémiai elem/vegyület rendelkezik akár csak hasonló tulajdonságokkal, mint a szén, és a víz, és az a kevés is - mint pl. a szilícium, ammónia - jóval korlátozottabb lehetőségeket rejt magában, mint a szén és a víz.
Persze feltételezhetjük azt is, hogy van egy vagon kémiai elem, amit egyáltalán nem ismerünk, és gyárthatunk ebből vadabbnál vadabb elképzeléseket, de ez nem tudomány. Ennyi erővel feltételezhetjük azt is, hogy valójában a felhőkön üldögélő szakállas bácsi teremtette az egész világot, és minden az ő akarata szerint történik.
És igen, igazuk van a többieknek, nem az a szűklátókörűség, ha azt mondjuk, hogy nagyon-nagyon valószínűtlen, hogy az élet teljesen máshogyan is képes fejlődni. Pont a tudomány révén kiszélesedett látókörünk birtokában tudjuk ezt kijelenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!