Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hónapos babának mit kell tudni?

2 hónapos babának mit kell tudni?

Figyelt kérdés

Sajnos védőnő nincs, mert befogták oltópontra. 2 hetes kora óta nem látta a babát, csak facebookon tarjuk a kapcsolatot (bár ha kérdés van, akkor általában a doktornőt hívom).

Nézegettem státusz lapokat, és ezek tűntek fel:

- Fejét mindkét irányba fordítja háton és hason: ezt úgy egy hónapos kora óta már csinálja, így ez már nem releváns nekünk.

- Elnyújtott hangon gőgicsél: Inkább csak akkor ad hangokat, ha nevet, mosolyog, ilyenkor “beszél vissza”, de amúgy nem jellemző.

- Háton fekve kezeit észreveszi: ez nem tűnt fel, nem igazán nézegeti a kezeit.

- Ha másik szobából beszélek neki, akkor nem nyugszik meg. Csak ha lát, vagy már kézbe veszem.

- Játékokat követ a szemével, de a nyakát nem fordítja utánuk. Amúgy egy tárgy vagy kép hosszú ideig ( akár 15-20 percig) is leköti a figyelmét, ilyenkor rugdalózik, mosolyog és gőgicsél is.

Nagyon ügyesen oldalra fordul egyedül, illetve hason és háton is átfordítja a fejét, ahogy neki kényelmes. Próbál átfordulni, de támaszkodni még nem. A fejét már születésétől fogva megtartja, nem kellett soha fogni neki. A nyaka egyébként nem merev, forgatja fekvő helyzetben.

Nem tudom, hogy mi az ami normális igazából ebben a korban. Mit kéne csinálnia, mi az amiben segíteni kell neki stb.

Hétfőn volt kereken 2 hónapos

2021. máj. 13. 14:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Amit leírtál, az mind normális :)
2021. máj. 13. 14:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem rendben van a babád, lassan majd elkezdi nézegetni a kezeit is, ne aggódj.

Viszont ezen jót mosolyogtam: "Ha másik szobából beszélek neki, akkor nem nyugszik meg. Csak ha lát, vagy már kézbe veszem."

A 8 hónaposom sem nyugszik még meg attól, ha máshonnan beszélek neki, nemhogy egy ilyen picike baba.

2021. máj. 13. 14:33
 3/9 A kérdező kommentje:

Utolsó, én is érdekesnek gondolom, de konkrétan ez van a lapon: “ Beszédhangra akkor is felfigyel, ha a közelében lévő beszélő arcát nem látja?

(Pl.: a sírást abbahagyja vagy nyugodt állapotban beszédhangra élénk végtagmozgásokba kezd.)”

2021. máj. 13. 14:41
 4/9 A kérdező kommentje:

De lehet én értettem félre a pontot :) Az aggaszt, hogy van amiben nagyon korai (pl. oldalra fordulás, vagy a mellkas megtartása hason pár másodpercig már 4 hetesen), másokban meg mintha kicsit hátrébb lenne (például a kezek).

Amúgy fog a kis kezeivel, rendszerint belemarkol a hajamba, és a cumiját is meg tudja fogni, tehát nyitja-csukja. De nem nézegeti, meg nem csinál tudatos mozdulatokat vele

2021. máj. 13. 14:43
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám se nézegeti a kezeit, pedig szokott megmarkolni dolgokat, meg szopogatja is a kezét. De nem szokta nézegetni. 11hetes
2021. máj. 13. 14:46
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Könnyebb lenne a dolgom, ha lenne védőnői tanácsadás, így csak a google-re hallgathatok...

2021. máj. 13. 15:08
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem felrerted. Nem fog elhallgatni ha nagyon sír. Inkább ez arra vonatkozik ez a kérdés hogy jól hall e. Tehát azért az a kérdés, ha nem lát akkor is reagál e valahogy hallott hangra. Nem az az elvárás, hogy megnyugodjon. Csak pl egy pillanatra felfigyel e. Aztan persze szépen ordítják tovább.
2021. máj. 13. 15:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj minden normális amit leírtál. Jellemző a gyerekekre hogy ha valamit előbb csinálnak, akkor mást meg később. Pl amelyik gyerek hamar jár az állítólag később kezd beszélni.
2021. máj. 13. 15:50
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Babaszoba pont hu oldalon írja a baba fejlődését hónapról hónapra :) nekem az sokat segített.
2021. máj. 13. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Melyiket ajánlanátok? Baba hinta vagy rezgő pihenőszék egy 2hónapos babának, kinek milyen tapasztalata van?

Nem tudom milyet vegyek hogy ellegyen a picim.. Ha elmondjátok tapasztalataitokat azzal sokat segítenétek..

2 hónapos babának nem volt éjjel pisije?

Sziasztok! Tegnap éjjel 2 hónapos kislányomnak alig volt pisije a pelenkában. Este fél 10 körül aludt, előtte adtam rá tisztát, keveset szopizott, mert a fáradtság miatt nyűgös volt. Éjszaka 1x kelt 2 körül, evett és vissza is aludt. Majd reggel 6-kor kelt ismét,...

Adható édeskömény tea iszonyatosan hasfájós 2 hónapos babának?

Már nemtudom mihez kezdjek :( se poci masszázs se semmi.. egész nap üvölt 😭

Lehet 2 hónapos babának tápszert adni 1 napra, aki egyébként 100% anyatejes?

El küldtek bennünket az ortopédiára ezzel a csípőficam szűresre, mondta a házi orvos hogy ez kB egy egész napos történet lesz mire sorra kerülünk :( a babám 100% anyatejes viszont kB 1 hónapja semmit nem tudok lefejni, annyira be állt nálam ez a "kereslet-kínálat"...

Egy 2 hónapos babának hány óránként kell ennie?

Eddig három óránként evett de most már nagyon nem bírja ki Valamikor már két óránként eszik mert igényli illetve hogyan mérhetem le hogy mennyit eszik,

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!