Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi a fontosabb a nőknek, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a fontosabb a nőknek, hogy férfi szerepeket is betölthessenek, vagy hogy találjanak olyan férfit,akire fel tudnak nézni?

Figyelt kérdés

Mert a kettő együtt nehezen fog működni.

A fejlett világban a nők kivívták, hogy férfi szerepeket is betölthessenek ,ami olyan 'jól' sikerült, hogy egy egész generáció kitermelődött és felnőtt már, ahol lényegében már többségben vannak a férfias nők, mint a férfias férfiak.

A kérdés csak az, hogy vajon hogy birkóznak meg a nők azokkal az ösztönökkel, amik azt súgják, hogy olyat férfit válasszanak, akire fel tudnak nézni.

Mert az eredményt már most lehet látni, a mai 30-as generáció töketlen férfiak ezreiből áll, akik pánpéter szindrómában szenvednek és nem akarnak felnőni, felelősséget vállalni, míg a 30-as nők meg átvették a férfi szerepeket és hát ebben a perverz leosztásban nem csoda, ha nagyon sokan nem találnak párt maguknak. Mert lehet hogy vannak még férfias férfiak meg nőies nők, de egyre kevesebben. Azt pedig mondanom sem kell, hogy a gyerekes férfiak és a férfias nők nem igazán találják meg a közös hangot, vagy ha netán mégis ,abból hosszútávon nem sok jó fog kisülni.


júl. 20. 10:05
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
87%

1. Mi az, hogy férfiszerep?

2: Miért kéne bárkire is felnézni?


Egy normális kapcsolatban kölcsönös tisztelet van, nem pedig felnézés és hasonlók.


"a nők sokkal sikeresebbek, céltudatosabbak, motiváltabbak voltak a férfiaknál"

Mert egy nőnek sokkal többet kell bizonyítania, főleg ha alapvetően "férfias" szakmában dolgozik. Rengeteg az előítélet. Mondom ezt mérnökként.


N

júl. 20. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/40 anonim ***** válasza:
87%

"Egy modellcsaj is elférfiasodik (viselkedésben), ha egy hónapban többet keres, mint a párja egy egész évben."


Óh, szóval az normális, amikor a férfi keres többet és ezt kihasználva dirigiál? Ha a nő, akkor nem?

júl. 20. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/40 anonim ***** válasza:
84%

"mert ha netán elbuknának, akkor mondhatják,hogy hát nekik amúgy se ez a szerepük,"


Mikor? 100 éve?

júl. 20. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/40 anonim ***** válasza:
100%
Panarom Bebelle balzsam

Az a baj a szöveggel, amit leírtál, hogy nemcsak a céltudatos, klasszikus értelemben vett férfias férfiak és pánpéter szindrómás, töketlen férfiak léteznek. Ahogy a nőiesség sem pánpéter szindrómás töketlenséget jelent, ergo a férfiak nem elnőiesednek.

Én egy viszonylag férfiasabb nő vagyok, sokkal céltudatosabb, irányítóbb jellem vagyok a páromnál, de simán fel tudok nézni rá. Felnézek a higgadtságára, a nyugalomra, ami árad belőle, az intelligenciájára, az érzelmi gazdagságára, hogy mindig meg tud nevettetni, hogy tudja, hogy kell velem bánni, hogy jól érezzem magam, és hogy nem akarja mindenáron kivenni a kezemből a cementeszsákot munka közben, meg hogy csak üljek a sarokban, amíg ők megcsinálják a járólapozást.

Nekünk így jó, boldogok vagyunk, kiegészítjük egymást: ő kompenzálja az én hiányosságaimat, én az övéit.


