15-16-17 hónapos korban milyen oltások vannak? Kötelező vagy választható? Mennyibe kerülnek?

válasza:

válasza:

válasza:Ahogy előttem már leírták, 15 hónaposan van egy kötelező, + a fiam akkor kapta meg a prevenar 3. oltását.
Mi még most fogjuk neki beadatni a Meningococcus C elleni oltást (fertőző agyhártyagyulladás ellen), mivel 1 éves kor felett ebből már csak 1 kell (1 éves kor alatt ha jól tudom, akkor 2), és 2700Ft-ba kerül, 2 éves korig van rá támogatás.
Utána már csak a 18 hónapos van, az is kötelező.
Lehet még választani a bárányhimlő ellenit, abból 2 kell 6 hetes különbséggel, darabja 6800 Ft, legalábbis nekünk azt mondta a doki. + esetleg kullancs ellen.
Mi a meningoccocuson kívül nem adatunk be mást.
Kapcsolódó kérdések:
Azért kérdem mert mindenhol azt olvasom hogy pl. a saroktolatást húzta, nekem meg azt mondta az oktatóm hogy választható lesz. Most én értettem félre vagy ő mondta rosszul?
Csak neten lehet?hogy zajlik pontosan?miért kell sietni?pl.ha most megyek először előtte fel kell venni az órákat, mert amúgy be se mehetnék?minél részletesebben légyszi vagy egy leírást valahonnan küldjetek:)
Vannak még egyéb csoportosítások is? Mit jelentenek ezek pontosan, mik a hasonlóságok-különbségek? Nem hinném, hogy a jelentések intézményenként eltérnének, de az ELTE TTK KI szemszögéből kérdezném.
remélem nem fog és megnyugodhatok:) mik a tapasztalataitok?
4 oltás kell, tudom, hogy a legsúlyosabb agyhártyagyulladás ellen is véd, azonban azt mérlegelem, hogy melyikkel teszem ki nagyobb kockázatnak a gyermekemet. (ha beadatom -mert én nem teljesen bízom meg ebben az oltásban a róla olvasottak alapján- vagy ha nem adatom...
Kisbabám most múlt egy hónapos. De semmit nem tudok még az oltásairól. Tudtok valami jó linket?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!