Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 15-16-17 hónapos korban...

15-16-17 hónapos korban milyen oltások vannak? Kötelező vagy választható? Mennyibe kerülnek?

Figyelt kérdés
2011. jan. 21. 18:52
 1/4 anonim ***** válasza:
15 hónaposan kötelező: MMR-oltás. Hogy akkor vagy csak következő hónapban kapja a Prevenár (választható oltás) emlékeztetőjét, az orvostól függ. Én nem adattam be 1 éves kor fölött egyetlen választhatót, így az enyém csak a kötelezőt kapta még 18 hónaposan.
2011. jan. 21. 18:58
 2/4 anonim ***** válasza:
A kotelezo oltasok ingyenesek. Magyarorszagon 15 honapos korban van kotelezo oltas. A nem kotelezoket nem igazan tudom, de szerintem nem egy arban vannak, fugg attol, hogy mire. Pld. baranyhimlo ellen , kullancs ellen, Rots virus stb. Keress ra a Google-ben!
2011. jan. 21. 18:59
 3/4 anonim ***** válasza:
2011. jan. 21. 19:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem már leírták, 15 hónaposan van egy kötelező, + a fiam akkor kapta meg a prevenar 3. oltását.

Mi még most fogjuk neki beadatni a Meningococcus C elleni oltást (fertőző agyhártyagyulladás ellen), mivel 1 éves kor felett ebből már csak 1 kell (1 éves kor alatt ha jól tudom, akkor 2), és 2700Ft-ba kerül, 2 éves korig van rá támogatás.

Utána már csak a 18 hónapos van, az is kötelező.

Lehet még választani a bárányhimlő ellenit, abból 2 kell 6 hetes különbséggel, darabja 6800 Ft, legalábbis nekünk azt mondta a doki. + esetleg kullancs ellen.

Mi a meningoccocuson kívül nem adatunk be mást.

2011. jan. 21. 21:23

Kapcsolódó kérdések:

Rutinvizsgán a kötelező feladatok mellett választható a plussz feladat vagy húzni kell?

Azért kérdem mert mindenhol azt olvasom hogy pl. a saroktolatást húzta, nekem meg azt mondta az oktatóm hogy választható lesz. Most én értettem félre vagy ő mondta rosszul?

Hogy van egyetemen a kötelező, szabadon választható stb. előadások felvétele?

Csak neten lehet?hogy zajlik pontosan?miért kell sietni?pl.ha most megyek először előtte fel kell venni az órákat, mert amúgy be se mehetnék?minél részletesebben légyszi vagy egy leírást valahonnan küldjetek:)

Mit jelent az egy egyetemen, hogy "kötelező tárgy", kötelezően választható tárgy", "választható tárgy"?

Vannak még egyéb csoportosítások is? Mit jelentenek ezek pontosan, mik a hasonlóságok-különbségek? Nem hinném, hogy a jelentések intézményenként eltérnének, de az ELTE TTK KI szemszögéből kérdezném.

Sokan beadatják a választható, nem kötelező Prevnar oltást a babáknak? Pnemumococcus ellen. Aki beadatja miért/ aki nem miért nem?

4 oltás kell, tudom, hogy a legsúlyosabb agyhártyagyulladás ellen is véd, azonban azt mérlegelem, hogy melyikkel teszem ki nagyobb kockázatnak a gyermekemet. (ha beadatom -mert én nem teljesen bízom meg ebben az oltásban a róla olvasottak alapján- vagy ha nem adatom...

Hol olvashatok utána a kötelező és választható védőoltásoknak?

Kisbabám most múlt egy hónapos. De semmit nem tudok még az oltásairól. Tudtok valami jó linket?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!