Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan tudnám leszoktatni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan tudnám leszoktatni a barátomat a féltékenykedésről?

Figyelt kérdés
Férfias diplomám van, férfiak között dolgozok ebből kifolyólag, a legtöbb barátom is férfi, a nőkkel valahogy sose jöttem ki. Eddig egy párkapcsolatomban sem jelentett ez problémát, viszont a mostani nagyon sokat hisztizik emiatt. Sajnos sehogy sem tudom megértetni vele, hogy őt választottam, ő kell nekem. A barátaimról lemondani nem fogok, a munkámat szeretem. Hogyan tudnám végre ráébreszteni, hogy felesleges féltékenykednie?
2014. máj. 8. 17:11
 1/7 anonim ***** válasza:
ok nélkül nem szokott kialakulni, csak azoknál, akiket nagyon csúfosan már elintézett valaki, egy korábbi kapcsoatban.
2014. máj. 8. 17:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Még szép, hogy nem mondasz le a barátaidról meg a munkádról egy hisztimiszti miatt! Szerintem egy ideig kezeld valahogy, de ha nem javul, hagyd ott, mert csk rosszabb lesz! Ha ezt egy felnőtt férfi nem tudja felfogni, akkor ott már gondok vannak!
2014. máj. 8. 17:13
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Úgyis megcsalod és igaza lesz.
2014. máj. 8. 17:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos a régebbi rossz tapasztalataiból táplálkozik ez az érzés benne. Viszont én nem vagyok ilyen. Nincs oka a bizalmatlanságra. Ezért rossz így, mert meg fogja ölni az amúgy jó kapcsolatunkat.
2014. máj. 8. 17:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Milyen régebbi kapcsolatok, meg hasonló maszlag? Felnőtt ember, tudnia kell túllépni dolgokon. Engem az exeim már fenyegettek, hogy megölnek, meg hogy apámat megölik, meg a legutóbbi exem össze-vissza flörtölt minden szembejövővel, mégsem gyötröm nap mint nap a mostanit. Ok, voltak vitáink, de egy idő után csk megismered a másikat, és felfogod, hogy ő egy teljesen másik ember és nem az ex.
2014. máj. 8. 17:20
 6/7 anonim ***** válasza:

Erről senkit nem lehet leszoktatni.

Valaki vagy megbízik a másikban és nem féltékenykedik vagy nem.

Csak aki függetlenül a korábbi tapasztalataitól nem tud megbízni a másikban, annak nincs értelme, hogy bárkivel is kapcsolatban kezdjen. Mert egy kapcsolat bizalom nélkül semmit nem ér, az örökös féltékenykedés pedig tönkre teszi az amúgy jó párkapcsolatot és elveszíti azt a partnert, aki pedig éppenséggel hűséges hozzá.

Szóval ha ő nem érti ezt meg, ha ő ilyen, akkor sajnos nem sok értelme van neki veled lennie.

És ha valakit sokszor megcsaltak, nem csak egyszer, annak a valakinek azért el kéne gondolkoznia azon is, hogy lehet hogy a hiba benne van. Mert ha 10 emberből 2 megcsal, hát ennyi tróger-szemét ember van a földön, de ha 10 emberből mind a 10 megcsalja az embert, akkor azért annak oka van.

Márpedig ha csak 1-2 rossz tapasztalat van, akkor igen is lehetőséget kell adni a másiknak, megbízni benne, mert lehet hogy az is át fogja vágni, de mi van, ha nem? Akkor kimaradna minden jóból a saját hülyesége miatt?

2014. máj. 8. 17:21
 7/7 anonim ***** válasza:

Le lehet szokni a féltékenységről. Nem könnyű. Nekem is sikerült.

Vedd meg a párodnak Osho: Szerelmesen c. könyvét. Ettől vagy elmúlik a féltékenysége, vagy elhagy. :)

2014. máj. 8. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!