Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Vagyonelosztásnál kb mire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vagyonelosztásnál kb mire számíthatok ebben az esetben? (lent)

Figyelt kérdés
Van egy 16 millió Ft - ot érő lakásunk, amit az én házasságkötésünk előtt a magántulajdonomban lévő lakásom árából (10 millió Ft) és közös hitelből vettünk. A hitel miatt a lakás a földhivatalban 50-50 %-ra van viszont bejegyezve. Azt tudom bizonyítani, hogy az a 10 millió Ft, amit a korábbi lakásom árából a közös lakásunk árába belekerült, az tőlem van egyedül.
2014. máj. 17. 10:21
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
19%
Értsd meg, ha nincs az a szerződés a kezedben, semmit nem tudsz kezdeni, az urad viszi a felét. Mutogathatsz bármit. Mondhatsz bármit. A jog az jog. Aki meg nyerészkedni akar, az fog,főleg ha egy irányitható, és gyenge jellemű ember, aki szereti a pénzt, ha csak nincs blokkolva egy olyan szerződéssel,ami minden oldalról és lehetősséggel szemben véd, amit senki nem tud megtámadni. Én értem, hogy te jóhiszemű voltál, de azt is értsd meg, hogy ilyen esetben csak az vesz 50-50%-ra be egy embert mint tulajdonostárs, akinek egy ilyen papír a kezébe van. Senki más. Jah és utólag nincs visszadátumozás. Bizonygathatod te bárhogy, hogy neked a számládon volt az eladási árad, azt semmivel nem tudod bizonyítani, hogy azt oda is adtad a kezébe a tulajdonostársadnak. Semmi. Amit eddig irtál kivétel nélkül támadható, egy olyan embernek aki gátlástalan.
2014. máj. 17. 11:46
 22/45 anonim ***** válasza:
56%
És a férjed hogy áll a dologhoz? Ő el akar venni a te pénzedből, vagy korrektül tudja, hogy ki mennyit tett a lakásba?
2014. máj. 17. 11:47
 23/45 A kérdező kommentje:

A férjem tudja, hogy ki mit tett bele, természetesen. Azt még nem tudja, hogy válni akarok...

Ezek szerint az semmit nem bizonyít, hogy a bankszámlámról utaltam az építtetőnek az előző héten a lakásom eladásából befolyt pénzt. Hogy világos legyen, azt akarjátok mondani, hogy a házasság előtt szerzett különvagyon csak akkor bizonyítható, hogy ha a felek kötöttek házassági szerződést, egyéb esetben nem?

2014. máj. 17. 11:52
 24/45 anonim ***** válasza:
24%

Utolsó, gondolom, hogy ha a másik fél korrekt lenne, akkor ez a kérdés nem íródott volna meg.Ez a kérdés rendszerint akkor fordul elő, mikor kiderül, hogy az akivel egyfedél alatt élt egy memóriaproblémás, kissé éhes egyén. aki sok mindenről elfelejtkezik, főleg ha pénzről, munkáról, és tulajdonról van szó. De ne félj a saját pénzéről(legalábbis amit szeretne) abban napra kész a memóriája:DD

A kérdező ezt elcseszte. Semmi gondja nem lenne m ost, ha meglenne a vagyonjogi szerződés rögzített példánya a kezébe. De nincs.

2014. máj. 17. 11:54
 25/45 anonim ***** válasza:
14%
nem bizonyíték jogilag semmi amit elmondtál, ha nincs papír nincs jogod a felénél többre, sajnos ez van
2014. máj. 17. 11:55
 26/45 A kérdező kommentje:
Egyébként ebben a kérdésben nem a férjemtől félek, hanem az anyósomtól. Iszonyú pénzéhes.
2014. máj. 17. 11:56
 27/45 A kérdező kommentje:
Van saját garázsom, illetve nyaraló fele a nevemen, mind a házasságkötésünk előttről. Azokra is ez érvényes?
2014. máj. 17. 11:58
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hiszem azt, hogy a házasság előtt a lakásba betett 10 millió forint ne maradna a különvagyonod része.

Az viszont nem szerencsés, hogy a lakás 50%-a a tied. Olyan, mintha lemondtál volna 2M forintról a férjed javára.

2014. máj. 17. 12:00
 29/45 A kérdező kommentje:
Pontosítok a hitellel kapcsolatban, ahogy visszolvasom, amit írtam, nem biztos, hogy egyértelmű. A hitel az ő nevén van, csak értelemszerűen közösen fizettük. A lakás adásvételijében meg az van, hogy a nevemen lévő eladott lakás vételárából és a férjem hiteléből.
2014. máj. 17. 12:03
 30/45 anonim ***** válasza:
13%

Értsd meg, egy ilyen Házasság előtti vagyonjogi szerződésben még az is le van fektetve, hány nap áll rendelkezésére a lakás elhagyására a másik félnek, a te felmondásod után, ami után simán kiteheted minden cirkusz és pereskedés nélkül.. Minden.

Te csak az adás-vételit lobogtatod. És ez nagyon kevés ilyen helyzetben.

2014. máj. 17. 12:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!