Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan engeszteljem ki? (hosszú)
Tavaly randizni kezdtem egy férfival.
Mindig figyelmes volt velem és kedves.
Igazából csak az én hibámból adódóan nem lettünk kapcsolatban. Már bemutatott a családjának is, meghívtak magukhoz egy ebédre ami amúgy kellemes hangulatban telt el.
Akkor nagyon megkedveltem, hónapokig incselkedtünk a randik előtt egymással és éreztem hogy működik a kémia. A legnagyobb probléma bennem volt. Sok év egyedül töltése után próbáltam társat keresni, mert akkoriban reménytelenül szerelmes voltam egy volt kollégámba.
Végül megkísértet a múlt és én ronda módon azt az utat választottam, ő helyette.
Ezt rövid időn belül persze meg is bántam, mert végül rá is jöttem hogy kit szeretek.
Eltelt egy év. Nem maradt más csak hogy messziről nézzem.
Én megpróbáltam kerülni is, féléven keresztül erőt vettem magamon és nem mentem se a munkahelye közelébe, se ahol tudtam azt hogy összefuthatunk. Pokoli volt, de azt hittem majd sikerül elfelejtenem...
Végül is nagyjából 2 hónapja felrúgtam minden erőfeszítésem.
Nem merek elé állni, mármint észrevesz, de nem megyek oda hozzá mert nem tudom mit mondhatnék. Minden elutasítást és megvetést megérdemlek.
Az elmúlt 3-4 alkalommal amikor csak azért indultam "útnak" hogy lássam, valami mondvacsinált indokkal nem találkoztunk össze. Az elején mindig talán rájött, hogy miért csinálom...
Tegnap is elindultam. Először megörültem hogy látom az autóját a munkahelyén, de végül közelebb érve rájöttem hogy nem az övé.
Nem zaklatom, csak a szemem sarkából nézem, mert hevesen ver a szívem ha látom. Dübörög a mellkasom, és alig tudok beszélni. Nem tudok odaállni elé.
Mindenesetre nem találtam bent.
Volt amúgy dolgom mert munkás cipőt kellett vegyek, tehát bejártam vagy 4 boltot sikertelenül. Eléggé elvoltam keseredve. Eszembe jutott, hogy van egy üzlet, régen mintha láttam volna ilyesmiket bent. Olyan mint az OBI, árult minden elektroniai cuccot, mindent is. Nem Magyarországról beszélünk. Amikor odaértem, észrevettem bezárt. Mármint megszűnt a bolt. Álltam ott néhány percet, mire feltűnt szembe egy ismerős autó. Végig futott a fejembe, ilyen van neki is, ez pont ugyanolyan, még a színe is ugyanaz, ja, mert ez az is.
Barátnőmnek is említettem, vele mentem.
Véletlenszerűen találkoztunk. Elég rosszalóan nézett rám.
Ez egy kis sárga családi ház volt, de nem tudom kihez ment, talán a párjához. Odajött beszélni hozzám, úgy értelmezte nagy eséllyel hogy betegesen követem őt, holott ez tényleg csak véletlen volt. Mérges rám de kulturáltan viselkedett, inkább számonkérő beszélgetést volt ez. Félre is hívott de idegesítette barátnőm 2 akkora szemmel bámult mint a bagoly, hogy fogalmam sincs a végén hogy kerültem a kocsijába, és ő hozott haza, hogy tudjunk beszélgetni.
Persze, az autóba egy mukkot se szólt, nem akart belemenni olyasmibe hogy kihez jött meg ilyesmi. Olyasmiket kérdezett hogy "meddig fog ez így menni és ehhez hasonlót.. ". Egyre válaszolt, de arra is nehezen. Megkérdeztem tőle hogy van már más valakid? Azt válaszolta: lehetne, de nincs.
Tudom hogy elcsesztem és nem tudom hogy tehetném jóvá, teljesen belevagyok bolondulva, rendesen megkaptam érte a büntetésem ezzel a viszonzatlan szerelemmel.
Mit gondoltok ez utalhat arra érezhet még irántam valamit? Hogyan engeszteljem ki?

Miért hazudsz? Egyrészt követed, direkt arra jársz amerre ő és marhára elege van belőled tehát bármikor feljelentést tehet fel ellened, másrészt nem szerelmes vagy hanem obszeszíven kötődsz hozzá mert neked az elérhetetlen egyének kellenek!
Még elérhető volt hiszen randiztatok addig az exed kellett és kidobtad, most meg mivel elérhetetlen rácsimpaszkodtál.
Jönne következő alany életedbe és vele ugyanezt eljátszanád!
Hagyd békén örökre és inkább szakembert keress fel a rossz kötődési mintáddal!

Először is, abbahagyhatnád az önsajnáltatást. Azért lettél ennyire “szerelmes” mert bemesélted magadnak, hogy milyen tökéletes férfi. Ez gyakori, ha valaki csak vágyik valakire, kiszínezi róla a képet, aztán sokszor csalódik. Következőket teheted:
1. Minden marad így, sóvárogsz, és újra és újra ugyanabba a hibába esel. Egyébként itt érdemesebb lenne mélyebbre ásnod, mert ez egy minta. Vele azért nem lett semmi, mert “szerelmes” voltál egy másik pasiba. A következő lehetőséhet meg majd azért cseszed el, mert ebbe a pasiba vagy “szerelmes”.
2. Oda állsz elé, és elmondod amit leírtál. Nem játszmázol, nem beszélsz mellé. A saját szavaiddal összefoglalod, hogy sajnálod, ezt érzed. Ehhez kell bátorság, igen. Vagy elutasít, és akkor végre lezárhatod, vagy akár lehet valami belőle. Sosem tudod meg, ha meg se próbálod.

Hiába áll elé 2, hiába ad neki esélyt nem fog működni mert a kérdező nem szerelmes és a kiszemeltje soha nem fogja neki elfelejteni, hogy kidobta, kihasználta és még mellé követte is mint az árnyék.
Szépen másszon le róla örökre és menjen agyturkászhoz mert nem normális amit csinál.

Férfiként írom.
Ezek után, én talán 1-2X megraknálak, aztán ennyi.

Szerintem érdemes lenne elgondolkodnod egy szakember felkeresésén, mert amit csinálsz, az nagyon nem egészséges. Az egész helyzet leírva úgy tűnik, hogy valami elég súlyos problémád van. Valamilyen szinten teljesen egészségtelen mértékben kötődsz, isteníted ezt az embert, aki egyébként semmilyen szinten nem az életed része már. Ezen túl követed is, és zaklatod a munkahelyén, ami nagyon-nagyon nem okés dolog, ha fordított helyzetben történne, sőt én ebben a helyzetben is biztosan nem érezném magam biztonságban tőled.
Szerintem azzal tudod kiengesztelni, ha bocsánatot kérsz és megígéred, hogy többet nem teszel vele ilyet és be is tartod. Emellett, ha elkezdesz terápiára járni és dolgozol ezen a mániákus kötődéseden, mert ezzel segítenél leginkább magadon is.

Nos valóban beteg vagy a fejedre. Én már rég rendőrségre mentem volna, örülj, hogy ő nem nem ment habár ha tovább folytatod a stalkerkodást 100% feljelent téged.
Amúgy nem tudod kiengesztelni sehogyan sem mert látja, hogy bolond vagy.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!