Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Főzhetek több napra (2-3)...

Főzhetek több napra (2-3) babámnak? 6 hónapos.

Figyelt kérdés
Az gondolom nem baj, ha 2-3 napig ebédre ugyanazt kap, de megfőzhetem egyszerre? Hűtőben eláll leturmixolva? És ha anyatej is van a főzelékben? Ti hogyan oldjátok meg, hogy ne kelljen mindennap főzni?
2012. febr. 9. 14:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Anyatejet később add hozzá.

Ha nincs benne hús, akkor 3 napig oké a zöldség, de ha van benne, akkor csak 2 nap.

Fagyaszd le, úgy jobb szerintem.

Én mindig 2 adagot főztem, először 1. nap aztán 2. nap ette, mikor már nagyobb étkű lett, akkor ebéd és vacsi volt. Ekkor kezdtem nagyobb adagokat főzni.

2012. febr. 9. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Én is volt, hogy előre főztem, általában 2 napra. Bár volt hogy többet is csináltam és lefagyasztottam.

Anyatejet/tápszert mindig frissen tettem bele. Tehát csináltam mondjuk főzeléket, betettem hűtőbe, másnap elővettem felmelegítettem és akkor tettem bele anyatejet.

2012. febr. 9. 14:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Sehogy, én minden nap főztem. 10 perc alatt kész volt, amíg a család ebédjét melegítettem, addig az is elkészült. Igaz, nem készítettem "csodakajákat", és anyatejet sem kevertem hozzá, de a babáimnak pont elég volt.

Aztán 6 hónaposan nálunk még csak gyümölcs volt, és 10-11 hónapos korukra a legtöbbet már a mi ételünkből vettem ki, így összességében a "külön főzés" nem volt sok idő.


Anyatej hozzákeveréssel meg csak az első gyerekemnél próbálkoztam, nekem túl pepecs volt, gondoltam ha tej kell szopizzon, a "rendes ételbe" meg nincs anyatej. Így is megszokták az ízeket. :o)

2012. febr. 9. 14:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:

kb 4 adagot főztem meg, 2 napig kapta ugyan azt, a másik 2-t lefagyasztottam,persze külön.Így volt olyan hét mikor sűrűbben kellett főzni, de volt, hogy 2 hétig a fagyasztottakat ettük.Nekem ez nagyon bejött,mert ha elmentünk valahova, és tudtam, hogy nem fogunk úgy visszaérni, hogy főzzek is, akkor csak levettem mire hazaértünk csak meg kellett melegíteni.


Ha az anyatej fagyasztva volt, akkor kiengedés után már nem lehet visszafagyasztani.Viszont, ha frissen teszed bele az ételbe,akkor lefagyaszthatod.Amúgy én sima főzővízzel hígítottam, úgy is jó volt.

Ja és a husi külön volt lefagyasztva általában, nem az étellel együtt.(kivéve húslevesnél, ott néha együtt fagyasztottam a husit a lével és zöldségekkel)

2012. febr. 9. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt tejem, így anyatej szóba sem jöhetett.

Heti kétszer csinálom nekik a kajcsit (ikrek), és sokat, és lefagyasztom.

Fagyóban 1 hónapig lehet kb tartani, de nálunk max 2 hétig van, mert ketten hamar megeszik.

2012. febr. 9. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

Én mindig 2 napra főzök. Fagyasztani nem szoktam, csak a husit vagy a gyümölcsöt veszem ki a fagyasztóból.

Nem tudom ti hogy csináljátok, de nekem tovább tart 10 percnél. Pl krumpit meghámozni, felkockázni, aztán felrakni főni és legalább 30 perc mire megfő. A húsnak is szoktam adni 30 percet. Aztán ugye vannak olyan gyümölcsök amiket fel kell engedni, majd azt is meghámozni. Aztán még ugye a sajátomat is meg kellene csinálni... Lányom meg nem minden esetben játszik el egyedül ennyi ideig.

2012. febr. 9. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

( a 10 perces kajákat én sem értem. :) Én mondjuk hozzászámolom az időhöz a turmixgép elmosását is. De persze attól is függ, mit eszik, én fiam 6 és fél hósan olajon pirított hagymás főtt krumplit imádta csirkemellel, az nem 10 perc. :) De nem kötekedésképp. Valakinek meg csak főtt zöldségeket, azt tényleg könnyebb.)

Két napra főztem mindig, kivéve a heti 1* szabad-kajákat. Tápszert utólag tettem, teszem bele, ha kellett, bár nem nagyon volt ilyen. Ha a második nap még maradt ebéd után, akkor vacsira megpróbáltam, ha nem kérte, kidobtam, harmadik nap már nem adtam oda.

2012. febr. 9. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

10 perc a nettó "munkával töltött idő", így értettem. De egy fél répa meg egy fél krumpli főzési ideje nálam nem tart tovább 10 percnél, az is biztos. Fedő alatt forralva legalábbis. A turmix azonnal bemegy a víz alá, az enyém lepattinthatós fejű, nagyon praktikus, használat után forró vízzel leöblítve mosogatni sem kell (de tényleg azonnal használat után, le sem rakom a kezemből).


Ja és az is igaz, hogy második gyerekemnek 9,5 hónapos korától már nem turmixoltam, mert csak a darabos ételt fogadta el, így az még gyorsabban kész volt, csak felkarikáztam a zöldséget és fedő alatt megpároltam, és már ment is a tányérba, szétterítve a hideg tányéron 1 perc alatt ki is hűlt (míg a főzeléknek azért kell egy kis idő erre is)

2012. febr. 9. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Én kb 2hétre, 1 hónapra szoktam főzni neki. Lefagyasztom a főzelékeket. A húsit külön megfőzöm azt is kisadagokban fagyasztom és mindig 1 adagot olvasztok ki és adom a főzelékhez. Persze hétvégén már a levesből kap mindig turmixolva. Meg minden héten frissen főzők neki tésztát, paradicsommal, a húsit meg kiolvasztom hozzá. A hozzátáplálás kezdetétől így csinálom. Nem kell minden nap pepecselni.
2012. febr. 10. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!