Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A nevével mi lesz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nevével mi lesz?

Figyelt kérdés
A barátom állítása szerint elvált a volt nejétől, kb már egy éve. De a nő neve miért maradt Facebookon a barátom vezetékneve, ha használja is aktívan a fiókot?
2016. jún. 19. 18:51
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudhatod. Mikor vált el?

Volt olyan kollégám aki 15 éve elvált, még mindig a volt férjének a nevét viseli, mert nem volt pénze megváltoztatni. Pont.

Volt egy időszak, amikor amint kimondták a válást, ingyen kicserélték az okmányokat (személyi, lakcím). Forgalmit, jogosítványt, útlevelet nem.

2016. jún. 19. 19:05
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
A két Kovács Józsefnén besírtam :DDDDDDDDD
2016. jún. 19. 19:07
 13/34 anonim ***** válasza:
84%
Nem is tudtam, hogy a facebook adatlap bizonyító erejű okirat lett.
 14/34 A kérdező kommentje:
Tavaly november környékén. De akkor így teljesen érthető, csak ezen információk ismerete nélkül furcsának tűnt. A részemről persze, nálam egyértelmű, hogy a névtől is megválnék. Úgy látszik másnál nem. :)
 15/34 anonim ***** válasza:

"Hát, őt jobb volna inkább nem megkérdeznem.. :D"

Igen, kicsit kínos lenne. :)

2016. jún. 19. 19:08
 16/34 A kérdező kommentje:
Nem bizonyító az FB adatlap, de ha minden ismerősével ott tartja a kapcsolatot, akkor csak valós nevet ad meg.
2016. jún. 19. 19:08
 17/34 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanúgy ahogy nem kötelező felvenni a férj vezetéknevét, az sem kötelező, h válás után megváljon tőle. Az én ismerősöm exfelesége is még 3 év válás után ugyan úgy a pasi nevét hordja. Papirokat kellene megváltoztatni, kicserélni, futkározni... Valakinek ez felesleges és számára nem fontos, h most kinek a vezetéknevét hordja! Tulajdonképpen meg sem szólhatod, mert személyes döntés!
2016. jún. 19. 19:12
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Én is visszavenném a születési nevem habozás nélkül, de például ott az anyósom, aki már 15 éve külön él az apóstól, de még mindig az ő nevét viseli. Igaz, el sem váltak. Csak macera lenne, mondják. Újraházasodni azóta még egyik sem akart, különösebben rosszban sincsenek, úgyhogy valahol érthető a hozzáállásuk. Ők már csak ilyen lazák, na.
2016. jún. 19. 19:13
 19/34 A kérdező kommentje:
Isten ments hogy megszóljam, csak nem vagyok tisztában a menetével, mert még olyan ismerősöm sincs közvetlen, aki vált. A papírok miatt még érthetőbb. De köszönöm az információkat.
2016. jún. 19. 19:13
 20/34 anonim ***** válasza:

Komolyan kezdek azon gondolkodni, hogy hatalmas hiba volt azt az oldalt feltalálni...

Egyébként tavaly szigorodtak a névváltoztatási szabályok azon az oldalon, így lehet, nem is tudja megváltoztatni. Külön irogatni kell, hivatalos papírokat mutogatni, és ehhez érthető módon nem mindenkinek van kedve.

2016. jún. 19. 19:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!