Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetnék? El akar hagyni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetnék? El akar hagyni a párom. Miért nem ért meg?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy sajnos anyagi okok miatt hitelbe kell vásárolnom magas kamattal. Párom el akar hagyni mert megunta, hogy a fizetése erre megy el. Hiába dolgozunk mindketten nem tudjuk màshogx megoldani. Én nagyon szeretem őt. Mit tanácsoltok?
2014. máj. 10. 21:59
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
88%
Addig nyújtózkodj...
2014. máj. 10. 22:04
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Mit kellett vásárolnotok hitelre?
2014. máj. 10. 22:06
 3/22 A kérdező kommentje:
Élelmiszert stb. Egy kiló kenyér mire kifizetem 400 forint. Nincs más megoldás.
2014. máj. 10. 22:10
 4/22 anonim ***** válasza:
78%

Nagyon-nagyon függ attól, mire kell. Ha mosógépre, hűtőre, akkor megértem, mert ezek nélkül 1-2 hónap is nagyon nehéz, bár kétségkívül nem lehetetlen. TV, utazás vagy ilyesmi esetében meg valóban addig kell nyújtózkodni, amíg a takaró ér.

Nem tudom, miről van szó, de nem lehet megoldani egy időre kölcsönkért tárggyal, vagy épp nélkülözni azt, amíg összegyűlik rá a pénz, esetleg használtan megvenni? A személyi hitel tényleg borzasztó drága mulatság...

2014. máj. 10. 22:13
 5/22 anonim ***** válasza:
85%
Hónapról hónapra hitelből veszed a kenyeret? Az aztán drága kenyér lehet... :o
2014. máj. 10. 22:14
 6/22 anonim ***** válasza:

Ez uzsora, ugye?

Ki kell találnotok valami mást.

2014. máj. 10. 22:26
 7/22 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, azért biztosan te is érzed, hogy ez nem állapot. Ennek sosem lesz vége, hónapról hónapra több lesz a hiteled, míg össze nem omlik az egész. Fordított esetben te nem aggódnál, ha a párod így kezelné a pénzügyeit?

Nem tudom, mennyire vagy eladósodva, de mást nem tudsz tenni, minthogy minimalizálod a kiadásaidat, és mindent a törlesztésre fordítasz, hogy minél rövidebb idő alatt kint legyél belőle. Voltunk mi is durva helyzetben (hosszú történet, nem is ez a lényeg), de inkább 2 hónapig krumplin és káposztán éltünk gyakorlatilag,, volt, hogy kettőnkre 500 forintot költöttem egy nap, de hitelt ételre sosem vettem volna fel. Szerintem még ma is azt fizetnénk... Egyszerűen nincs belőle kiút, ha nem változtatsz a pénz beosztásán. Tudom, hogy nagyon nehéz, de az egész életed kilátástalan küzdelem lesz, ha ennek nem vetsz véget minél hamarabb.

2014. máj. 10. 22:27
 8/22 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ilyenkor haragszik a párom, de a kajából mégis eszik. Ha nem vásárolnánk hitelbe akkor éhen halnánk.
2014. máj. 10. 22:34
 9/22 anonim ***** válasza:
73%

Jobban jársz, ha amíg visszafizetitek, a legminimálisabbra visszaveszed a költéseteket, csak épp az éhenhalástól mentsem meg titeket, és utána tessék beosztani a pénzt.

Nálunk úgy van, hogy X fizetésből ennyi a gyógyszer, ennyi a rezsi, ennyi a benzin, tízezer félretéve be nem tervezett kiadásra, a maradékot pedig szétosztjuk borítékba. Minden napra a következő fizetésig ugyanannyi jut. Kedden a szerdai borítékot nem lehet felnyitni. Ha kedden maradt pénz, az megy perselybe.

2014. máj. 10. 22:34
 10/22 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos megértem a párodat. Nem az a legnagyobb baj, hogy "anyagi okok miatt hitelbe kell vásárolnom magas kamattal.", hanem az, hogy a hitelfelvételről elfelejtetted őt tájékoztatni - MIELŐTT felvetted volna a hitelt. Joggal érzi magát becsapottnak a párod. A beléd vetett bizalma megrendült. Csak a magad fejed után mentél, egyedűl cselekedtél, döntöttél. Mintha az ő véleménye nem számítana. Mintha ő nem számítana.

Fontos, hogy az együttélő párok a nagyobb kiadásokról és hitelfelvételről közösen döntsenek, mert hazugságra/titkolódzásra nem lehet építeni semmilyen (hosszútávú) kapcsolatot.

Próbálj vele beszélni. Legalább most meséld el neki, hogy miért volt szükség te szerinted a hitelre? Ha megérti, és belátja, hogy tényleg nem volt más megoldás, talán marad. Ha nem akarja a kapcsolatot veled folytatni, akkor el kell, hogy engedd. Mi mást tehetnél?

2014. máj. 10. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!