Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit készíthetnék a babámmal...

Mit készíthetnék a babámmal anyák napjára?

Figyelt kérdés
Szeretném meglepni a nagyikat meg a dédiket egy pici ajándékkal. Gondoltam kéz-láb lenyomatra, de nem tudom melyik festék lenne jó, vagy só-liszt gyurmára(annak nem tudom az arányát). Ha van jó tippetek, bármi, amit egy 7 hónapossal tudok készíteni kérlek írjátok meg:-)
2010. ápr. 27. 09:08
 1/10 anonim ***** válasza:
Itt többféle recept is van: [link] Jó szórakozást és örömöt a munkához!
2010. ápr. 27. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

Ezt találtam neked, én mondjuk nem tettem bele olajat, de szét is repedt, szóval lehet, h kell bele olaj...


20 dkg liszt, 20 dkg só, 125ml víz és két evőkanál étolajból. Először a lisztet és a sót kell alaposan összekeverni, utána pedig lassan hozzágyúrni a vizet és az olajat. A művek elkészítése után először szárítani kell egy hétig szabad levegőn vagy gyorsabban sütőben fél órát a legalacsonyabb fokozaton nyitott ajtónál, majd fél óránként már csukott ajtónál 50 fokkal emelve a hőmérsékletet 150 fokig. Szárítás után pedig még ki lehet égetni kb 200 fokon, de figyelni kell, meg ne égjen, főleg a vékonyabb helyeken. Egyes részeket le is lehet takarni alufóliával, nehogy túlbarnuljanak, míg a többi világos marad. A végén színtelen lakkal célszerű lekenni vagy fújni a kész alkotást.


Esetleg csinálhatsz nekik szép fényképet, kerettel, netről sok keretet le lehet szedni, és kinyomtatod.

2010. ápr. 27. 09:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Mielőtt kisütöd, mindenképp hagyd, hogy a levegőn száradjon legalább 1 napot, mert akkor megrepedezik! Az olajtól könnyebben formálható lesz a gyurma. Ha lehet, apró szemű sót használj, ha nem főzött gyurmát készítesz (én legjobban azt szeretem), mert így szebb, egységesebb lesz a tészta, mint a nagy, durva sóval! 1. voltam
2010. ápr. 27. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

A főzött hogy készül?

2. avgyok.

2010. ápr. 27. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

linkben benne van :) Főzött gyurma 1.


Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 6 dl víz, 4 evőkanál só, 3 evőkanál olaj


Ezeket a hozzávalókat érdemes eleve abban a lábosban összekeverni, amelyben majd főzni is tudjuk. Közepes lángon, állandó keverés mellett kb. 15-20 percig hevítsük, amíg össze nem áll. A tűzről levéve hűtsük langyosra, szedjük adagokra és színezzük ezeket kedvünk szerint.


Főzött gyurma 2.


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg só, 3 kávéskanál étolaj, 3 dl víz, 2 kávéskanál citromsav


Ugyanúgy készítjük, mint az előző változatot: fazékban alaposan összekeverve tűre tesszük. Ezt azonban már takarék lángon kell folyamatosan kevergetni, mert az előzőnél "váratlanabbul" sűrűsödik. Sima felületre kaparva rugalmasra gyúrjuk a tésztát (vigyázzunk, a belsejével se égessük meg a kezünket). Ha műanyag zacskóban tároljuk, nagyon sokáig használható marad, csak a lábost lesz kicsit nehéz kimosni (áztassuk be mielőbb).

2010. ápr. 27. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Ezt nem lehet kiégetni, de szárítható, csak tovább tart, míg kiszárad!
2010. ápr. 27. 09:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi:-))))))
2010. ápr. 27. 09:37
 8/10 anonim ***** válasza:

Én gyorsan meg is csináltam a nem főzőset!de alig tudom belenyomni a kis lábát,kezét!(nyomítot akartam+ pényképet)

Lehet vékonyra nyújtottam?milyen vastagra szoktátok?alig látszik benne a keze!Vagy mi a trükk!

ja kb fél centi vastag lett!

Előre is köszi!

2010. ápr. 27. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Tegyél még hozzá pár csepp vizet, ha kemény lett! Lehet, hogy a liszt nem dagadt meg eléggé.
2010. ápr. 27. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

"linkben benne van :)"


Köszi, h külön kiírtad, nem néztem a linket, de délután én is csinálok a mamáéknak:))

2010. ápr. 27. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!