Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vagyonelosztásnál kb mire számíthatok ebben az esetben? (lent)
Figyelt kérdés
Van egy 16 millió Ft - ot érő lakásunk, amit az én házasságkötésünk előtt a magántulajdonomban lévő lakásom árából (10 millió Ft) és közös hitelből vettünk. A hitel miatt a lakás a földhivatalban 50-50 %-ra van viszont bejegyezve. Azt tudom bizonyítani, hogy az a 10 millió Ft, amit a korábbi lakásom árából a közös lakásunk árába belekerült, az tőlem van egyedül.2014. máj. 17. 10:21
11/45 A kérdező kommentje:
Annak idején, amikor Apuval a kölcsön szerződést kötöttük, az ügyvéd azt mondta, hogy ez bizonyítja, hogy az a pénz honnan van, nincs szükség külön házassági szerződésre. Egyébként rosszul tudom, ha van egy hitelszerződés 6 millió Ft - ról, és egy 10 milliós készpénz befizetés magánbankszámláról, egyértelműen bizonyíthatóan, az miért nem elég? Vagy lehet olyat csinálni, hogy elmenni a földhivatalhoz (még nem válunk) és módosítani a tulajdoni hányadot? Hiszen most a valós arány még 75 %-25 ‰ sincs.
2014. máj. 17. 11:13
12/45 anonim válasza:
vagy nem jól írod le hogy mi van vagy az ügyvéd volt hülye vagy nemtom, de egy kölcsönadási hogy bizonyítana bármit is arról hogy neked milyen vagyonod volt?
13/45 A kérdező kommentje:
Az, hogy én papír nélkül 10 millát belenyomtam a lakásba, ahogy az egyik válaszoló fogalmaz, az egyértelműen látszik a bankszámlakivonatokon.
2014. máj. 17. 11:16
14/45 A kérdező kommentje:
Bocs, nem jól írtam le. Anno rákérdeztem az ügyvédre, mikor a szerződést írtuk, ő akkor azt mondta, hogy mivel kb egy időben adtam el a lakásomat és vettük az újat, egyértelműen látszik a bankszámlán, hogy honnan jött és hová ment az a 10 millió. Plusz ott vannak az adásvételik.
2014. máj. 17. 11:19
15/45 anonim válasza:
Már házasok voltatok, mikor a kölcsönszerződést aláírtátok apukáddal. Tehát az ügyvéd hülyeséget és nem valós dolgot beszélt.Csak az számít, az a szerződés amit házasságkötésetek előtt kötöttetek.
16/45 A kérdező kommentje:
Közben keresgéltem, szerintem nem mondott hülyeséget az ügyvéd : [link]
2014. máj. 17. 11:31
17/45 anonim válasza:
Egy ilyen kis "papirfecni" miatt nem tudott kisemmizni egy rafkós pénzéhes liba aki szeretett volna beülni az általam kikeccsölt készbe, a csatlósával és a bandájával egyetembe, pedig hasonló helyzet volt mint nálatok-csak szülői költsön nélkül és én keccsöltem ki a pénzeket.Innen a pontos info. Az ügyvédetek meg nem egy ászlény. Nekem mondjuk közjegyzőm volt, de ezek szerint többet tudott mint a ti ügyvédetek, ugyanis fehéren feketén meg lett mondva, mi és hogy számít külön vagyonnak, dátumilag is.És bármit is vesztett bármikor is az ember, az a papír míg egy házasság fennáll, az akkor is érvényben van, ha bárminemű osztozásra kerülne is a sor.
18/45 anonim válasza:
figy, semmit nem jelent hogy adott napon te pont ugyanannyi pénzt adtál kölcsön mint amit a házért kaptál, ez jogilag nem bizonyíték, max az adóhivatalnak érdekes ebben a formában
19/45 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van a szerződést illetően, én csak azt mondom, hogy anélkül is lehet dolgokat bizonyítani. Találtam még egy esetet, az enyémhez hasonló. [link]
2014. máj. 17. 11:40
20/45 A kérdező kommentje:
18-as, senkinek nem adtam kölcsön semmit, ez a kérdés teljesen másról szól.
2014. máj. 17. 11:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!