3 hónapos növekedési ugrás, vagy mi lehet a háttérben?
Kisfiam holnap lesz 3 hónapos, néhány napja nyűgösebb, egyébként nagyon nyugodt baba. Többször akar szopizni, eddig minimum 3-4 óránként evett, most a 3 órát is alig bírja ki. Ennek ellenére egy alkalommal maximum 120 grammot eszik meg, van hogy kevesebbet. Meg olyan furán szopik mostanában, szinte tartanom kell a fejét a cicin, mert szív kettőt és elfordul, majd újra... Már megijedtem, hogy kevés a tejem, vagy megváltozott az íze és nem kell neki. Tápszert is vettem már két félét, de nem igazán szeretném azzal etetni. Igaz már kétszer megpróbáltuk, egyiket nem is fogadta el, másikból kicsit evett. Fagyasztott anyatejet egyáltalán nem fogadta el.
Ja, eddig már tök jó napirendünk volt, éjjel is aludt 4-ig, most újból kétszer ébred. Nappal is magától elaludt, ha láttam, hogy fárad és lefektettem, most legtöbbször, ha lefektetem sír, pedig már nagyon fáradt.
Mi lehet vele? Tényleg növekedési ugrása van? De akkor miért nem eszik többet egy alkalommal? Vagy tényleg nincs tejem? És ez az időszak meddig tart?
Bocs, hogy hosszúra sikeredett, de eléggé tanácstalan vagyok.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Hallottam, hogy ilyenkor megnő a babák tejmennyiség igénye. Valahol meg azt hallottam, hogy a tejmennyiség eloszlása változik meg ilyenkor (mivel nem eszik többet mennyiségileg, minőségileg változik az anyatej, ami táplálóbb lesz, ezért nincs szüksége több tejre a...
Kisfiam ennyi idős és mostanában kb egy hete, állandóan szopizni akar. 2-2,5 óránként kéri és nem nyugszik,míg meg nem kapja a cicit. De szívja is és eszik is, nem csak cumizgatja. Vagy csökkenne a tej mennyisége és azért kéri ilyen sűrűn??? Állandóan szopizni akar. Köszönöm, ha írtok!
16 hetes, tápszeres kislányom 6 hetes kora óta átaludta az éjszakát (este 9-től, reggel 7-ig,8-ig aludt), 3 napja azonban felkel éjszaka(3-kor, 4-kor) és úgy eszik, mint aki már 1 napja nem evett! Utána visszaalszik és 7-kor, 8-kor kel. Lehet növekedési ugrás? Mennyi...
Tegnap egész nap sokat nyűgösködött és fél óránál többet napközben nem akart aludni, viszont aminek meg nagyon örültem hogy 2szer is a hátáról a hasára fordult és ezt próbálgatta!Mostanában amúgy sokat folyik a nyála,nyújtogatja a nyelvét,eszi az öklét! És az éjjelünk...
Babám állandóan cicin lógna, ha leteszem, 10 perc mulva sir és ujra kéri. Az éjszakát végig alussza, napközben is szépen alszik, remélem nem kevés neki a tejem! Mást nem kap!
3hetes babám pár napja állandóan cicin lógna.Képes fél óránként enni.Növekedési ugrás lehet?Ha igen,hány napig tart? A másik kérdésem pedig,hogy tegnap rakott burgonyát ebédeltem,sok tojással és tejföllel.Este már fájt szegény lánykámnak a pocija(gondolom a tojástól...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!