Meddig tart ez? 1 évesem állandóan rajtam csüng.
3 hetet kezdődött, hogy semmit nem tudok tőle csinálni mert hisztizik ha nem vele foglalkozik.Egyszerűen totálian nincs el nélkülem pedig előtte simán rendet tudtam rakni és Ő el volt magában és játszott.
Mi történhetett vele?Ez már vajon a szeparációs szorongás?Meddig tart ez?

A szeparációs szorongás (szakértőtől tudom) az,hogy a gyerek rájön,hogy van saját akarata és azt érvényesíteni akarja. Ha a szülő nem enged neki,akkor hisztizik. Ha hagyod hisztizni,nem törődsz vele,akkor pár nap alatt abbahagyja. Ha viszont állandóan azt teszed,amit akar,akkor még 3-4 évesen is hisztis lesz.
3 gyerek anyukája

A szeparációs szorongás arról szól, hogy a gyerek rájön, hogy ő és az anyja 2 különálló személy.:
Az első pont a 8 hónapos kor körüli idő, - szorongás az idegenektől -, ez akkor jelentkezik, amikor a gyermek meg tudja különböztetni a környezetében lévő felnőtteket. A számára fontos, ismerős felnőttek "eltűnésére" - ha nem látja őket - sírással reagál, ugyancsak sír, ha idegenek jelennek meg a környezetében. Ekkor mondják az anyukák, hogy egy percre sem tudják magára hagyni a gyermeküket, mert hevesen tiltakozik."
Az én véleményem az, hogy nem szabad elutasítani a gyerek közeledését, és főleg nem szabad sírni hagyni (nem pár perc sírásra gondolok, hanem hosszabbra).
Hallgass a szívedre, hogy ezt fogadod meg vagy valamelyik előző tanácsot, biztos hajlasz valamerre.

21:32, 33 vagyok. Én nagyon sokat foglalkozok a gyerekemmel, júniusban lesz 1 éves. Nála még nem jelentkezett a sz. szorongás. Az én elméletem az, hogy ha sokat foglalkozom vele, akkor később nem fog hisztizni azért, hogy vegyem föl, stb.., mert tudni fogja, hogy ezért nem kell harcolni. Nem utólag akarja majd megkapni az ebben a korban elmulasztott ölbevevéseket.
Mások ezt hívják elkényeztetésnek, én meg az ellenkezőjét mondom. Én így csinálom, mert így látom jónak.
Persze tévedhetek is, de az már az én "bajom" lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!