Kinek van jó tippje, hogy hogyan lehet minnél előbb átaltatni az újszülöttel az éjszakákat?
Ha éhes, enni kell neki adni. Az első hetekben mivel annyi lesz a szükséglete, biztos, hogy enni fog éjjel is többször. Utána már kialakul bennük az, hogy egyre ritkábbak lesznek az éjszakai felkelések evés miatt, mert egyre tovább bírják majd az esti evéssel.
És a teát pedig abszolút nem ajánlom. Ugyanúgy hozzászokik a gyerek, mint az anyatejhez vagy a tápszerhez (anyatej hiányában). Tehát ha nem az evés miatt fog felkelni, akkor felkel azért, mert a teát fogja igényelni.
Nálunk semmi extra nem volt. Másfél hónapig tudtam sajnos csak szoptatni, utána tápszert kapott a fiam, de 3 óránkénti evésre volt ráállva. Tehát éjszaka is úgy kelt. Aztán jött az, hogy egyre többet aludt éjszaka. És azért kitapasztaltuk azt, hogy miért is ébredt fel éjjel. Hogy valóban éhes volt-e vagy csak egy kis megnyugtatásra vágyott. Tehát nálam nem az volt az első, hogy egy idő után ha ébredt, egyből toltam neki az ennivalót, hanem előbb megnyugtattam, megkapta a cumit éppen és ha aludt tovább, akkor nyilván nem volt éhes. Lehet sokan "elrontják" azzal, hogy egyből azt gondolják, hogy csak éhség vagy szomjúság miatt ébredhet a gyerek, pedig nem csak az miatt ébredhet egy bizonyos korban már és ők akkor nekiállnak etetni vagy itatni és azt szokja meg a gyerek és a szerint kel majd továbbra is, pedig nem volna muszáj.
Szóval nálunk így volt és a fiam 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát.
Újszülöttkorban ez még nem szokott olyan nagy problémát okozni, a gyerek 3-4 óránként ébred éjjel-nappal, eszik, aztán visszaalszik. Legfeljebb a visszaaltatással lehetnek gondok, de az sem törvényszerű. 1-2 óránként később, olyan 6 hónapos koruk után szoktak kelni, és ilyenkor kell valahogy ügyesnek lenni, hogy ne minden alkalommal cicivel aludjon vissza, amikor valószínűleg más a baja, pl. fogzás, vagy a mozgásfejlődés miatt nyugtalan. Aláírom, ez nem egyszerű, nekem sem sikerült, kétszer sem.
Egy újszülöttől ne várd, hogy átaludja az éjszakát, ez irreális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!