Először ülnek a babák, és utána másznak, vagy fordítva?

A babák általában előbb ülnek, majd aztán önállóan felülnek, majd az ülő helyzetből kezdik a mászást.
6 hónapos babát már bele lehet ültetni az etetőszékbe,( jól megtámaszkodik a háta) ez nem attól függ hogy önállóan fel tud-e már ülni vagy sem. Azért ülve mégiscsak egészségesebb kanállal etetni mint fekve, a félrenyelésnek nagy a veszélye ha nem ülve kanalazunk.
A babáknál ebben a korban nagy a változatosság, sok baba 8 hósan már tipeg és sok, mégcsak akkortájt kezd egyedül ücsörögni. Minden babánál más és más és szerintem nagyon jól ki lehet tapasztalni.
Egy kétgyermekes anyuka

Íme egy szokatlan, ám lehetséges példa: Az én babám 6 hónaposan elkezdett mászni, rá két héttel felállni. Ülni magától addig sosem ült fel. Tehát nincs törvényszerűség, minden baba olyan ritmusban és sorrendben halad ahogyan neki kényelmes. De nagyon fontos: nem kell tanítani neki ezeket, hagyni kell, hogy saját maga jöjjön rá mindenre akkor akmikor számára itt az ideje. Kimutatták, hogy a későbbiekben kialakuló írás-olvasási valamint koordinációs zavarok a csecsemőkorra vezethetők vissza. Azaz az ilyen betegségben szenvedők nem tudtak rendesen a saját tempójukban minden fejlődési fázist megélni, mesterségesen "gyorsították" őket. Tehát én azt mondom, csak nézzük és örüljünk babánk fejlődésének. Nem kell rohanni sehova... Amúgy az eredeti kérdésre visszatérve, valóban, a leggyakrabban állítólag felülés majd kúszás ill. mászás a sorrent, azután a felállás.
Rengeteg boldogságot a babához!
Köszönöm a válaszokat.
Tanácstalan voltam,mert a kislányom lassan 6 hónapos,jelenleg hordozóban eszi a gyümiket,de nagyon nehéz így etetni,mert kényelmetlen neki,ahogy látom,folyton kifordul ,hátrafelé,össze-vissza,feszeng benne.Persze nem akarom még etetőszékbe rakni,nem is tudna megülni,csak már nagyon várom azt az időt,mert ez így senkinek sem jó.
Boldog babázást nektek is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!