Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem alakult még ki igazi...

Nem alakult még ki igazi kötődés a 4 hónapos kislányommal és az anyaságot sem élvezem, kimozdulhat ez még pozitív irányba?

Figyelt kérdés
Tündéri, "könnyű gyerek" a 4 hónapos kislányom, sokat mozdulunk ki, a családom támogatásával van néha énidőm is, szóval minden adott ahhoz, hogy jól legyünk, de nehéz volt a terhességem vége és a szülés utáni időszak, ezért nem tudok igazán kötődni a kislányomhoz, és az anyaságot is kötelességként élem meg. Vannak jó pillanatok, de egyelőre ezek képezik a kissebséget. Vágyom arra a bizonyos szerelem érzésre. Lehet ez még így?
márc. 22. 10:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezt hogy könnyű gyerek úgy érted hogy csendes baba?
márc. 22. 11:07
 2/18 anonim ***** válasza:
83%
Nem mindenkinek van ez az érzése sőt. Idővel kialakul amikor már személyisége lesz a gyereknek,addig csak kötelességből csinálunk sok mindent.
márc. 22. 11:11
 3/18 A kérdező kommentje:
Az egy jó tulajdonsága, hogy keveset sír, de simulékony, szeret utazni, babakocsizni, egyedül eljátszik egy jó ideig, mosolygós, gyorsan elaltatható, elfogadja a többi családtagot, nincs egészségügyi problémája stb. Szóval könnyű vele az élet.
márc. 22. 11:41
 4/18 anonim ***** válasza:
16%
Hát akkor nem tudom.Én azt tudom tippelni hogy vagy azért nem tudsz hozzá kötődni mert 1.gyerek,vagy azért mert 30 alatt vagy és még élni meg szórakozni,kirándulni,utazgatni kellett volna vagy pedig azért mert van egy 3-4 év körüli követelözős nagytesó aki féltékeny rá hogy a kistesóval foglalkozol és nem vele.
márc. 22. 11:47
 5/18 A kérdező kommentje:
Én tudom miért nem kötődök hozzá, igazából személyes történetekre voltam kíváncsi, hogy másnál hogyan alakult ez az érzés. Első gyermek egyébként.
márc. 22. 12:12
 6/18 anonim ***** válasza:
46%
Szülés utáni depresszió. Nem normális dolog, hogy nem kötődsz hozzá. Mentálisan, egészségügyileg nem normális.
márc. 22. 12:17
 7/18 anonim ***** válasza:
8%
És 30 felett vallaltal gyereket?
márc. 22. 12:19
 8/18 A kérdező kommentje:
Egy hónappal a 30. születésnapom előtt szültem 🥲
márc. 22. 12:25
 9/18 anonim ***** válasza:
37%
Ha nem kérsz segítséget a feldolgozásban, vagy te nem szeded rendbe magad kőkeményen, akkor nem fog változni. Kizárólag rajtad múlik. Mást nem okolhatsz érte!
márc. 22. 12:52
 10/18 A kérdező kommentje:
Persze, már járok szakemberhez 🙏
márc. 22. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Úgy érzem, hogy nem szeret a 4 hónapos kislányom. Csak bebeszélem magamnak, vagy valós lehet a dolog?

Én vagyok az apa, első gyerekem. Furcsa, mert éjszaka ha felkelek hozzá, akkor általában tök jól elvagyunk, de nappal sokszor elutasít, nem marad meg nálam. Ennek ellenére sokat foglalkozok vele, etetem(sajnos tápszeres), büfiztetem, pelenkázom, és (kisse ügyetlenül)...

4 hónapos babáitok kutacsa mekkora? Kislányomnak csak ujjbegynyi, az nagyon kicsi?

Igazából nem mondták, hogy baj lenne. Meg nőtt is a feje eddig rendesen. 34cm fejkörfogattal született, és most 40,5-41cm neki. Csak érzem hogy pincurka a kutacsa és most oltásnál mondták, hogy ujjbegynyi. Ugy tudom olyan 1 éves korig nyitva kellene maradjon, nem fog...

4 hónapos kislányom miért fél az idegenektől?

4 hónapos kislányom kB. 1 hónapja elkezdett félni az emberektől. Csak az én vagy a férjem kezében nyugszik meg, másoknál vígasztalhatatlanul sír. Nincsen sokat kézben itthon, el van magában akár 1-másfél órát is. Korábban ezzel nem volt gond, mindig engedtem, hogy...

4honapos volt a kislanyom 10 en es sir egesznap a szajaba a keze ragni akar mindent nagyon nyalazlik kemeny a inye lehetseges hogy jon a foga?

Mennyi ido mig kibujik mikor lesz a elso foga ketto jon egyszerre? Tapasztalatlan vagyok elso gyerek

4 honapos kislanyomnak egy ket hete vettem eszre hogy vannak konnyei..ugy hogy ugye picit konnyezett .mintha sirna. normalis ?

..azota 1-2 alkalommal eloforfult hogy kicsordult a konny a szemebol...de nem sirt csak jatszotz vagy elvolt...normalis ez ? Ma eszrevettem hogy picit piros a szeme korul .neha dorzdolgeti....nemtudom amiatt e

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!