Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vagyonelosztásnál kb mire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vagyonelosztásnál kb mire számíthatok ebben az esetben? (lent)

Figyelt kérdés
Van egy 16 millió Ft - ot érő lakásunk, amit az én házasságkötésünk előtt a magántulajdonomban lévő lakásom árából (10 millió Ft) és közös hitelből vettünk. A hitel miatt a lakás a földhivatalban 50-50 %-ra van viszont bejegyezve. Azt tudom bizonyítani, hogy az a 10 millió Ft, amit a korábbi lakásom árából a közös lakásunk árába belekerült, az tőlem van egyedül.
2014. máj. 17. 10:21
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
Annak idején, amikor Apuval a kölcsön szerződést kötöttük, az ügyvéd azt mondta, hogy ez bizonyítja, hogy az a pénz honnan van, nincs szükség külön házassági szerződésre. Egyébként rosszul tudom, ha van egy hitelszerződés 6 millió Ft - ról, és egy 10 milliós készpénz befizetés magánbankszámláról, egyértelműen bizonyíthatóan, az miért nem elég? Vagy lehet olyat csinálni, hogy elmenni a földhivatalhoz (még nem válunk) és módosítani a tulajdoni hányadot? Hiszen most a valós arány még 75 %-25 ‰ sincs.
2014. máj. 17. 11:13
 12/45 anonim ***** válasza:
22%
vagy nem jól írod le hogy mi van vagy az ügyvéd volt hülye vagy nemtom, de egy kölcsönadási hogy bizonyítana bármit is arról hogy neked milyen vagyonod volt?
2014. máj. 17. 11:16
 13/45 A kérdező kommentje:
Az, hogy én papír nélkül 10 millát belenyomtam a lakásba, ahogy az egyik válaszoló fogalmaz, az egyértelműen látszik a bankszámlakivonatokon.
2014. máj. 17. 11:16
 14/45 A kérdező kommentje:
Bocs, nem jól írtam le. Anno rákérdeztem az ügyvédre, mikor a szerződést írtuk, ő akkor azt mondta, hogy mivel kb egy időben adtam el a lakásomat és vettük az újat, egyértelműen látszik a bankszámlán, hogy honnan jött és hová ment az a 10 millió. Plusz ott vannak az adásvételik.
2014. máj. 17. 11:19
 15/45 anonim ***** válasza:
0%
Már házasok voltatok, mikor a kölcsönszerződést aláírtátok apukáddal. Tehát az ügyvéd hülyeséget és nem valós dolgot beszélt.Csak az számít, az a szerződés amit házasságkötésetek előtt kötöttetek.
2014. máj. 17. 11:24
 16/45 A kérdező kommentje:
Közben keresgéltem, szerintem nem mondott hülyeséget az ügyvéd : [link]
2014. máj. 17. 11:31
 17/45 anonim ***** válasza:
16%
Egy ilyen kis "papirfecni" miatt nem tudott kisemmizni egy rafkós pénzéhes liba aki szeretett volna beülni az általam kikeccsölt készbe, a csatlósával és a bandájával egyetembe, pedig hasonló helyzet volt mint nálatok-csak szülői költsön nélkül és én keccsöltem ki a pénzeket.Innen a pontos info. Az ügyvédetek meg nem egy ászlény. Nekem mondjuk közjegyzőm volt, de ezek szerint többet tudott mint a ti ügyvédetek, ugyanis fehéren feketén meg lett mondva, mi és hogy számít külön vagyonnak, dátumilag is.És bármit is vesztett bármikor is az ember, az a papír míg egy házasság fennáll, az akkor is érvényben van, ha bárminemű osztozásra kerülne is a sor.
2014. máj. 17. 11:35
 18/45 anonim ***** válasza:
39%
figy, semmit nem jelent hogy adott napon te pont ugyanannyi pénzt adtál kölcsön mint amit a házért kaptál, ez jogilag nem bizonyíték, max az adóhivatalnak érdekes ebben a formában
2014. máj. 17. 11:37
 19/45 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van a szerződést illetően, én csak azt mondom, hogy anélkül is lehet dolgokat bizonyítani. Találtam még egy esetet, az enyémhez hasonló. [link]
2014. máj. 17. 11:40
 20/45 A kérdező kommentje:
18-as, senkinek nem adtam kölcsön semmit, ez a kérdés teljesen másról szól.
2014. máj. 17. 11:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!