Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek van jó tippje, hogy...

Kinek van jó tippje, hogy hogyan lehet minnél előbb átaltatni az újszülöttel az éjszakákat?

Figyelt kérdés
Ha főzök neki teát éjszakára, az elég lehet megnyugtatásra? Persze nem azt mondom, hogy egyáltalán nem akarom majd megetetni éjjel, de ha felkel 1-2 óránként akkor nem hiszem, hogy jó lenne neki. Hamarosan szülök és szeretnék felkészülni a babámra.
2014. máj. 8. 18:13
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
51%
Ha anyatejes lesz, semmi más folyadék nem kell neki.Nincs garancia arra ,hogy átalussza az éjszakát.
2014. máj. 8. 18:19
 2/32 anonim ***** válasza:
26%
Én éjszaka soha nem szoptattam a kicsit (lehet rettenetes anya vagyok), mert attól nagyon felébredt, ráadásul baromi sokáig képes volt elcummogni a cicin - mire abbahagytuk volna, tényleg csak egy óra alvás, és éhes lett volna megint. Nem vártam meg, hogy megéhezzen, inkább ébredtem 20perccel előtte, és még álmában szájába toltam az üveget... 5 perc alatt megette, büfizett, és aludtunk tovább. Az éjszakai evésről egyébként kb 2hónap alatt leszoktunk, azóta is végigalussza az éjszakát (most 11 hónapos)Mi nem teáztunk, még a vizet sem volt hajlandó meginni, alig pár hete iszik - elég volt neki a folyadék, amit az 'étellel' magához vett. A teával szerintem az a baj, hogy hamar megéhezik tőle, mert hát nem sok kalória van benne.
2014. máj. 8. 18:26
 3/32 anonim ***** válasza:
29%

Ha éhes, enni kell neki adni. Az első hetekben mivel annyi lesz a szükséglete, biztos, hogy enni fog éjjel is többször. Utána már kialakul bennük az, hogy egyre ritkábbak lesznek az éjszakai felkelések evés miatt, mert egyre tovább bírják majd az esti evéssel.

És a teát pedig abszolút nem ajánlom. Ugyanúgy hozzászokik a gyerek, mint az anyatejhez vagy a tápszerhez (anyatej hiányában). Tehát ha nem az evés miatt fog felkelni, akkor felkel azért, mert a teát fogja igényelni.

Nálunk semmi extra nem volt. Másfél hónapig tudtam sajnos csak szoptatni, utána tápszert kapott a fiam, de 3 óránkénti evésre volt ráállva. Tehát éjszaka is úgy kelt. Aztán jött az, hogy egyre többet aludt éjszaka. És azért kitapasztaltuk azt, hogy miért is ébredt fel éjjel. Hogy valóban éhes volt-e vagy csak egy kis megnyugtatásra vágyott. Tehát nálam nem az volt az első, hogy egy idő után ha ébredt, egyből toltam neki az ennivalót, hanem előbb megnyugtattam, megkapta a cumit éppen és ha aludt tovább, akkor nyilván nem volt éhes. Lehet sokan "elrontják" azzal, hogy egyből azt gondolják, hogy csak éhség vagy szomjúság miatt ébredhet a gyerek, pedig nem csak az miatt ébredhet egy bizonyos korban már és ők akkor nekiállnak etetni vagy itatni és azt szokja meg a gyerek és a szerint kel majd továbbra is, pedig nem volna muszáj.

Szóval nálunk így volt és a fiam 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát.

2014. máj. 8. 19:08
 4/32 anonim ***** válasza:
29%

Újszülöttkorban ez még nem szokott olyan nagy problémát okozni, a gyerek 3-4 óránként ébred éjjel-nappal, eszik, aztán visszaalszik. Legfeljebb a visszaaltatással lehetnek gondok, de az sem törvényszerű. 1-2 óránként később, olyan 6 hónapos koruk után szoktak kelni, és ilyenkor kell valahogy ügyesnek lenni, hogy ne minden alkalommal cicivel aludjon vissza, amikor valószínűleg más a baja, pl. fogzás, vagy a mozgásfejlődés miatt nyugtalan. Aláírom, ez nem egyszerű, nekem sem sikerült, kétszer sem.

