Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A koszorúslányok ruháját az ifjú párnak kell megvenni?
közös megegyezés alapján...
van ahol a ruhák használhatók egyéb alkalmakra és akkor kimondottan a lányok veszik maguknak.
van hogy kölcsönzik, és közösek a terhek.
van, hogy a menyasszony fizeti ki őket. Végül is az ő nagy napja.
Meg kell beszélni. Ahány lagzi, annyi megoldás.
én mondjuk mindenkit úgy kértem fel, hogy szeretném, ha koszilány lenne, de a költségeket sajnos nem tudom vállalni...
egy bnőmét fizettem ki, akit tényleg szerettem volna, de azt is megbántam... (3500ft volt a ruha megvételre, nem egy nagy összeg, és még csak el se jött a lagzira!!!)
amúgy ahány ház, annyi szokás. Nálunk soha nem volt divatban, hogy a pár fizesse, de én a félreértések elkerülése végett szóltam is.
Ahol mondjuk olyan etra igények vannak, hogy meg van szabva a fazon és a szín, rábökött a menya egy ruhára, hogy "olyat!!", akkor illik neki kifizetni szerintem
Eddig háromszor voltam koszorúslány, de ahogy én emlékszem, mind háromszor én fizettem, viszont teljesen rám volt bízva a ruha.
Viszont ha vannak külön igényei a menyasszonynak, akkor szerintem is illik felajánlani, hogy fizeti.
Nekem 2 koszorúslányom lesz, ők felnőttek és egy harmadik, mégpedig a kislányom aki akkor 2,5 éves lesz.Én varrom a ruhát a lányoknak, egyformát és meghatározott színben.Pezsgőszín és csokibarna, 2 részes, fűzős ruhák.Megkérdeztem tőlük, hogy miként szeretnék a költségeket, mert 2 alternatíva volt:
Ha ők fizetik az anyagot és az abroncsot akkor az övék a ruha, ha én állom a költségeket, akkor nálam maradnak.Természetesen a varrásért nem számolok fel semmit, csak az anyag költséget ami ruhánként kb 12-15 ezer ft.
Ők azt választották, hogy kifizetik és megtartják a ruhát, mert tetszik nekik a szín, a fazon és az elképzelés, tehát nem erőltettem rájuk.Ha nálam maradtak volna a ruhák azt is vállaltam volna, egy egész esküvő költségvetését tekintve ez nem hatalmas összeg és a menyasszonyi ruhámmal együtt előbb-utóbb felkerültek volna a vaterára, tehát nincs jelentősége, hogy ki állja az anyagiakat.De ők szerették volna megtartani.
Sokan lehurrogtak már ezért, de nem nagyon hat meg:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!