Megaláztam magam egy másik anyuka előtt a gyerekorvosnál, hogy viselkedjek ezentúl vele?
A gyerekorvosnál ültünk oltásra várva. Mindketten ott voltunk a férjemmel. Egy 30 körüli anyuka is ott volt a gyerekével, és beszélgetést kezdeményezett.
Kérdezte, hol lakunk, környékbeli helyekről beszélgettünk. És megkérdezte, "ti mennyi idősek vagytok"? Én válaszoltam, hogy 28, a férjem 37. Megsértődve mondta, hogy nem kellene kicsúfolnom, természetesen a gyerekünkre gondolt. Kifelé menet nem is köszönt nekünk, elviharzott mellettünk.:/
Én eskü nem is gondoltam a gyerekre, hiszen tőlünk kérdezte, én nem szoktam így beszélni többesben, nem vagyok hozzászokva. Teljesen leégtem, ha legközelebb összefutunk, hogy viselkedjek? Próbáljak vele beszélgetni vagy hagyjam?
Nem igazán értem amit írsz .
"Megsértődve mondta, hogy nem kellene kicsúfolnom,"
Mivel csúfoltad ki ?
Első: Azzal,hogy nem a kérdésére válaszolt...
Kérdező: Ha valaki szülő létére ilyen gyerekes,hogy nem tud annyit,mondani: Bocsi, a kicsire gondoltam és jót nevettek, hagyd a francba, ne te érezd magad rosszul,mert ilyen hülyeségen megsértődik..
Nem aláztad meg magad.
Frászt lehet kapni azoktól, akik úgy bele vannak zakkanva a gyerekbe, hogy kiszakadnak a valóságból is. Ennek egyik példája amikor már nem is önálló személyiségekként tekint a gyerekére és magára, hanem szerves egészre, és ezért többes számban beszél, gondolkodik és él (nincs "ő" és "én", csak mi).
Ilyen idiótának csak odaköszönsz, és mész tovább.
Ő alázta meg magát a gyerekességével, nem Te.
Ez kb. olyan, mint amikor a rendőr megállít:
"Sietünk, sietünk? Szálljunk ki az autóból. Jogosítványunk?..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!