Mikortól aludt a baba külön szobában ?
Kialakitottunk egy nagyon szép kis szobát neki ahol megvan minden. Eleinte úgy gondoltam az első naptól ott alszik majd de egyre több tanácsot kapunk , hogy legalább 3 hónapig aludjon a mi szobankban mert úgyis minden percben át fogunk menni rá nézni. (Van kamera és légzés figyelő is )
Ti mit gondoltok erről ? A hálóba csak egy kis bölcső férne be szóval a szoptato fotel és pelenkázó mindenképpen a saját kis szobájában maradna.

Mi első perctől külön, saját szobában altattuk a lányunkat, nekünk is jöttek az okoskodók, akik hülledeztek, hogy de hát néhány hónapig mindenképp legyen a mi szobánkban, ha kell aludjon köztünk... Megmondtuk, hogy köszönjük a tanácsot, de majd mi eldöntjük, hogy nekünk hogy jó, mi pedig döntöttünk: saját szoba, ebből nem engedtünk.
Én a külön szoba híve vagyok, biztosan nem raktam volna a közös hálónkba a kiságyat és főleg nem altattuk volna magunk között. Úgy csináld, ahogy nektek jó, kit érdekel más mit mond.

Na azért ki ne találjuk már, hogy aki saját szobába szoktatja a gyerekét, az gépnek tekinti és lepasszolja (???). Atyasagos..🤦🏻♀️
Már lassan ott tartunk, hogy nem csak az apára bízást minősítik a momzillák lepasszolásnak, hanem azt is, ha van saját szobája a gyereknek és ott is alszik.
Kinek mi vált be, nem értem miért kell bármelyik döntést is kritizálni.
Az a magyarázatom, hogy nekünk így felelt meg, mindenkinek volt külön szobája, számunkra így a normális. Továbbá úgy gondoltuk mindketten, hogy egész nap velem/velünk volt a gyerek, estére hadd legyünk mi is ketten a szobánkban, ennyi nekünk is "jár". Mindketten sokat forgolodunk, szóba sem jöhetett a köztünk alvás, férjem pedig minden reggel kelt korán, semmi szükség nem volt arra, hogy ahányszor felébred a lányunk, instant kelljen ő is. Ja és nem utolsósorban mivel első perctől a szobájában aludt, így az átszoktatással sem kellett bajlódnunk, mint rengeteg ismerősnek.

Lepasszolás az, hogy valaki saját szobában altatja a gyerekét???! Hogy mi van? Ez még viccnek is ritka béna, azért a lóf*asznak is van vége, már elnézést a kifejezésért.
Nálunk dettó az volt, mint az 1-nél. Első perctől fix volt, hogy a gyerek saját szobában és ágyban fog aludni, a szülői háló maradjon meg nekünk szülőknek. Így legalább átszoktatással sem kellett kínlódni, mindenkinek jó volt így.

#3 És téged miben zavart volna, ha nem köztetek és nem is a ti szobátokban aludt volna a gyereketek, hanem a sajátjában?? Pont ugyanaz, ezt oda-vissza meg lehet kérdezni.
Mondjuk azt nem értem, hogy valaki tényleg nem képes magától kitalalni, hogy vajon mi baj lehet abból, ha a szülők között alszik a gyerek.. Pl hogy baromira veszélyes tud lenni, főleg ha a szülők sokat forgolodnak álmukban, simán megüthetik, vagy véletlen úgy vackolnak a kispárnájukkal, hogy ráteszik a baba fejére stb.

Köszi a válaszokat! Véleményeket kértem kedves második válaszoló nem ítélkezèst. Én elfogadom mindkét oldalt , egyszerűen csak a tapasztalatokra voltam kíváncsi. Nem hinném hogy ezen múlna az anyai érzés...
Köztünk soha semmiképp sem alhatna se most se később. Szerintem életveszélyes ha egy csecsemő a szülei ágyában alszik , amikor pedig nagyobb lesz akkor nem egészséges hisz attól hogy gyermekünk születik , nem csak anya -apa leszünk hanem továbbra is nő és férfi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!