Abban igazat adok, hogy fel kéne értékelni a klasszikus értelemben vett női szerepeket, de nem azért, hogy a nők vissza legyenek kényszerítve a konyhába, hanem hogy a férfinak se legyen szégyen otthon maradni a gyerekkel, meg ne papucsozzák le, ha otthon ő főz, hanem tényleg mindkét fél elvégezhesse azt a feladatot, ami hozzá leginkább passzol, amit a legszívesebben csinál.

júl. 20. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/40 anonim ***** válasza:
12%

"Úgy értem, eddig akármilyen körben mozogtam, egyetemen, munkahelyen, vállalti szférában, mindenhol a nők sokkal sikeresebbek, céltudatosabbak, motiváltabbak voltak a férfiaknál."


Hogy a bánatba ne lennél motivált durva hátszél mellett?


1. Nőként rengeteg helyen üdvözölnek, számos kampány van csak nőknek, hogy legyenek informatikusok, mérnökök, stb. Ezzel szemben a nőies szakmákban ha férfi vagy, akkor khm... inkább ne próbáld ki. Fodrászként vagy műkörmösként "csak" b...zi leszel, óvóbácsiként vagy dadusként látens pedofil is.


2. Nőként már azzal sikerélményed van, ha 2-300 nettót keresel kezdő informatikusként, szemben a Műkörömépítő Jucival meg a Dohányboltos Dórival. Ráadásul mindenki a csodádra jár, egy férfi utoljára akkor érezte magát így, mikor gyerekkorában megdícsérték, hogy egyedül pakol be az iskolatáskájába meg elkészíti a reggelijét. A feministák ezt támadják, hogy "Nő létedre informatikus/mérnök? Hűha! Ez igen!" - pedig ez egy őrületesen nagy motiváció, hogy te olyasmitől valakinek számítasz, extra vagy, ami egy férfinél alap és mi maximum a lenézést meg a lefikázó tekinteteket kapjuk, ha a hiányosságaink derülnek ki, hogy nincs diplománk (akkor sem, ha jobban keresünk, mint a bölcsész) vagy a szülőkkel lakunk... Egy férfi ha a szüleitől kap egy saját lakást is maximum olyan 25 éves korig bezárólag van előnye, utána olyan "alap", a lakás vagy saját albérlet hiánya az, ami szembetűnő lesz.


Egy szóval a nőktől kevesebbet vár a társadalom, így sokkal többen megugorják a lécet és még többen érzik úgy, hogy meg tudják ugorni.


3. Végül pedig, a női privilégiumok megmaradtak, mert azt nem támadják a feministák, nem látok kampányt amellett, hogy a nő is UGYANANNYISZOR hívja meg a férfit, mint a férfi a nőt.


Emiatt pedig egy 1-2-3 százezres nevetséges sávban mozgó bér is nagyon motiváló tud lenni, hogy a teljes összeget le tudod tenni mamahoteles lányként és még a felső 10-20%-ba lövöd is magad, ha 30 éves korodra saját lakást veszel hitel nélkül.


Eközben pedig a férfiakkal mi van? Immáron ne csak a családfői szerepet töltsék be - ami attól, hogy szimbolikussá bomlott, még ösztönszinten ott van, hogy a nő az erőforrásokban bővelkedő férfiakhoz vonzódik.


Hanem mellette feleljenek meg a 21. századi metroszexuális normáknak is - csak nekik a nőkkel ellentétben ezt nem fizeti ki egyetlen sugar mommy sem.


Ráadásul egyre jobban élesedik emiatt a verseny és lassan már a KSH szerinti gazdagság sem számít gazdagságnak a nők szemében.


És minden harmadik ember valamilyen mérnök vagy IT-s, így ezzel sem tűnsz ki, maximum a hiányát nézik le.


Eközben éld meg azt is, hogy burkolóként többet keresel, mint a fent említett diplomás szakmákban (a szakma nagyrészéről beszélek, nem a top elérhető CEO meg projekt menedzser és sok éves senior jövedelmekről).


