2 pici gyerekkel otthon más is leamortizálódik?
A pici majdnem 2 hónapos, a nagyobb kiscsoportos ovis. Mióta megszületett a kistesó alig járt oviba. Sokáig itthon tartottam, hogy ne hozzon haza semmit a kicsinek, aztán meg ugye beteg lett. 8 hete majdnem 3-asban vagyunk itthon állandóan. A férjem este jön haza, a nagyobbikkal hétvégén és esténként sokat játszik, besegít itthon, más segítségünk nincsen, vagyis lenne, de messzebb laknak.
A nagy nem fogad szót, állandóan kupit csinál, nyúzná a hugát és nem akar önállóan enni/öltözni. A kicsi az elején nagyon jól aludt napközben, de màr nem, állandóan cicit kér, de félbehagyja és sír ha leteszem.
Úgy érzem nagyon elfáradtam. (Senki ne jöjjön a "Minek ilyennek gyerek?"-kel, mert sejtettem, hogy ilyen lesz és imádom őket, csak reménykedtem, hogy a nagyobbik önállóbb és szófogadóbb lesz 11 hónap alatt + sajnos anyósom, aki alig várta, hogy segíthessen a gyerekek körül meghalt.)
Másnak könnyen megy otthon 2 kicsivel? Csak én vagyok ilyen béna?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Tök normális hogy ki vagy. Èn küldenèm oviba a nagyot. Mert ha iskolás akkor sem lehet otthon tartani csak hogy ne hozzon haza semmit.
Akkor mégis könnyebb lenne. Csak 1 gyerek napközben, és aludnod is kellene amikor a pici alszik.
A nagy meg tipikusan viselkedik, ugye a kis tesóval sokat foglalkozol gondolom ő is azért nem akar öltözni stb..
az oviban ugye azért vannak szabályok, ott a többi gyerek, más mint itthon.
Nem szégyen akár fizetett segítséget kérni. Vagy ha a rokonságban valaki néha 1-1 napra elmenne, vigyázna a kicsire, a nagy oviban akkor talán egy picit tudnál pihenni.

válasza:

válasza:

válasza:9-es: Akkor nektek is kitartást kívánok!😊
Sok gyerek tényleg a kistesó miatt lesz ilyen. Nálunk előtte is már extra többemberes gyerek, mióta megszületett minden csepp energiámat felemészti. Nekem is volt, hogy megtorpantam akarok-e másodikat, de aztán elkezdett változni a nagylányom jobb irányba, meg meggyőztem magam, hogy nagyon brutàl nehéz 3 év lesz, de aztán könnyebb. A nagylányom az oviban önálló, itthon a huga előtt sem volt az, a szófogadás sem megy, senkinek nem fogad szót. Belőle a tesója pont az anyáskodást váltotta ki (és az irigységet), ha nem rendetlenkedik akkor a kicsire akar sapkát adni, dögönyözi őt. Valamelyik nap azt mondta, hogy majd ő megszoptatja.😂 Ezek cuki dolgok, de nagyon hirtelen és erős mozdulatai vannak a lányomnak, így már maga a figyelem, hogy ne törje össze a kicsit is lefáraszt.
Kapcsolódó kérdések:
Az egyik barátnőmnek 5 hónapos babája van, és az utóbbi időben úgy érzem kicsit eltávolodtunk egymástól, ezért megemlítettem neki, hogy csinálhatnánk valami közös programot. Mondtam, hogy átjöhetnének vagy, ha úgy egyszerűbb a baba miatt akkor átmennénk mi társasozni...
Brendon nincs a közelben, online rendelés nem opció most. Volt benne elem, de szeretném frissen cserélni.
Otthon le kell forditatnunk,vagy kap majd otthon masikat? Hulye kerdes,de nemtudom mi a menete?
Ha jön hozzánk a védőnő, mindig mondja hogy nagyon meleg van. 24-25 fok.. a babámon hosszú ujjú body és talpas naci van, szerinte így jó ha alszik is. Nálatok hogy alakul?
Hülye kérdés, de nem tudom mi lenne a jobb. Kb 1 órát szoktunk sétálni. Délelőtt kapja a 2 hónapos oltásokat. Nem tudom nem baj e, ha pl belázasodik, én meg mondjuk épp kint tologatom.
Itthon egy bodyba meg rugdalózóba van meg egy hálózsákba es 23 fok van ez igy jo?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!