Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan sűrítsem be liszttel a...

Hogyan sűrítsem be liszttel a főzeléket?

Figyelt kérdés
6 hónapos a babám, egy hónapja hozzátáplálunk, szeretném bevezetni a glutént. Úgy tudom egy mokkáskanál olajat kell tenni a főzelékbe, ha liszttel akarom sűríteni, akkor ennyike mennyiséggel csináljak rántást? Mennyi liszt kell egy adagba, és használhatom azt a sima lisztet, amit mi eszünk?
2010. febr. 8. 09:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Én használtam. nagyon kis lábosban nagyon kevés rántást csináltam, de az is megoldás hogy ha a zöldséget megpárolod az olajon kicsit, és azt szórod meg egy kanálka liszttel, kétszer átforgatod, és mehet rá a víz. Így a legegyszerűbb a rántás készítése. És egy tipp: ha két-három napra előre főzöl, nem gond megcsinálni a rántást, mert kicsivel nagyobb mennyiség kell belőle.

Amúgí megkérdezhetem, mi az a glutén?

2010. febr. 8. 09:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Eddig nem nagyon főztem nagyobb adagokat, mert alig evett pár kanállal, de most elkezdett egész szép adagokat enni, úgyhogy úgy tervezem 1-2 napra előre fogok neki főzni.

A glutén a gabonákban van, de nem mindegyikben, a kölesben pl nincs, a búzában van. Sokan érzékenyek rá,ezért a legújabb ajánlások szerint 7 hónapos korig be kell vezetni a baba étrendjébe, hogy később ne legyen rá érzékeny.

2010. febr. 8. 09:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Glutén-t tartalmaz a liszt, a így a kenyér és a kekszek.... a glutén bevezetésének hívják amikor már kap lisztes dolgokat a baba. Fontos mert van aki glutén vagyis liszt érzékeny....
2010. febr. 8. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Köszi, közben utánanéztem ennek a glutén kérdésnek. A kérdezőnek mondanám még, nálunk a rántásos főzelékekkel egy időben került bevezetésre a rántott leves. Azzal is próbálkozhatsz, csak az nem olyan tartalmas, de főzelék előtt adhatsz neki, és akkor jó a krumplival sűrített főzelék is.
2010. febr. 8. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem akarok kötözködni, de amikor a lisztet rászorod, az nem rántás, hanem lisztszórással való sűrités.

A rántás az zsiradékban, amennyit felvesz a liszt, amit hozzáraksz.

2010. febr. 8. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!