Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Paradicsom befőzéssel, paszíro...

Paradicsom befőzéssel, paszírozással kapcsolatban segítség? Pár hónapos babának szeretnék befőzni.

Figyelt kérdés

Még most akarok, mert nem volt eszembe, s védőnő most szólt h saját készítésüt adjak, s spagettit is adhatok, de csak olyat amiben csirke vagy sertés van. Bébiételben marhahússal készült van.


Paszírozót sehol nem kapni már a vasedényboltokban. Néztük a újpesten s a 2. kerületben 7 kerületben lévő best otthonban, de elfogyott, s jó lenne most elkezdeni míg nem hűtőházi paradicsom van.


Ha mégse kapnék, más hogy oldotta meg, akinek nincs paszírozója? 8 hónapos a babám, s jó lenne már paradicsomos dolgokat kipróbáltatni vele. Van bébiétel, de nem szeretném rászoktatni, 2 üveggel van. De szeretném inkább saját készítésűvel kínálni, s ez csak ha utaznánk, lenne.


Mondta a védőnő úgy készítsem, felforralom, lehúzom a héját, kimagvalom, összevágom, s átpaszírozom.


Hallottam már olyat is h tésztaszűrővel paszírozták át. De ez a megoldás jó kisbabának is?

Így nem megy át a magja ha mégse sikerülne mindet kivágnom?


2011. okt. 10. 14:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Én csak a héját húztam le,soha nem magoztam ki és botmixerrel pürésítettem. Így ette 8 hós korától.
2011. okt. 10. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
én inkább beszeretném tartani ahogy mondják. Ilyen vagyok, persze nem ítélem el azokat akik nem, várnék olyan válaszolókat akik mag nélkülit készítenek s hónapokra előre is elkészítik. Szeretnék eltenni nem csak mostanra, hanme későbbre is.
2011. okt. 10. 14:42
 3/4 anonim ***** válasza:

hát én még olyat nem hallottam, hogy paradicsomot kimagoznak :D na haragudj, de ezt komolyan gondolta a védőnőd? :D


kivágom a csumáját, kicsit főzöm, hogy puha legyen, leturmixolom, én héjastul, de le lehet húzni ha sok időd van :) aztán jól összeforralom, nátrium benzonátot picit teszek bele a télire, amit még idén megeszünk abba azt se teszek, eláll pár hónapig.

jah kifelejtettem, hogy sózom kicsit


persze csinálhatod úgy is, hogy fém szűrőn átnyomod, jó kis pepecs munka és egyébként felesleges mert már 8 hónaposan héjastul is lehet adni.


spagettit csirke darálthússal csináltam mikor kicsi volt, a paradicsomokat evés vízzel megfőztem, hogy jól szétmenjen és fém szűrőn passszíroztam át, majd tettem a húshoz.

2011. okt. 10. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Azért nem szokták magozni mert a paszirolo eleve a magot is kiszedi
2016. máj. 11. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!