Miért viselkedik így?
Te vagy neki a világ és a férjed. Ahogyan neked is ők ketten azok, nem csak a baba. A gyerek is megosztja a figyelmét az emberek között. A többi rokon, ismerős érdekes, új, cuki, vicces, élményszerű. Ők nem szólnak semmiért, és csak néha látja őket és akkor meg nem szabad szomorkodni.:)
De ha beteg, tőletek várja a törődést, hozzátok fordul majd később is a bajával. Mert ti mindig ott vagytok neki, rátok számíthat, de a világ olyan érdekes! Ott van a sok rokon, ismerős, ott lesznek később a csigák, a fák, a bölcsis társai.
Reméljük, hogy a barátságos, érdeklődő gyermeked nem fog megváltozni, mint ahogy kívánod!:) De szerintem te nem is ezt kívánod igazán. Meg kell őt ismerni, ő egy új ember, nem csak a te fiad! Fogadd el őt, ha nem ölelkezős, hát nem az! Ha a nagyikat is nagyon szereti, hát szeresse! Hidd el, téged is szeret!
ne butáskodj, te vagy a szíve közepén! de mindig vele vagy, és ez a természetes - az idegenek meg örül, hogy felbukkantak a semmiből. Evéskor adj kanalat a kezébe, önálló akar lenni - először sokat maszatol, de hamar felfedezi, ez is milyen jó!
Persze, hogy nincs ideje öltözködni, enni - fel kell fedezni a világot!
svéd gyerekversekből:
Ingrid Sjöstrand
Sietek
Sietek.
Nem érek rá
leckét írni,
kivinni a szemetet,
kitakarítani.
Be kell majszolnom az egész világot,
mint egy paradicsomot,
mielőtt megöregszem,
mielőtt meghalok.
Köszönöm hogy írtatok! Képzeljétek, ma sok-sok puszit kaptam. Imádom!! De biztos lesznek mèg hullámok, amikor megint csak "sok" leszek neki és mást szeretne. A szabadon engedésről meg csak annyit hogy csak a veszélyes dolgokat nem hagyom hogy piszkálja, azon kívül minden mehet. :) Próbálok a barátja is lenni, aki együtt játszik vele, a tanára aki okosítja, na meg persze az anyukája, aki ha kell megnyugtatja (ha igényli) engedékenyebb vagyok mint az apja, ő csak beleszól jóformán telefon nyomkodás közben hogy "Kisfiam, nem szabad!"
Elfogadom őt ilyennek, kis kalandos elevenségnek. Nem hiszem hogy jobb lenne ha szeparációs szorongás gyötörné.. ez a veszély nem fenyegeti. :D Szoktam hagyni hogy egyedül egyen, igaz tényleg minden maszatos, de élvezi, majd rájön hogyan is kell enni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!