Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sült almát, gesztenyét, sült...

Sült almát, gesztenyét, sült krumplit és céklát hogyan kell, lehet elkészíteni a piciknek?

Figyelt kérdés

Kezdő vagyok, sosem csináltam. Héjastól vagy a nélkül? Simán be sütőbe vagy valamibe tegyem bele? És mennyi időre?

Gesztenyét milyen formában? Azt a darabos gesztenyét vegyem meg? Vagy a pürét, ami fagyasztva van ?


2010. jan. 4. 12:40
 1/8 anonim ***** válasza:
A sült almát én alufóliában tettem a sütőbe, úgy sütöttem!A sült krumplit is úgy hogy megfőztem héjjában, majd úgy héjastól a sütőbe!Céklát vízbe hámozva főzni kell!Gesztenyét én szoktam sütni, vegyél szelíd gesztenyét, áztasd be egy kicsit és úgy süsd meg bevágdosva!A masszát ne süsd!Nemtudom mennyi idős a picid, de a gesztenyét 7-8 hónapos kora előtt nem ajánlják!
2010. jan. 4. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

Sült almát héjastól is beteheted, a héja majd leszottyad róla, de héj nélkül is jó . érdemes tepsibe tenni, mert levet ereszt. sült kruplit lehet alufóliába csavarva vagy héjastól, de héj nélkül simán betenni nem érdemes, mert kemény lesz a külseje,fog nélkül nem lehet elrágni. Én a gesztenyét babának sütni nem javaslom, mert kemény nem tudja elrágni. Főzni érdemes, vagy fagyasztott gesztenyét venni, ebből nem a pürét, mert az cukros meg ki tudja mi van benne...Céklát én főzni szoktam,

bár csak egyszeer csináltam mert nem eszi meg a lányom.

almát annyi időre amíg látod, hogy "szottyos" lesz, a krumplit meg úgy ahogy magatoknak szoktad, az sok idő, szeritnem több mint egy óra.

2010. jan. 4. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Én céklát is sütöttem, meghámoztam, négyfele vágtam (öklömnyi cékla volt), becsomagoltam fóliába és be a sütőbe, bár így kicsit száraz volt, de babavizet öntöttem hozzá turmixoláskor. Kb. 1 óra alatt sült meg. A krumpli is megmostam alaposan, héjastól fóliáztam, szintén sütőbe. Gesztenyét csak fagyasztottan kaptam, egészben, azt vízben főztem meg. A püré annyiból nem jó, hogy általában cukrozva van, meg kicsit bizonytalan voltam vele, de most legalább lehet kapni "frissen" is. :)
2010. jan. 4. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!! :)


Akkor ma kipróbáljuk a céklát, sütőben... még kitalálom, hogy a héjával vagy sem. :) Lehet délutánra sült alma lesz :)

2010. jan. 4. 12:55
 5/8 anonim ***** válasza:
Bocsi a mellébeszélésért...második vagyok és az elsőtől kérdezném, hogyha beáztatom a gesztenyét akkor puha lesz sütéskor? éN szeretem, de a lányomnak még nincs elég foga, nem mertem sütni. Így áztatva el tudná rágni?
2010. jan. 4. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Én úgy hallottam, hogy sütés után meg lehet pucolni és akkor pépesíteni... javítsatok ki ha butaságot mondtam :)
2010. jan. 4. 13:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok!A gesztenye egy kicsivel lesz csak puhább, de könnyebben lejön a héjáról!Én sütés közben is szoktam spriccelni vízzel, úgy jobban elválik!A héjában sült krumplit is szoktam spriccelni, mert felhólyagosodik, így nem sül rá a héja!
2010. jan. 4. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Második vagyok..köszi a spriccelős tippet!
2010. jan. 4. 17:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!