Végül pedig ott van még a nők vagyonfelhalmozásának és karrierépítésének MELLÉKHATÁSA is, történetesen, hogy a a párválasztásban az egszisztenciát teljes mértékben figyelmen kívül hagyja.


Ide tudom még sorolni a szabados szexualitást, amikor egy nő egy buliban egy nála mérföldekkel lejjebb lévő férfival jön össze, csak mert az jóképű.


Ez pedig erősen demotiválja még azt a maradék férfit is, akiben pislákolt némi ambíció, mert JOGOSAN tekint úgy magára, mint aki jobb, mint a falubikája kancigány, aki megdugja a polgármester lányát de még annál az Pintér Tibor külsejű ex-hajléktalannál, akit egy jómódú, csinos nő odafogadott magához "nekem nem számít a pasi pénze" felkiáltással, főleg akkor mókás ez, mikor ez a jómódú nő egy borsodi faluból származó félcigány lány, akit anno felkarolt egy pénzes pasi, aki még a váláskor is nagyvonalú volt, plusz (amit senki nem számol) jólétben, jómódban élt, amíg a férfi alátette a jogsit, diplomát, kocsit, stb.


Ezek után még van, aki csodálkozik bármin is? De tényeg, őszintén! Ezek után min kell csodálkozni? Inkább azon, hogy vannak még a nemi szerepeiknek megfelelő emberek.


Férfiak, akik ÖNKÉNT választják a nehezebb utat az egyre csökkenő (és kétséges) haszon reményében, illetve nők, akik szintén ÖNKÉNT, DACBÓL nem mennek végig a vörösszőnyegen, a kikövezett ösvényen, hanem inkább lesznek hagyományos, kiszolgáltatott szerepben.

júl. 20. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/40 anonim ***** válasza:
23%
Tökéletesen leírtad a mai társadalmat, 28 éves nőként minden szavaddal egyet értek.
júl. 20. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/40 A kérdező kommentje:

Társadalmi szinten 100 de még 1000 év alatt sem lehet az alapvető ösztönöket megváltoztatni. Lehet, hogy a fejlett társadalmakban már kialakult ennek a kultúrája, de az ember evolúciósan ilyen gyorsan nem változik meg az alapvető ösztöneit tekintve. Mondom, lehet ezt észrevenni, nem észrevenni ,a jelenség attól még létezik.

A családalapítás terén meg a nőkre nehezedik nagyobb nyomás, azon a pályán a férfiak mozognak tét nélkül, főleg, hogy a nőknek jóval kevesebb idejük van erre.

júl. 20. 11:05
Unatkozol? Gyere játszani!
 18/40 anonim ***** válasza:
76%

“ Érdekes, hogy a női szerepek leértékelődtek a társadalom szemében, a férfi szerepek pedig felértékelődtek, pedig mindkettőre szükség van ahhoz, hogy dinamikusan tudjon működni.”


Tévedés, a női szerepek régen voltak csak igazán semmibe nézve, nem ma. Ezért kezdődtek el a feminista mozgalmak, elegük lett az elnyomásból. Szerintem sok nő a mai napig szeret nő lenni, otthon lenne a gyerekekkel stb. És nem hiszem, hogy emiatt bárki is le lenne nézve.

júl. 20. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/40 anonim ***** válasza:
100%
Szeretek nő lenni, de ez miért jelenti azt, hogy szülnöm kell, otthon kell ülnöm, főzőcskéznem kell, és valakit istenként tisztelni? Miért kell kevesebbnek lennem ahhoz, hogy nő legyek?
júl. 20. 11:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/40 A kérdező kommentje:
Semmit sem kell, mindenki azt csinál,amit akar,és nyilván lehet egyéni példákat hozni amik adott esetben jól működnek, én pusztán egy társadalmi jelenségre hívom fel a figyelmet, ami jövőnket nagyban befolyásolhatja.
júl. 20. 11:14
1 2 3 4
Kvizlabirintus.hu Kérdések, felfedezés, stratégia

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!