Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig tart ez? 1 évesem...

Meddig tart ez? 1 évesem állandóan rajtam csüng.

Figyelt kérdés

3 hetet kezdődött, hogy semmit nem tudok tőle csinálni mert hisztizik ha nem vele foglalkozik.Egyszerűen totálian nincs el nélkülem pedig előtte simán rendet tudtam rakni és Ő el volt magában és játszott.

Mi történhetett vele?Ez már vajon a szeparációs szorongás?Meddig tart ez?

2010. máj. 19. 20:58
1 2
 1/14 anonim válasza:
52%
Főleg 1 évesen a babák igénylik a szüleik törődéset!foglalkozzatok sokat vele mert ő ilyen korban érzi a leg jobban a szeretetet a törődést.ne félj nem sokára le fogja szokni ezt olyan 3 évesen.
2010. máj. 19. 21:05
 2/14 A kérdező kommentje:
Ma meg lettem azzal vádolva h azért lett ilyen "hisztis" mert túl sokat foglalkozok vele. Már nem tudom mi a jó.Ha szinte egész nap a szőnyegen ülök és játszok vele vagy ha hagyom sírni h megtanulja h rajta kívül még más dolgom is van.
2010. máj. 19. 21:15
 3/14 anonim ***** válasza:
59%

A szeparációs szorongás (szakértőtől tudom) az,hogy a gyerek rájön,hogy van saját akarata és azt érvényesíteni akarja. Ha a szülő nem enged neki,akkor hisztizik. Ha hagyod hisztizni,nem törődsz vele,akkor pár nap alatt abbahagyja. Ha viszont állandóan azt teszed,amit akar,akkor még 3-4 évesen is hisztis lesz.

3 gyerek anyukája

2010. máj. 19. 21:21
 4/14 A kérdező kommentje:
Akkor ha épp mosogatok és Ő a nadrágomat rángatja és sír akkor ne vegyek róla tudomást?
2010. máj. 19. 21:25
 5/14 anonim ***** válasza:
57%

A szeparációs szorongás arról szól, hogy a gyerek rájön, hogy ő és az anyja 2 különálló személy.:

Az első pont a 8 hónapos kor körüli idő, - szorongás az idegenektől -, ez akkor jelentkezik, amikor a gyermek meg tudja különböztetni a környezetében lévő felnőtteket. A számára fontos, ismerős felnőttek "eltűnésére" - ha nem látja őket - sírással reagál, ugyancsak sír, ha idegenek jelennek meg a környezetében. Ekkor mondják az anyukák, hogy egy percre sem tudják magára hagyni a gyermeküket, mert hevesen tiltakozik."

Az én véleményem az, hogy nem szabad elutasítani a gyerek közeledését, és főleg nem szabad sírni hagyni (nem pár perc sírásra gondolok, hanem hosszabbra).

Hallgass a szívedre, hogy ezt fogadod meg vagy valamelyik előző tanácsot, biztos hajlasz valamerre.

2010. máj. 19. 21:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
21:21-es szerintem véletlenül összekeverte a dackorszakkal a szeparációs szorongást.
2010. máj. 19. 21:33
 7/14 A kérdező kommentje:
Nekem sokkal természetesebb ha foglalkozok vele ha igényli de nem akarok egy hisztis, akaratos gyereket nevelni belőle.
2010. máj. 19. 21:35
 8/14 anonim ***** válasza:
72%
Érdekes...a szeparációs szorongás az amikor a gyermek halálosan fél hogy elveszti szem elől az anyját.Ha elbújsz egy bútor mögé,sírni kezd mert azt hiszi eltűntél mert amit nem lát maga előtt az számára nem létezik.Csak egy mélyről jövő ösztönös félelem amit nem szabad nem észre venni,de meg kell különböztetni az akaratosságtól(hiszti),ám ez az időszak később jön...kb.15hónapos kor körül.Most csak szüksége van rád,és ha bárki méltatlankodna a nevelési módszereden,közölheted hogy kivehetik a részüket a nevelésből ,de vegyék tudomásul hogy nincs tökéletes baba(ahogy felnőtt se) és nem csak abból áll egy gyerek nevelése hogy eteted itatod,pelusozod, a lelki fejlődésére neked kell ügyelni,és ne hisztinek nevezd hanem ragaszkodásnak.
2010. máj. 19. 21:36
 9/14 A kérdező kommentje:
Akkor ez normális és el fog múlni ahogy "okosabb" lesz és megérti, hogy ha épp nem vele foglalkozok akkor is vagyok és szeretem?
2010. máj. 19. 21:42
 10/14 anonim ***** válasza:
71%

21:32, 33 vagyok. Én nagyon sokat foglalkozok a gyerekemmel, júniusban lesz 1 éves. Nála még nem jelentkezett a sz. szorongás. Az én elméletem az, hogy ha sokat foglalkozom vele, akkor később nem fog hisztizni azért, hogy vegyem föl, stb.., mert tudni fogja, hogy ezért nem kell harcolni. Nem utólag akarja majd megkapni az ebben a korban elmulasztott ölbevevéseket.

Mások ezt hívják elkényeztetésnek, én meg az ellenkezőjét mondom. Én így csinálom, mert így látom jónak.

Persze tévedhetek is, de az már az én "bajom" lesz :D

2010. máj. 19. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!