Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy főzzek? Két napra, vagy...

Hogy főzzek? Két napra, vagy nagyobb adagot, és mehet a fagyasztóba? Külön fagyasszam le az alapanyagokat, vagy kész főzeléket tegyek el?

Figyelt kérdés
Ti hogy csináljátok, mindegyikkel van munka, de pl nyáron ha megyünk valahová és nincs időm főzni, akkor megoldás lehet a fagyasztott étel. Mit lehet fagyasztani, mert pl ha jól tudom a krumplit nem érdemes....
2011. máj. 29. 08:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Igen, a krumplit, tésztát nem jó fagyasztani. Én tettem el céklát. Ezt mindig sütőben sütöm, úgy finomabb. Leturmixoltam csak úgy simán, bele a kispohárba és fagyasztottam. A sóskát is ledinszteltem és azt is műanyag pohárban fagyasztottam. Amit fagyasztani akarsz félkészen tedd el, és csak annyi hogy kiveszed, kiolvad, bele a krumpli aztán eheti is. :)
2011. máj. 29. 08:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
én két napra szoktam főzni.de volt olyan,hogy sok lett,és akkor avent pohárban lefagyasztottam.vagy megsütöttem egy csomó céklát,leturmixoltam és adagonként lefagyasztottam.amikor céklát akartam adni,akkor elővettem,főztem hozzá pulykamellet,krumplit vagy rizst.a húst is adagonként,de nyersen fagyasztottam le.meggyet is úgy fagyasztottam,hogy megmosva de nyersen.amikor kiolvadt,kimagvaztam és mehetett a kajába.
2011. máj. 29. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Krumplis, tejfölös ételeket nem fagyasztok soha.

Mindenből sokat csinálok egy nagy lábosnyit, bébiételes üvegekben (220gr-os) szoktam eltenni, a tetején kell egy kis helyet hagyni a tágulás miatt, hogy ne törjön az üveg.

Kész ételek amiket jól lehet fagyasztani:

Töltött paprika, lencsefőzelék, kelkáposzta főzelék, rakott dolgok, kész fasírt gombócok (ebből is sokat szoktam egyszerre megsütni, kb. 2 kg húsból, és lefagyasztom a kész gombócokat, utána forró főzelékbe téve felolvad hamar). De akár csinálhatsz hozzá krumplipürét, azzal sem kell sokat vacakolni, vagy rizst. Sült hús felvagdalva teszem el, kész pörkölt, külön nokedli (ebből is egyszerre 1 kg lisztből szoktam csinálni, vadas, stb-stb.


A nyersanyagokat meg így:

Sárgarépa, karalábé, fehérrépa, zeller felkockázva/karikázva, zellerzöld adagolva, petrezselymet 10 csokrot veszek egyben, megmosom, megszárítom, és robotgéppel aprítom, úgy teszem egy nagy dobozba a mélyhűtőbe, kaprot ugyanígy.

Spenót, sóska olajban dinsztelve, aventes pohárban.

Húsokat úgy szoktam venni, hogy külön zacskóban kérem direkt adagonként, és egyből nyersen megy a fagyasztóba.


Amit még én szoktam fagyasztani: én a rakott dolgokhoz besamel mártást használok. Megcsinálok egy nagyobb adagot, és aventes poharakban lefagyasztom, így nem kell minden rakottnál vacakolni vele, csak előveszem. Hőkezelés (sütés) után újra vissza lehet fagyasztani. Ugyanígy a rakott dolgokhoz használt darált husit is fagyasztani szoktam.

2011. máj. 29. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!