Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitol nyálkás, zold 4 és fél...

Mitol nyálkás, zold 4 és fél hós anyatejes babám széklete?

Figyelt kérdés
Már egy napja minden pelusban van egy csepp nyálkás, zoldes valami, néha nagyobb mennyiség is. Azóta a popsija is nagyon piros. Amúgy nem fáj semmije, jókedvu, de aggaszt a dolog.
2010. febr. 13. 19:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehet fogzástól, attól, hogy sok előtejet evett, vagy túlette magát, és nem tudta megemészteni.Nekünk lassan három hete rendszeresen van zöld kaki, öt hónapos anyatejes a babám.A popsija is piros volt, sokat levegőztettem, kamillateás vattapamaccsal törölgettem, ha kakilt lemostam, nem törlőkendővel töröltem, és sudokrémet használtam.Mondjuk mindig azt használunk.

/Z/

2010. febr. 13. 19:42
 2/9 anonim ***** válasza:

Ez is normális, nem kell aggódni. Az anyatejes babák széklete sokféle lehet a színe is az aranysárgától a sötét zöldig változó. Ha nyugodt, láthatólag jól van, akkor nem kell aggódni :) [link]

[link]

2010. febr. 13. 19:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem a védőnőm régebben azt mondta, hogy ha a gyerek csak anyatejet kap és semmi mást (tehát nincs hozzátáplálás) akkor csakis sárgának szabad lennie. Ha zöld akkor nem tudta megemészteni az anyatejet és nem jut elég tápanyag a szervezetébe. nem ijesztegetésnek írtam, csak inkább kérdezz rá a védőnődnél.
2010. febr. 15. 20:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Elfelejtettem írni, hogy az én babámnak is volt ilyen és azt mondta a védőnőm, hogy túlette magát a kisfiam.
2010. febr. 15. 20:07
 5/9 A kérdező kommentje:
koszonom a válaszokat, szerintem neki ez már hasmenés lesz, már 3 napja tart, még mindig zold és nyálkás, és napi 4-5-szor van. A védono azt mondta, ha csak szopik, akkor nincs baj. Hát nem tudom...
2010. febr. 15. 20:52
 6/9 anonim ***** válasza:

"Kérdés:

4 hónapos kisfiamnak már több mint 1 hónapja híg a széklete. Napi kb.3 alkalommal "ürít", ma este pelenkázás közben, és habos is volt. Szaga nem erős. A súlya most 7 kg., gyarapodása változó (heti 100-200 gramm). Csak anyatejet kap, szopik, nyáron néha forralt vizet üvegből a nagy melegben 2 szopi között. Kisfiam egyébként figyelmes, jókedvű, nem látszik betegnek. A székletvizsgálat szerint baktérium nincs a székletében. Megnyugodhatok?

Válasz:

4 hónapos, anyatejes babánál a napi 3 széklet nem sok. Az anyatejes csecsemő széklete lehet akár fröcskölő, habos is, előfordulhat benne nyálka is, színe is változhat sárgától, barnán át zöldig. Ha kicsi emellett jól eszik, jól gyarapszik, nem hasfájósabb az átlagosnál, és kiegyensúlyozott, sőt még széklet bakteriológiai vizsgálatot is végeztek nála, ami negatív eredménnyel járt, azt hiszem teljesen megnyugodhatnak. További vizsgálatokra, anyai diétára, vagy bármilyen székletfogó gyógyszer, vagy tápszer adására nincs szükséges.

Dr. Gömöri Ágnes"

Itt 1 hónapja van hasonló széklete a babának...és a választ orvos írta...

2010. febr. 15. 21:40
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én védőnőm azt mondta, hogy attól zöld, vagy nekünk néha kékes is :o), hogy sokáig áll a belekben, és ott erjedni kezd valahogyan, de nem számít...
2010. febr. 15. 22:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekünk is volt már ilyen, sokszor, sokáig (igen, néha kicsit kékes is), beszéltem a gyerekorvossal, védőnővel, mindkettő szerint normális.

Mivel a baba szemmel láthatólag jól van, még ha azt is mondanák, hogy ez valami enyhe lefolyású megfázás, fertőzés tünete, igazság szerint akkor sem akarnék neki gyógyszert adni, mert a beleit leginkább az anyatej tartja rendben véleményem szerint.

2010. febr. 15. 22:34
 9/9 anonim ***** válasza:
Az én babámnak is ilyen volt a széplete, és a pirosság a popsiján. Ha vérzik és hólyagos is ,akkor az gomba lesz. A gyálka nekünk bélhurut miatt volt. Egyszer véres darabkák is voltak benne. Azóta tudjuk, hogy tejcukor és tejfehérje allergiája van. Én nem hunynék szemet semmi felett. Először a védőnő a miénkre is azt mondta, biztos túl ette magát... Remélem, hogy nálatok minden rendben lesz! És csak tényleg tól ette magát. De jó tudni, hogy nagyon sok oka lehet. Mindent megkell mutatni a gyerekorvosnak!
2010. febr. 16. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!