Gyermeketek szeme, haja milyen színű, és a tietek? Kitől örökölte?
Férjem: szürkéskék szem, középszőke haj (anyósom szürke szem és vörösesszőke haj, apósom kék szem, középbarna haj)
én: gesztenyebarna haj, zöldesbarna szem mint az anyai nagymamámnak (anyukám kék szemű és sötétbarna hajú volt, apukám sötétbarna szemű és nagyon sötétbarna-majdnem fekete hajú)
A lányunk 5,5 éves. Én+nagymamim szemét örökölte, a haja színre az apjáé, minőségre az enyém. Az arca teljesen az enyém, kivéve az orrát amit anyóstól örökölt, az alkata totál mint az apjáé.
A fiunk (4 éves) vakító kék szemű és szőkés hajú, némi vörös beütéssel, minőségre teljesen a férjem haja köszön vissza nála. Alkatra mint én meg az apukám, arcra egy az egyben a férjem.
Egyébként mindkét gyereknek dupla forgója van a feje búbján, mint a férjemnek is, + a férjem családjában fel-fel bukkan egye enyhe fejlődési rendellenesség, pl neki eggyel több pár lengőbordája van, a lányunk meg mindkét kezén egy-egy plusz ujjaskával született.
én barna haj, zöldesbarna szem, apa sötétszőke-világosbarna haj, és zöld szem.
1 gyerek csokibarna sötétbarna szem, és bár babahaja szőke volt, de fokozatosan sötétedett neki, így most 6éves korára már barna a haja- nem olyan nagyon sötét színű, de nem is ilyen sötétszőke.
2. gyerek 2éves koráig szürke szeme volt- kékes beütéssel, és utána fokozatosan kezdett barnulni neki. A végleges szemszíne gesztenyebarna lett. A haja neki is szőke lett, de neki is fokozatosan barnu. 4éves és olyan világosbarnás a haja most.
A kicsi fiunk viszont tejfelfehér hajjal és kék szemmel született. Elmúlt már két éves, a rikító fehér haja nem sötétedett egy árnylatot sem, a szeme világító kék lett. A bőre is hófehér, nagyon világos színű a szempillája is. Nem albínó!! :)) Rá mondta a bőrgyógyász, hogy ő valószínűleg szőke marad, mert nagyon egységesen világos a színe.
Aki sötét hajjal született, de később szőke haja lett, azok általában barna hajúak lesznek felnőttkorukra. Ezt is ő mondta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!