Mitol nyálkás, zold 4 és fél hós anyatejes babám széklete?

Szia!
Lehet fogzástól, attól, hogy sok előtejet evett, vagy túlette magát, és nem tudta megemészteni.Nekünk lassan három hete rendszeresen van zöld kaki, öt hónapos anyatejes a babám.A popsija is piros volt, sokat levegőztettem, kamillateás vattapamaccsal törölgettem, ha kakilt lemostam, nem törlőkendővel töröltem, és sudokrémet használtam.Mondjuk mindig azt használunk.
/Z/

"Kérdés:
4 hónapos kisfiamnak már több mint 1 hónapja híg a széklete. Napi kb.3 alkalommal "ürít", ma este pelenkázás közben, és habos is volt. Szaga nem erős. A súlya most 7 kg., gyarapodása változó (heti 100-200 gramm). Csak anyatejet kap, szopik, nyáron néha forralt vizet üvegből a nagy melegben 2 szopi között. Kisfiam egyébként figyelmes, jókedvű, nem látszik betegnek. A székletvizsgálat szerint baktérium nincs a székletében. Megnyugodhatok?
Válasz:
4 hónapos, anyatejes babánál a napi 3 széklet nem sok. Az anyatejes csecsemő széklete lehet akár fröcskölő, habos is, előfordulhat benne nyálka is, színe is változhat sárgától, barnán át zöldig. Ha kicsi emellett jól eszik, jól gyarapszik, nem hasfájósabb az átlagosnál, és kiegyensúlyozott, sőt még széklet bakteriológiai vizsgálatot is végeztek nála, ami negatív eredménnyel járt, azt hiszem teljesen megnyugodhatnak. További vizsgálatokra, anyai diétára, vagy bármilyen székletfogó gyógyszer, vagy tápszer adására nincs szükséges.
Dr. Gömöri Ágnes"
Itt 1 hónapja van hasonló széklete a babának...és a választ orvos írta...

Nekünk is volt már ilyen, sokszor, sokáig (igen, néha kicsit kékes is), beszéltem a gyerekorvossal, védőnővel, mindkettő szerint normális.
Mivel a baba szemmel láthatólag jól van, még ha azt is mondanák, hogy ez valami enyhe lefolyású megfázás, fertőzés tünete, igazság szerint akkor sem akarnék neki gyógyszert adni, mert a beleit leginkább az anyatej tartja rendben véleményem szerint.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!