Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudok dönteni az új nevemmel kapcsolatban. Szerintetek hogy hangzik jobban?
A kötőjeles forma vagy a leendő férjem vezetéknevének felvétele között nem tudok dönteni.
Nem ez a nevünk, de ilyen a hangzása és a hosszúsága: Lercz Tímea és Várdai Kornél
Szóval vagy Várdai-Lercz Tímea lennék vagy Várdai Tímea.
A kötőjeles azért tetszene, mert megmaradna a saját nevem és a férjemét is felvenném, viszont hosszú, ráadásul mindkettőnk vezetékneve kemény hangzású. A másik pedig azért tetszik mert egyszerű, jó hangzása van.
Szerintetek melyik a jobb? Akik kötőjelesen vették fel a férjük nevét, nem bajlódnak vele, hogy túl hosszú?
Nekem nem tetszik a kötőjel, így a másikra szavazok.
Barátnőm kötőjelesen vette fel, közepes hosszúak a nevek és nem az a baj, hogy hosszú, hanem hogy sosem értik és mindig le kell betűzni...
Hát nekem már a nagymamám is Kis Évaként mutatkozott be mindenhol pedig igazából Kis Lászlóné volt, a szüleim meg mindketten Kis, szóval nekem tök természetes hogy ugyanúgy hívják a férjet meg a feleséget, eszembe nem jutna ez a testvéres dolog.
Én kötőjellel vettem fel a férjem nevét, és ő is felvette az enyémet, így a családban mindenkinek ugyanaz a vezetékneve (szülők, gyerekek), szerintem ennek is megvannak az előnyei. Testvéremék ugyanígy döntöttek, pedig nekik így baromi hosszú lett a vezetéknevük. Az is igaz hogy a -Kis nélkül se lenne igazán rövid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!