5 hetes babát hogyan szórakoztassak? Mit tudunk "játszani"?

én mindig a micimackót énekeltem neki. Egy idő után felismerte és abbamaradt a sírás... azóta is ezt teszem, ha nyűgös ;)
Az 5 hetes babák már kezdenek mindenféle mozgó dologra felfigyelni, de a színlátásuk (ha jól tudom), még nem jó, fekete- fehér csíkos/pöttyös dolgokra figyelnek. Nekünk javasolták, hogy rajzoljunk neki ilyen képeket és tegyük 20-30 cm távolságba tőle, mert csak odáig lát. Voltak neki kifejezetten fekete- fehér játékai, azokat nézegette. Odaakasztottuk neki közel.

Nagyon jó a kérdés... engem is ez foglalkoztat legjobban (a sok közül :-))
Azt találtam ki, hogy ha szopi után vagyunk, a büfi is megvolt... akkor kíméletesen a kötelezőt elvégzem (esetlegesen peluscsere... ekkor szabadon van az altája egy kicsit, az is kellemes érzés lehet... nem becsomagolva lenni, tehát a kedélyállapotától függően kicsit hagyom, hagy biciklizzen így alpucéran egy kicsit).
Ültetem, járkálok vele egy kicsit, hogy ne legyen fekvő helyzetbe, ez is lefárasztja egy idő után őt és jól fog esni újra feküdnie... Kiterítem a puha pokrócát a nagy ágyunk közepére, oldalra fektetem hol erre, hol arra, hagyom hogy ő maga izegjen mozogjon, illetve finom masszázst csinálok a hátán, amit nagyon szeret. Megmozgatom a végtagjait, akár zenére játékosan, a lábait fel törzshöz, majd le stb. (ez a bélmozgását is segítheti), ill. hasra lehet fordítani (edzeni a fejemeléshez), segíteni a fordulásra, amire majd később ráérez... Ezek közben beszélek hozzá, esetleg egy-két színesebb karikákat, kockát odateszek, mutogatom, a karikát hagyom, hogy belecsimpaszkodjon, hogy érezzen idegen anyagokat stb.-stb.

előző vagyok:
az ágyon fekvésnél jó, ha ablak felé van leginkább fordítva, hogy süssön be a nap, lásson fényt, árnyakat, éles kontúrokat, szemügyileg is le legyen foglalva, esetleg kiegészítésképpen a játszócumi

a sírás ilyenkor szerintem azt jelzi, hogy már fáradt. nálunk legalábbis ez volt.
én a vuk-ot, hupikék törpikéket énekeltem, micimackót, mesedalszövegeket, de felnőtt dalokat is amik a kedvenceim.
ágnes vanillától, katona kláritól.
Köszönöm a tippeket!
Bevetettem párat most, de minden csak 5 percre köti le, utána sír. Beszélek hozzá, énekelek úgy hogy az ölemben magam felé fordítom. Ideig-óráig használ (kb. 5 perc). Ágyra lerakni nem lehet, mert a vízszintest egyből megérzi :D Hiába akarom masszírozni, tornázni, beszélek, énekelek, játékokkal körbe rakom, ez is 5 perc volt. Vállamon szeret lenni, mászkálunk, nézeget. Az tetszik neki, csak én nem bírok mászkálni egész nap. Ha büfi közben bealszik a vállamon, amint be akarom tenni a kiságyba máris felkel. Utálja a vízszintest :)
Próbálkozok tovább, de a végén már tényleg azért sír, mert annyira fáradt, és nem tud elaludni. Ezt a sírást ismerem a legjobban, mintha panaszkodna keservesen :D Olyan aranyos. Hagyom hadd sirdogáljon egy kicsit az ágyban, aztán mire bemegyek már alszik is. Csak mire ide eljutunk jön a következő etetés.

A babád teljesen normálisan működik. :-) Az anyukáján szeret lenni, ösztönösen tudja, hogy neki ott a helye, hogy neki ott a legjobb.
Én is a hordozókendőt javaslom, abban elnézegeti, ahogy teszel-veszel a lakásban, ha elfárad, akkor meg elalszik rajtad. Most még pici, könnyen elbírod kendőben, majd meglátod, mennyivel könnyebb úgy, mint kézben: eloszlik a súly a válladon, a hátadon, szinte súlytalan lesz a baba, neked pedig marad két szabad kezed a teendőidre, és mégis együtt vagytok.
5 hetes babával még nem lehet mit "játszani". Énekelj neki, beszélj hozzá, érjék változatos ingerek: ne legyen egész nap a szobájában a kiságyban, hanem mozdulj ki vele nagyszülőkhöz, sétálni, vagy csak körbe-körbe a lakásban.
13.47-nek
Igény szerint szoptatok. Ő kel fel akkor, tehát fél órát, max. 1 órát alszik. És pont felkel, amikor letelik a 3 óra. Dehogy kelteném fel ha aludna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!