Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen ételeket főztök magatok...

Milyen ételeket főztök magatoknak, amik egészségesek és 1 évesetek is eheti?

Figyelt kérdés
Ötleteket gyűjtenék, mert néha annyira nehezen tudom kitalálni mi legyen a menü...:)
2012. ápr. 13. 16:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Bolognai, fozelekek fasirttal, rizses hus, tesztak csomo mindennel, rantott dolgok rizzsel, krumplival, levesek, rakott krumpli, rakott brokkoli, ,kzrfiol, stb.
2012. ápr. 13. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
"tészták csomó mindennel" alatt mit értesz?
2012. ápr. 13. 16:26
 3/5 anonim ***** válasza:
94%

Néhány recept, amiket mi nagyon szeretünk, és kisfiam is szívesen ette mindig:

Paradicsomos-halas tészta: pici olajon aprított fokhagymát megfuttatsz, rádobsz egy konzerves rio mare tonhalat (olajosat vagy vizeset, mindegy, de lecsöpögtetve), egy konzerves aprított héj nélküli paradicsomot - lehet paradicsompüréből vagy házi paradicsomléből is csinálni -, bazsalikom, petrezselyem, pici só, és összerottyantod. Aztán natúr tömlős sajtot (én Lidl-ben veszek from'dor krémsajtot, ez tartósító és egyéb mű izé mentes), és összeforralod picit. Főtt penne vagy spagetti tésztával összekevered a szószt, esetleg még sajtot reszelhetsz a tetejére.


Cukkinis-húsos tészta: pici olajon aprított hagymát megfuttatsz, rádobsz felkockázott csirkemellet, fehéredésig pirítod. Hozzáadsz pár karika sárgarépát és pucolt, felkarikázott cukkinit, löttyintesz rá egy kis paradicsomlevet vagy paradicsompürét, de akkor egy pici vizet kell aláönteni -, majd fedő alatt puhára főzöd. Fűszerezés tetszőleges: bazsalikom, oregánó, kicsi fokhagyma, amit jónak látsz. Szintén főtt penne tésztával összekevered, lehet rá sajtot is reszelni.


Illetve a bolognait így készítem: pici olajon vöröshagymát pirítok, hozzárakom a darált husit, fehéredésig kevergetem. Aztán paradicsompürét rakok hozzá, oregánót, bazsalikomot, sót, és összefőzöm a szószt. Főtt spagetti tésztával elkeverem, és sajtot reszelek a tetejére, amíg még meleg.


Rakott zöldséges husi: kivajazott kerámia, vagy jénaitálba vagy akár tepsibe teszel mindenféle zöldséget (felkarikázott répát és cukkinit, apró rózsákra szedett brokkolit és karfiolt), ráraksz felkockázott csirke- vagy pulykamellet, leöntöd ízesített natúr joghurt és tejföl keverékével (bele pici só, fokhagyma, zöldfűszerek, illetve szoktam knorr tepsis rizses húsos alappal is keverni), beborítod az egészet paradicsomkarikákkal, és irány a sütőbe. Ha akarsz, még egy kis reszelt sajtot is rásüthetsz.


Céklaleves vagy főzelék: céklát megmosod, megszurkálod, egyenként alufóliába csomagolod, és a sütőbe teszed egy-másfél órára (átpárolódik, minden vitamin benne marad). Utána csak lehúzod a héját, majd teljesen pépesre turmixolod. Felöntöd vízzel, biovegetával, citromlével ízesíted. Natúr joghurt vagy tejföl + liszt keverékével behabarod, összerottyan és kész. Levesnél több víz, főzeléknél több habarás kell bele. Utána a kész levest pirított kenyérkockával, a főzeléket főtt krumplival és roston sült husival tálalom.


Tárkonyos raguleves: csirkeaprólékot felteszek vízben főni, majd leszűröm a tetejét, ízesítem bio vegetával, hozzárakok felkarikázott répát, petrezselyemgyökeret, felkockázott zellert, karalábét. Puhára főzöm a zöldségeket, majd teszek hozzá felkockázott krumplit és kevés borsót (15 perc elég neki, hogy megfőjön), tárkonnyal és citromlével ízesítem, aztán kevés tejszínt (vagy natúr joghurtot) keverek bele. Ezen kívül mi kiskanállal beleszaggatott galuskával esszük (tojás+liszt+só).


Sütőtök-krémleves: a sütőtököt feldarabolom, kimagozom, és berakom a sütőbe. Ha már megpuhult (még mielőtt megégne), kiveszem, a belét belerakom egy lábasba, 2-3 szem főtt krumplival leturmixolom, majd felöntöm egy kevés vízzel. Biovegetával ízesítem, és pár kanál natúr joghurtot vagy egy kis tejszínt lehet hozzáönteni, ettől krémesebb lesz. Felnőtteknek sült tökmaggal nagyon finom, a gyerkőcnek például párolt vagy roston sült csirkemellet is lehet belevagdosni.

2012. ápr. 13. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes recepteket, nagyon hasznos :)
2012. ápr. 13. 19:24
 5/5 anonim ***** válasza:

tészták csomó mindennel:


-sajtmártással:csinálok egy besemel mártást és a végén forrón belereszelek sajtot


-bolognai mártás:hagyma megdínsztel rá darálthusi,hámozott paradicsom konzerv,fokhagyma ,só,bors,pici cukor,hogy a paradicsom fanyarságát elvegye meg oreganoval,bazsalikommal befűszerezem.


-carbonara szósz:hagyma dínsztel,jó minőségű sonkacsíkok,lisztel megszórni majd tejszínnel felengedni,fűszerezni(petrezselyem,fokhagyma,só stb)


-vadas szósz:hagyma dínsztel,belereszelni sárgarépát,fehérrépát,zellert mikor megpuhul pici liszt,felengedni húslevessel plusz meg egy kis tejföllel fűszerezni.


-tonhalas tészta:Rio Mare tonhal,olivaolaj,fokhagyma,fűszerek


Igazából a kézeleted szab határt

2012. ápr. 13. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!