Egy újszülöttől ne várd, hogy átaludja az éjszakát, ez irreális.

2014. máj. 8. 19:15
 5/32 anonim ***** válasza:
Cáfolom a 3as válaszát. Egy hasfájós babánál nem irreális, hogy átludja az éjszakát. Főleg ha egész nap nem aludt és kifáradt. Nekem képes volt egész éjszaka nem enni a pár hetesem olyan fáradt volt. Aztán nappal újult erővel ment a sírás..de ez már nem ide tartozik.
2014. máj. 8. 19:46
 6/32 A kérdező kommentje:
Barátnőmnél láttam a rossz példát, hogy minden nyikkanásra cicire tette a gyereket. A gyerek 2 éves koráig nem aludta át az éjjeleket..... na, ezt nem szeretném. mert a saját szememmel láttam, hogy ezzel elrontotta a dolgot
2014. máj. 8. 20:02
 7/32 anonim ***** válasza:
64%
Nem értem miért kellene átaludni az éjszakát egy újszülöttnek? Miért nem lehet megszoptatni egyszer vagy kétszer egy éjszaka?
2014. máj. 8. 20:34
 8/32 A kérdező kommentje:
persze, hogy meg lehet. de azt nem akarom, hogy felkeljen óránként, vagy másfél óránként. vagy ha mégis ilyen lenne, mit tegyek vele
2014. máj. 8. 20:57
 9/32 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem "átaltatni" nem lehet sehogyan sem. Ha éhes a baba, vagy bármi problémája van, fel kell kell kelni hozzá és kielégíteni az igényeit. Az éjszakázás sajnos hozzátartozik a gyermekvállaláshoz, ámbár vannak szerencsések, akiknek hamar átalussza az éjszakát vagy csak ritkán kel fel. Nekünk egyszer sem ilyen jutott:) Ha pl. hasfájós lesz a babád, akkor az fogja bántani, nálunk azért nem volt alvás...de visszatérve a kérdésre, nem hiszem, hogy teáztatni kellene vagy bármi egyéb, igény szerinti szoptatásnál is át fog állni a kevésbé zűrös éjszakákra, ha tápszeres lesz, akkor még korábban. Írtad, hogy rossz példát láttál a barátnődnél, nos, én is igény szerint szoptattam mindig, mégsem lettek ilyenek a gyerekeim (vagyis a fiam, a kiscsaj még csak 4 hónapos), ha kellett bizony 2 óránként szoptattam őket újszülött korban. De majd úgyis meglátod, ha ott lesztek, lehet oltári babád lesz, aki majd alszik mint a kis angyal, de az is lehet, hogy egy nehezebben megnyugvó, hasfájós bébid lesz, aki bizony minden praktika ellenére megkeseríti az éjszakákat:) Jó babázást!
2014. máj. 8. 21:18
 10/32 anonim ***** válasza:
72%
Tudod,ha neked fáj valamid,veszel be gyógyszert. Ha ideges vagy,lenyugtatod magad például egy forró fürdővel. Ha szomorú vagy kiöntöd a lelked,ha bármi rossz történik,megpróbálod kiküszöbölni. De egy secsemő nem tud tenni,hiába fáj valamije,akár sak próbáld ki,ha viszket valamid és nem.nyulsz oda,1 perc után az őrület határán.leszel. ő nem fog tudni veled kommunikálbi és tudatni veled mi baja. Viszont lesz a kezedben egy csodálatos dolog,higy ha cicire rakod,megnyugszuk,vissza alszik... hidd el,miután meszületik a babád és ezeket a dolgokat magad tapasztalod,nem fog nyűg lenni. Egy anya a szeme világát is oda adná a gyermekéért,nem fog gondot okozni hogy gyakran kell ciciztetni. Nem beszélve arról hogy nap közben az anyukának is jól esik hogy leülhet,elfeküdhet amíg a baba eszik :)
2014. máj. 8. 21:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!