Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Házilag szörp és lekvár hogyan?

Házilag szörp és lekvár hogyan?

Figyelt kérdés

Kaptunk most pár kiló cseresznyét és szeretnék a most 10 hónaposomnak eltenni belőle télire. már fagyasztottam le belőle. hogyan tudnék neki lekvárt, szörpöt csinálni? jön a gyümölcs szezon és másból is szívesen tennék el neki.


köszönöm a válaszokat


2011. jún. 15. 11:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Mielőtt nekikezdesz a cseresznye lekvárnak, tudnod kell, hogy rettenetesen habzik, még véletlenül se tedd tele vele a fazekat, mert ki fog futni!

Az üveget, amiben elteszed, forrásban lévő vízben forrald ki, és közvetlenül a vízből való kivétel után tedd bele a pont akkorra elkészült finomságot, így nem fog megromlani.


Receptet rengeteget talász a neten, egyik jobb, mint a másik, győzz csak választani közülük.

2011. jún. 15. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:

Itt van egy jó cikk a házi lekvárkészítésről, a kommentekben is vannak hasznos tanácsok, érdemes elolvasni.

[link]

2011. jún. 15. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
köszönöm. persze azt tudom hogy egyébként hogyan kell eltenni befőttet, csak azt hitem hogy a babáknak valami "speciális" menete van...azaz kihagyni esetleg a szalicilt vagy ilyeneket.
2011. jún. 15. 11:56
 4/13 anonim ***** válasza:
Miért teszel bele szalicilt? Ha kiforralod az üvegeket, nem fog megromlani.
2011. jún. 15. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 A kérdező kommentje:
Hát, nem tudom. anyukámtól így láttam. de olvastam most a dzsemfixet a linkben. és cukor helyett a szőlőcukor is jó?
2011. jún. 15. 12:02
 6/13 A kérdező kommentje:
most mennem kell, de szívesen fogadom a jótanácsokat. :)
2011. jún. 15. 12:04
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy mondod, cukor helyett tökéletes (sőt még jobb) a szőlőcukor, viszont jóval drágább sajnos. A dzsemfix szerintem vakítás, csak arra jó, hogy az állagaga jobb legyen, ezt azzal is el tudod érni, hogy magas pektin tartalmú gyümölcsöket is teszel bele (például alma, a legjobb persze a birs).
2011. jún. 15. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

én nem teszek el cseresznyét lekvárnak.

szörnyes ízetlen, igazából csak a cukrot leet érezni, akkor már inkább kompótnak- szerintem.


kimagozod, megszórod cukorral (mondjuk fele annyi kilóval mint amennyi a cseresznye), egy kanál ecetet beleteszel. én citromlevet is tennék bele, legyen egy kis íze, 24 órát állni hagyod, majd üvegekbe töltöd. én a tetejére egy fél mokkáskanálnyi szalicilt szoktam szórni

2011. jún. 15. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Grepmag kivonattal fertőtlenített üvegbe beteszed a megmosott cserit, sütőbe beteszed, 200fokon megsütöd, cukros forró sziruppal lelocsolod, csavaros kupakkal lezárod, fejre állítod, és dunsztolod.
2011. jún. 15. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Épp ma este fogok nekiállni én is lekvárt csinálni. Vettem 3in1 befőző cukrot. 1750 gramm gyümölcshöz kell 1 db fél kg-os csomag. Semmi mást nem kell belerakni. Kimagozod a cserkót, berakod egy lábosba, rá a cukor, pici víz, és fél órán keresztül kell főzni, majd üvegekbe rakni. Se tartósító, se semmi, eláll sokáig így, és isteni finom. Ha felbontottad, akkor hűtőben kell tárolni.
2011. jún. 15. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!