Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes csecsemő kaki/puki...

3 hetes csecsemő kaki/puki probléma?

Figyelt kérdés

Adott ég 3 hetes csecsemő, 1 hete csak szélcsővel tud kakilni, feszült , néha már mintha félne nyomni. Ha nem segítek akkor a kaki nem jön ki. Torna/masszázs mindent próbáltunk. Engem diétára fogtak, ő Espumisan cseppet kap plusz ma mi naptól Protectis baby-t.

Anyatejes, szépen hízik, szépen eszik, ha kap tápszert este szokott 20-40 ml-t fogyaszt el. Valaki járt már így? Bármi tanács vagy tapasztalat?

2025. júl. 21. 18:20
A kérdező szavazást indított:
Baba
Csecsemő
Széklet probléma
Tápszer
Szélcső
7 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
94%

Nekunk a szelcsot egyaltalan nem ajanlotta az orvos.

Kapott egyszer glicerines kupot (de asszem harmadolva kellett adni, szoval nem egy egeszet) amikor semmi nem segitett es nem kakilt mar sok-sok napja.

De egyebkent a bebacare fibre por az bevalt, nem is kapott 1 tasakkal, fel eleg volt 2-3 naponta. 7 hetes korara azt is el lehetett hagyni.

2025. júl. 21. 19:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Van az a manus... burkoló, nem..., autósze... nem... GYEREKORVOS! Na ahhoz vigyedel!
2025. júl. 21. 19:22
 3/13 A kérdező kommentje:
2.-es ma voltunk 2-nél! Ha segíteni nem tudsz bunkó paraszt ne legyél. Vagy ha akarsz előtte kérdezz.
2025. júl. 21. 19:24
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
3. És ha 2 GYEREKORVOS is látta, itt mit vársz?
2025. júl. 21. 19:46
 5/13 anonim ***** válasza:
80%

Szinte mindenki így van.

Mi nálunk tápszer váltást ajánlott a doki. Meg van ám hány napig normàlis egy anyatejes babànál ha nincs kaki mert mindent felhasznál.

Később mi is a beba care fibre port adtuk. Sőt még adjuk is most is ha nincs kaki.

Amúgy mit mondott a doki?

2025. júl. 21. 19:50
 6/13 A kérdező kommentje:

Adjam tovább az espumisan-t illetve biogaia protectis baby-t és hogy ez normális.

De ő kakilna , de nem tudja kiengedni, híg neki a széklete amúgy . Remeg, sír , vörös a feje ha nyomja és semmit nem tud magából kipréselni. Tornáztatom, meleg vizes borogatás, masszírozom semmi sem segít, szélcső egyedül, de már az is a mumusa. 2 orvos nem vett komolyan, egyszerűen tanácstalan vagyok ő meg szenved és nem tudok mit tenni.

2025. júl. 21. 20:10
 7/13 A kérdező kommentje:
4-es, azt várom, hogy volt e hasonló valakinek, szerintem ez NEM normális, hogy ennyire szenved. Ti komolyan ekkora bunkóak vagytok? Ez a mentalitásotok? Ez a szint? Hihetetlen… Nézd te is végig a gyereked sírását, remegését és az orvosok intsenek le.
2025. júl. 21. 20:12
 8/13 anonim ***** válasza:
65%

5 vagyok

A biogayat és espumisant mi is adtuk.

És a miénk is 3 hónapos koráig ugyan így erőlködött. Nem tudja egyszerre engedni és nyomni. Nekem a védőnő így magyarázta. Nem érett az emésztésük. És olyan érdekes, hogy utána milyen jól belejönnek.

Sajnos segíteni én sem tudok.

Mert mikor elkezdtük 4 hósan a hozzátáplálást akkor nálunk is volt 3 nap mikor nem volt. Erre a védőnő azt mondta nem gáz. És mivel kemény volt ezért ajánlotta a beba care fibrét. Viszont mikor megint nem volt napokig de ha volt akkor laza, azzal nem foglalkoztak.

Csak kitartást tudok javasolni.

2025. júl. 21. 20:56
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj,hogy nem tud kakilni. Nem tudja,hogy kell.
2025. júl. 21. 21:44
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Koraszulott volt a fiam , a korhazba az osszes babat szelcsoveztek, csak eppen nem szoltak errol. Itthon szembesultunk vele hogy nem bir egyedul kakilni. Vettunk szelcsovet majd 2x hasznaltuk, utana el mentunk autoval valamerre ahol nagyon katyus volt az ut, mire hazaertunk be kakilt. Azota nem is kellett hasznalni.

Sokan mondjak hogy a rezgo szekek igazi "szarato szekek". Bocsanat a kifejezesert. Fiam eleve nem szerette es kicsi is volt hozza .

Nekunk azt mondtak meg nekik meg kell szokni az emesztest az uritest mert ezt meg kellemetlenul akar fajdalomnak fogjak fel.

2025. júl. 21. 22:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!